Un om s-a ratacit in campul tactic   august 19th, 2015

srs_edit2-90x90Toate punctele cardinale s-au dat peste cap. In ciuda faptului ca fiinta sa este puternic luminata, cu proiectoare dintre cele mai sofisticate, omul este extrem de singur. Intre minele antipersonale plantate in campul tactic. Si poate fi oricand pulverizat. Dar se poate si altfel. Se poate ca, sub presiunea unui singur om, campul tactic sa explodeze. Mariana Rarinca poate fi inceputul sfarsitului pentru campul tactic. Sau poate pieri. Dar pierind, se va transforma in paiul care rupe cocoasa camilei. Pana la urma, campului tactic i se va pune cruce.

Un domn magistrat, pe nume Cristi Danilet, faimos pentru bufoneriile sale, a facut o afirmatie interesanta. Si anume ca, o sentinta definitiva de achitare nu inseamna ca persoana respectiva este nevinovata. Ceea ce, per a contrario, inseamna ca, in opinia domnului Danilet, membru marcant al CSM, adica parte a creierului justitiei romane, un om condamnat definitiv pentru o crima nu inseamna ca este vinovat. Trasnita logica are acest magistrat. Dar logica sau ilogica sa tradeaza unul dintre mecanismele psihologice ale faimosului camp tactic despre care a vorbit, in mod oficial, unul dintre capii Serviciului Roman de Informatii, asertiunea sa fiind omologata de CSM.

Ce inseamna acest camp tactic? Ca a fost creat un mecanism, parajudiciar, care s-a insurubat in componentele justitiei propriu-zise, si ca acest mecanism decide, in mod arbitrar, soarta oamenilor. Daca se impiedica cumva mecanismul in vreun procuror sau judecator cinstit si darz, atunci acesta urmeaza sa fie expus campului tactic si zdrobit. In acest context, ce reprezinta omul si cazul Mariana Rarinca?

Cum spuneam, o tinta aflata undeva in campul tactic, total ratacita pe acolo, in timp ce campul  tactic o orbeste cu proiectoarele si-si indreapta gurile de tun asupra ei. Expunerea mediatica a cazului Rarinca a transformat cainele de paza al societatii, care este presa, intr-un dulau aproape turbat, care s-a napustit si el asupra campului tactic, luminandu-l in mod suplimentar si dintr-o alta perspectiva. S-a ajuns in situatia in care, legat de destinul unei biete femei, total necunoscuta, pana de curand, opiniei publice, se joaca supravietuirea campului tactic, pe o parte, si independenta justitiei, pe de alta parte. Haideti sa imaginam cel mai oribil lucru care s-au putea intampla! Si anume ca:

1. Dupa ce, cu ajutorul unui complet de judecatori corecti si curajosi, justitia a decis, in mod definitiv, ca nu exista probe impotriva doamnei Mariana Rarinca si ca a stat degeaba dupa gratii o jumatate de an si

2. Dupa ce pe Livia Stanciu au apucat-o toti draci, iar Laura Codruta

Kovesi, sustinuta de SRI, s-a pus in miscare si a reusit sa determine anularea sentintei definitive

3. Si ca urmeaza un proces luat de la  inceput, in urma caruia, doamna Rarinca, din nevinovata, va deveni vinovata si, din achitata, va deveni condamnata.

Ei bine, atunci vom putea trage linie si vom spune asa:

1. Inca un om nevinovat este victima unei justitii nedrepte si

2. Cazul Rarinca a fost atat de mediatizat si s-a intamplat intr-un moment atat de nepotrivit pentru campul tactic incat, devine, cum spunea mai sus, paiul care rupe cocoasa camilei. Este un vechi proverb care spune ca, incarcand peste masura o camila cu paie, un ultim pai ii va zdrobi cocoasa. Va fi, deci, atins punctul critic, iar campul tactic va sari, literalmente, in aer. S-ar putea sa asistam chiar la o premiera. Sa vedem sute de magistrati, din intreaga tara, care au semnat protestul impotriva campului tactic, venind pentru a asista la o sedinta, care, in definitiv, este publica, de decapitare a doamnei Mariana Rarinca.

Dar se poate si altfel. Intr-o varianta optimista. Se poate ca doamna Rarinca sa castige, din nou. Asta inseamna, din nou, aruncarea in aer a campului tactic. Iar explozia va fi atat de mare incat, cu siguranta, nu le va putea ocoli pe Livia Stanciu sau pe Laura Codruta Kovesi, pe autorul sintagmei campului tactic sau pe procurorii si judecatorii care s-au pretat la acest oribil proces de desfigurare a unui om.

Deci, va rog sa imi permiteti sa fiu, pentru prima oara in ultima vreme, cu adevarat optimist. Daca Rarinca pierde, justitia va avea de castigat. Daca Rarinca invinge, din nou, justitia va avea de castigat. Pur si simplu pentru ca, linia rosie care a fost trasata acum, cu sangele acestui roman obisnuit, nu mai poate fi in niciun fel stearsa.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

august 19th, 2015 at 16:57
Paul Snaider spune:

Ala-i camp magnetic nu tactic. De frica si polii s-au inversat !