Noile comitete de supraveghere   august 9th, 2015

srs_edit2-90x90S-a gandit cineva ca pana acum a avut loc un simplu test? Ca au fost testate reactiile opiniei publice si politice, lansandu-se pe piata tema Comitetului de Supraveghere al Stabilitatii Macroeconomice? Si ca daca legea trece prin Parlament, urmeaza, la rand, alte comitete? Avand ca obiect de activitate noi prerogative ale Executivului si Legislativului, care ar trebui supravegheate si preluate?

Nu cumva intregul Parlament a votat cu entuziasm, dupa zece ani de pauza, o strategie nationala prezentata de presedintele tarii? Sa ne amintim! Spre deosebire de celelalte, purtand marca Traian Basescu, strategia Iohannis nu mai este doar una de aparare a tarii. Este o strategie de securitate extinsa. Care acopera si alte domenii.

Care ar fi acestea? Pai dincolo de apararea propriu-zisa si dincolo de strategia specifica serviciilor secrete, securitatea extinsa, asa cum a fost ea adoptata de Parlament, inseamna si securitate economico-financiara. Fix treaba nou infiintatului Comitet de Supraveghere care il are in frunte pe guvernatorul Mugur Isarescu. Si mai avem si un capitol privind securitatea educatiei. Altul, vizand securitatea ecologica. Securitatea sanitara a cetatenilor Romaniei nu a fost nici ea sarita din strategie.

Cine doreste sa afle ce alte comitete vor mai fi infiintate, nu are decat sa puna mana si sa citeasca strategia extinsa de securitate nationala. Concluziile le poate trage fiecare singur.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii