Mijloacele tradeaza scopul   iunie 24th, 2015

srs_edit2-90x90Foarte grav. Domnul Gabriel Oprea afirma, cu subiect si predicat, ca un alt domn, Vasile Blaga, i-a oferit, in numele PNL, functia de prim-ministru. Este adevarat? Si daca da, care sunt cauzele? Si, mai ales, care sunt consecintele?

Cred ca nu este deloc intamplator faptul ca domnul Gabriel Oprea a facut, in mod public si explicit, afirmatia consemnata mai sus. Convingerea mea este ca el a vrut sa dea un semnal. Si anume, ca este curtat de regimul Klaus Iohannis. Si de ce ar fi el curtat, pentru cea mai inalta functie in Executiv, in conditiile in care nu conduce vreun partid care sa-si fi castigat pozitia in urma unui proces electoral? Si nici asa cum este el, UNPR-ul, „o oaste de stransura”, cum pe buna dreptate afirmau simultan si, apoi, in momente diferite, atat liderii PSD, cat si liderii liberali, nu a reusit sa aiba, totusi, suficient de multi parlamentari pentru a reprezenta o forta cat de cat redutabila. Sau comparabila cu cele doua mari formatiuni politice. UNPR, creatie a unui om al serviciilor, dar care afirma sus si tare ca este emanatia exclusiva a Armatei, partid nasit la origine de Traian Basescu si de Florian Coldea, nu reprezinta, asa cum de altfel afirma toti analistii, decat o forta de tip balama. Care inclina dupa imprejurari, cu putinii sai parlamentari, balanta intre doua puteri relativ egale, balanta intre stanga si dreapta. Si atunci se pune, fireste, intrebarea: cum de este totusi ales domnul Gabriel oprea, atat de unii, cat si de ceilalti, pentru a fi plasat in fruntea Executivului Romaniei? De ce si PSD si, iata, conform afirmatiilor lui Oprea, si PNL isi asuma riscul de a pune o persoana de calibrul lui Oprea intr-o pozitie atat de importanta, in ciuda faptului ca este cu totul si cu totul neobisnuit ca un stat al Uniunii Europene sa aiba drept prim-ministru un militar?

Mai mult chiar. Gabriel Oprea tine sa sublinieze, in fiecare discurs al sau, ca este purtator al unei uniforme militare si ca va conduce Executivul asa cum este condusa o armata. Sa ne facem ca nu observam faptul ca, de fapt, Gabriel Oprea nu a condus nimic in viata lui, in materie militara. Nici macar un pluton. Sa ne facem ca nu observam faptul ca el a dobandit cel mai inalt grad militar posibil, de general cu patru stele, fara ca Romania sa fi purtat, in perioada carierei sale, vreun razboi in care cel mai inalt militar al Romaniei sa se fi remarcat prin ceva. Sa ne facem ca nu observam detaliul ca dintre cele doua obiective urmarite de Oprea si pe care le-am intuit la timpul respectiv, cel de a ajunge prim-ministru si celalalt de a fi inaltat la gradul de maresal al Romaniei, unul a fost deja indeplinit. Dar chiar daca nu observam aceste detalii, ramane, totusi, o intrebare.

Intrebarea este: daca nu cumva Romania se afla in razboi, iar noi nu stim? Si daca aflandu-se Romania in razboi, partenerii nostri euroatlantici l-au determinat pe presedintele Klaus Iohannis sa opteze pentru a instala in fruntea Executivului un militar? Daca asa stau lucrurile ar trebui sa ni se spuna deschis. Sau nu care cumva Vasile Blaga s-a hazardat?

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii