Contra mesaj de Ziua Drapelului National   iunie 26th, 2015

srs_edit2-90x90Contra mesajul meu se refera la MRU. Adica, la Mihai Razvan Ungureanu. Nominalizarea presedintelui Klaus Iohannis pentru importanta functie de sef al spionajului romanesc. O optiune cu totul si cu totul nefericita. Prima de acest fel, care il depuncteaza pe seful statului. Iar motivul esential, nu si singurul, este ca Mihai Razvan Ungureanu reprezinta un factor de risc chiar pentru drapelul national. Mai exact spus, pentru natiunea romana.

Contextul regional extrem de incarcat, belicos chiar, nu este un moft. Este o realitate. Romania chiar se confrunta cu o provocare majora in ceea ce priveste securitatea statului. Sigur ca, in aceste conditii, era obligatoriu ca in fruntea Serviciului de Informatii Externe, care nu este altceva decat institutia care coordoneaza spionajul romanesc, sa fie instalata o persoana. Cu aceasta teza este toata lumea de acord. Numai ca, optiunea pentru Mihai Razvan Ungureanu este cu totul si cu totul nefericita. Contraproductiva. Primejdioasa pentru siguranta statului. Si iata de ce!

In primul si in primul rand, fiindca Mihai Razvan Ungureanu a tradat, in mod cert si extrem de grav, interesul national. A facut-o atunci cand printr-o ordonanta de urgenta, respinsa insa, cu un mare scandal, de catre Parlamentul Romaniei, a donat statului maghiar Fundatia Gojdu. Dupa unii, a facut, pur si simplu, un cadou Budapestei, in valoare de un miliard de euro. Dupa altii, printre care ma numar si eu, valoarea Fundatiei Gojdu, care intre altele are in proprietate o intreaga strada in inima Budapestei, se ridica la o suma mult mai mare. Probabil de trei ori mai mare. Dar Fundatia Gojdu dispune si de un patrimoniu documentar de o valoare inestimabila pentru istoria Romaniei. Tot la Budapesta. Adevarata valoare a Fundatiei Gojdu este, insa, de alta natura. Ea reprezinta un simbol al romanismului. Al emanciparii romanilor. O valoare nationala care nu poate fi masurata in cifre de catre experti. Fapt este ca, domnul Mihai Razvan Ungureanu a incercat, si in buna masura a reusit, chiar daca ordonanta sa de urgenta a fost respinsa de Parlament, sa faca, prin gestul sau, un urias cadou, nesperat si nemeritat, statului maghiar. Si sa intineze, cu adevarat, un crez si un ideal national. Sub toate aspectele, asadar, in calitatile pe care le-a detinut anterior, de ministru de Externe, de sef al spionajului romanesc si de prim-ministru, a terfelit drapelul national al patriei romane. In mod normal, el ar trebui anchetat, judecat si condamnat.

Acesta este principalul motiv care ma determina sa sustin ideea ca, pentru prima data, dintr-un motiv care imi scapa, Klaus Iohannis a savarsit, in calitate de presedinte, o greseala impardonabila. Si ea va ramane greseala, indiferent daca demersul politic al sefului statului va fi sau nu omologat de un Parlament aflat cu spatele la zid, facut ferfelita si care nu mai reprezinta institutia democratica de care au nevoie romanii.

Si daca tot a fost astfel pus in berna, printr-o optiune politica, drapelul Romaniei, discutia despre statutul lui Mihai Razvan Ungureanu, de matrioska a unui sistem, are mai putina insemnatate, dar, totusi, ea trebuie purtata. Prin urmare, este sau nu adevarat ca sub conventia democratica, Mihai Razvan Ungureanu a fost racolat ca ofiter acoperit in Serviciul de Informatii Externe? Si daca da, a continuat sa-si ia solda si cat timp a fost ministru de Externe? Si daca a fost si ofiter acoperit si membru al Executivului, nu a incalcat, astfel, o lege penala? Este adevarat sau nu ca el a continuat si ulterior sa fie ofiter acoperit si sa-si primeasca solda? Adica, sa-si dea solda lui insusi, cand era director SIE? Si, apropo, nu cumva are un inalt grad militar? Si nu era vorba ca serviciile secrete, macar la varf, sunt demilitarizate intr-un stat UE? Mai interesant este daca nu care cumva Mihai Razvan Ungureanu a continuat sa fie ofiter acoperit si sa-si ia solda si ulterior. Daca a fost si parlamentar si ofiter acoperit, din nou, a fost incalcata legea. Si, inca o data, a fost incalcata legea, daca el a fost si prim-ministru si ofiter acoperit. Si, inca o data, urmeaza sa fie incalcata legea, daca el a avut aceste calitati si va fi, din nou, investit cu functia de sef al spionajului romanesc, in ciuda faptului ca si-a facut nevoile pe drapelul natiunii romane.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii