Vacanta mare   iunie 21st, 2015

srs_edit2-90x90Clopotelul a sunat! Guvernul este intr-o vacanta. Fie ea si fortata. Ministerul Transporturilor se afla si el in vacanta. Tot fortata. Au intrat in vacante Consiliile Judetene si Primarile. Fortate. Parlamentul intra si el in vacanta in doar cateva zile. Fireste, dupa ce adopta noua Strategie de Securitate extinsa. Dupa care, cortina ar putea sa cada de tot. Daca si Klaus Iohannis isi ia vacanta.

Lasand gluma la o parte, Romania se afla intr-o situatie neobisnuita. Si neprevazuta, de vreme ce, in multe dintre situatiile enumerate mai sus, nu exista, de fapt, proceduri prin care, sub o forma sau alta, vacantele sa poate fi suspendate. Ma gandesc, de pilda, ca pana la semnarea pactului de coabitare, care a pus cruce USL-ului, nu s-a mai pomenit ca atat presedintele, cat si prim-ministrul, primul conducand Consiliul Suprem de Aparare al Ţarii, iar cel de-al doilea fiind vicepresedintele acestei institutii, sa paraseasca, simultan, teritoriul Romaniei. Aceasta situatie este probabil unica in lume si este extrem de periculoasa pentru siguranta statului, chiar daca la Bucuresti nimeni nu detine un buton nuclear. Acum, iata, se poate intampla si asta. Ca primii oameni in stat sa lipseasca.

Vacanta mare de la Bucuresti este atat de ciudata, incat, iata, se mai inregistreaza o premiera absoluta. Sub aspect juridic, Romania nu mai are, pur si simplu, un premier. Delegarea lasata de Victor Ponta a expirat vineri. Si expirata a ramas. Oricat si-ar dori Gabriel Oprea sa fie prim-ministru, el nu mai poate fi. Decat o umbra de premier. Iar in absenta unei delegari, locul pilotului de la mansa Executivului este vacant.

Cat despre cea de-a treia putere in stat, cea judecatoreasca, ca in fiecare an, si acum, magistratii se pregatesc, la randul lor, de vacanta mare. Mai urmeaza ca si domnul Klaus Iohannis, dupa adjudecarea programului de aparare extinsa, sa isi ia vacanta.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii