Agresiune la indigo   august 3rd, 2015

srs_edit2-90x90Rusia ar trebui sa puna, imediat, in genunchi o jumatate din planeta. Si sa-si schimbe denumirea. Sa se cheme, eventual, Imperiul Rus. Trebuie rupte toate relatiile cu statele care au recurs la sanctionarea ei. Armata Rusiei nu are decat un singur rival. America. Iar europenii trebuie sa stie acest lucru. Iata cateva dintre afirmatiile lansate de la Moscova si care toarna, din nou, gaz peste foc. Peste un foc care se dezvolta, cumva, la indigo, cu cel de la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Aceste ultime avertismente nu au fost lansate din vreo gubernie oarecare dintre cele patruzeci ale Federatiei Ruse. Amenintarile au rasunat chiar sub cupola dumei de stat. Si nu sunt rostite de un politician oarecare. Ci chiar de vicepresedintele acestei Camere a Parlamentului rus. Ii apartin lui Vladimir Zhirinovsky. Iar momentul ales nu este nici el intamplator. Marcheaza intrarea Moscovei intr-o noua faza a razboiului, inca asimetric, cu Occidentul.

Situatia este extrem de periculoasa si orice om care cunoaşte putina istorie este constient de acest lucru. In definitiv, pe cine ameninta Moscova? Si de ce? Si cum? Ea isi ameninta vecinii. Este amenintata Finlanda. Exact asa cum s-a mai intamplat si alta data, inainte de declansarea Razboiului Sovieto-Finlandez, care a avut drept consecinta pierderea de catre Finlanda a unei treimi din teritoriu. Si stramutarea in teritoriile ramase libere a patru sute de mii de finlandezi, fara ca acestia sa mai poata recupera absolut nimic din averea lor. O adevarata tragedie pe care, in zorii celui de-al Doilea Razboi Mondial, acest popor a infruntat-o cu mult curaj, cu multa demnitate si cu multa vitejie. Astazi, obiectivele Federatiei Ruse, in acea zona a lumii, sunt clare. Ocuparea unor insule. Deposedarea statului finlandez de ceea ce ii apartine in mod legitim, in numele asa-zisei securizari a Rusiei. La fel ca si alta data.

In ce alta directie se mai indreapta agresiunea, de astazi, a Moscovei? In directia Romania. Este vizata, in mod expres, Republica Moldova. Sunt vizate Basarabia, care a apartinut Romaniei si care a fost confiscata de Stalin si atribuita, apoi, statului ucrainean, si Bucovina, care a fost incorporata, cu forta, prin Pactul MolotovRibbentrop, Imperiului Sovietic, consecinta fiind sacrificarea, prin stramutare, evacuare sau asasinare, a patru sute de mii de romani. Si pierderea de catre fosta Romanie Mare a intregii infrastructuri. Si sunt vizate Gurile Dunarii. Exact in acelasi mod in care a incercat si Stalin sa le controleze. Este drept, la acea data, inaintea atacarii Rusiei de catre Axa condusa de Germania, a mai existat un obiectiv pentru care preparativele militare erau in plina desfasurare, cel al ocuparii si anexarii intregii Dobroge, in scopul blocarii oricarei iesiri la mare a Romaniei. Toate aceste planuri care, odata cu desecretizarile succesive, au iesit la iveala, au sfarsit, in cele din urma, prin a-l infuria pe Hitler – evident, nu de dragul Romaniei – si a-l determina sa rupa intelegerea cu Stalin si sa atace Uniunea Sovietica. Dar nu inainte de a fi impartit impreuna, ca efect al Pactul MolotovRibbentrop, nu numai rasaritul Romaniei, ci si Polonia.

Si, iata, fiindca am spus Polonia, povestea se repeta din nou. Din nou, Moscova ameninta, in mod explicit, nu numai Romania, ci si Polonia, sub pretextul amplasarii, şi pe teritoriul acestei tari, a unui scut antiracheta.

La fel ca si alta data, tot la indigo, oficialii rusi, azi Zhirinovsky, maine altcineva, fac afirmatii incendiare. Precum ca Franta si Germania, cele doua mari puteri europene, au fost de atatea ori invinse de armatele Rusiei incat ar trebui sa le inghete sangele in vine numai la gandul ca vor intra intr-o confruntare cu Moscova.

Sunt inca multe alte similitudini. Cine nu le vede, cine nu intelege ca ne aflam in pragul unei conflagratii, care a debutat cu un razboi rece si, apoi, cu o combinatie intre un razboi asimetric si un razboi cald, inseamna ca este orb. Sau rauvoitor.

Militarizarea, in fapt, a Romaniei, intr-o maniera extrem de dura, in realitate, bine camuflata in spatele asa-ziselor institutii democratice, este o realitate dureroasa de care, nu numai ca trebuie sa tinem cont, dar care trebuie inteleasa in baza acestui context istoric.

SURSA: CorectNews.com  

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii