Pe aici nu se trece! Sau se trece?   august 27th, 2015

srs_edit2-90x90Asistam la cel mai mare exod de populatie din istoria ultimului secol. In final, poate fi vorba de sute de mii, daca nu cumva de milioane de oameni care, dupa dezastrul si haosul creat de faimoasa „primavara araba”, fug din tarile lor catre Europa Occidentala. Desi cei mai multi sunt de religie musulmana, ei nu aleg sa se indrepte catre statele arabe extrem de bogate, din Orient. Ruta balcanica este una dintre optiuni. Si, din aceasta perspectiva, tsunami va lovi si Romania. Ce facem?

Este bine ca, pentru a raspunde acestei intrebari, a fost intrunit Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. Iar acolo trebuie sa se dea un raspuns clar la aceasta intrebare cheie. Un raspuns care trebuie comunicat, de indata, partenerilor nostri euroatlantici si, in primul rand, cetatenilor Romaniei. Nu stiu ce vor hotari mai marii acestui stat. In schimb stiu ce ar trebui sa hotarasca, in masura in care sunt, cu adevarat, barbaţi politici. Si patrioti. Si in masura in care inteleg sa respecte Legea fundamentala a Romaniei.

In Constitutia Romaniei, la articolul 3 alineat 4, se precizeaza: ”Pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine”. Acest articol al Legii fundamentale nu poate fi, sub nicio forma, de catre nimeni, incalcat. Nici macar de catre presedintele Romaniei. Si, cu atat mai putin, el nu poate fi incalcat sub presiune externe. Cum ar fi, de pilda, presiunea exercitata de mai marii UE, pentru ca Romania sa devina unul dintre statele gazda ale acestui exod de populatie.

Dar dincolo de Legea fundamentala, care trebuie respectata, dincolo de faptul ca incalcarea ei va atrage, mai devreme sau mai tarziu, nu numai consecinte grave asupra sigurantei nationale a Romaniei, ci si pedepse extrem de grele pentru faptasi – fie acestia si membrii actuali al CSAT – exista si un alt motiv care ar trebui sa ne determine sa fim fermi si sa refuzam primirea refugiatilor. Si asta cu toata compasiunea pe care este firesc sa o avem fata de aceste populaţii de oameni care si-au luat lumea in cap pentru ca, in urma „primaverii arabe”, pe care nu ei au declansat-o, viata a devenit imposibila in tarile lor. Acest motiv rezida in pozitie geostrategica a Romaniei. Suntem unul dintre statele de frontiera UE. Si NATO. Iar dincolo de granita noastra estica este, in plina desfasurare, un razboi sangeros. Si dincolo de acest razboi, planeaza, insistent, asupra Romaniei o amenintare si mai mare. Cea lansata, cat se poate de oficial si insistent, de catre mai marii Federatiei Ruse. Am acceptat sa devenim un stat santinela. Am acceptam sa ne militarizam. E adevarat, intr-un mod nu foarte transparent. Acceptam pana si un deficit de democratie. Toate, jertfe depuse pe altarul sigurantei nationale si sigurantei UE si NATO. In plus, suntem unul dintre cele mai sarace state ale Europei. Cu un PIB, pe cap de locuitor, extrem de scazut. Cu venituri ale cetatenilor dintre cele mai mici. Din niciuna din perspectivele de mai sus, Romania nu-si poate permite luxul si nici nu-si poate asuma riscul de a loca mii de familii de refugiati, intre care, cu certitudine, Statul Islamic isi va infiltra suficienti teroristi, pentru a constitui un veritabil pericol la adresa sigurantei nationale.

Prin urmare, conducatorii romani au datoria sa stea, nu in pozitie de drepti, ci, cu adevarat drepti in fata reprezentantilor altor state din Uniunea Europeana si sa refuze ferm incalcarea Constitutiei si punerea in pericol a interesului national romanesc.

Nu merg atat de departe incat sa le sugerez sa utilizeze mijloace de mana forte cu sunt cele puse in aplicare, deja, de Ungaria sau argumente precum cele lansate de oficialii statului ceh conform carora, la situatii extreme trebuie aplicate solutii extreme.

Spre ca o data cu plecarea de la Cotroceni a lui Traian Basescu, perioada iresponsabilitatilor majore, in plan politic, s-a incheiat. Spre ca, nici macar la nivel de tentativa, sa nu se repete ceea ce Traian Basescu a incercat in urma cu un an. Cand a acceptat ca 3000-4000 de teroristi iranieni sa fie gazduiti intr-o tabara de refugiati, care urma sa fie amenajata langa Craiova. Cine erau acestia? La origine, in urma cu zeci de ani, au existat cateva mii de familii de dizidenti iranieni care, neacceptand Statul Islamic, s-au dus in tabara inamicului, respectiv, in Irakul lui Saddam Hussein. Acolo li s-a amenajat, langa granita cu Iranul, o uriasa tabara, in care au fost, nu numai adapostiţi si hraniti, ci si instruiti pentru actiuni teroriste si inarmati pana in dinti, fiind dotati inclusiv cu tancuri. Dupa caderea regimului Saddam Hussein, dupa ce Statele Unite au incercat, fara vreun rezultat, sa aduca democratia de tip occidental in Irak si in perspectiva acordului cu Iranul, aceasta a doua generatie de teroristi iranieni, care, intre timp, a ajuns la un efectiv de douazeci de mii de persoane, devenea incomoda si periculoasa. Ca atare, s-a luat decizia sa fie scosi de acolo. Dar unde? Si atunci, Statele Unite au incercat sa identifice cativa aliati capabili sa-si ia pe umeri o asemenea povara. Iar Traian Basescu a sarit primul in picioare, oferindu-se sa inghita, in numele Romaniei, un hap otravit, care insemna ceva intre 3000-4000 de teroristi. Oameni care nu stiu sa faca nimic altceva decat sa ucida. Pe ultima suta de metrii, chit ca va recunoaste, chit ca nu va recunoaste acest lucru – pentru ca a avut si vreo doi funcţionari complici, probabil oameni ai SIE –  Ministerul Roman de Externe si premierul Victor Ponta au reusit sa evite o asemenea capcana.

Am dat exemplul de mai sus pentru a ma face mai bine inteles. Nu este de gluma. Omenirea pare ca fierbe. Este posibil sa urmeze un razboi regional sau global. Pur si simplu, nu ne putem permite, in situatia in care ne aflam, sa punem si mai mult in pericol aceasta tara.

In alta ordine de idei, cred ca, in loc sa incerce sa scape de presiune, distribuind aceste populatii in statele periferice ale Uniunii Europene, desi refugiatii incearca sa ajunga in statele prospere, mai marii Uniunii Europene si, in principal, reprezentantii Germaniei si Frantei ar trebui sa recurga la o cu totul si cu totul alta solutie decat primirea si „raţionalizarea” exodului de populatie. Si anume, dirijarea ei, fie si fortata, in alte directii. Cum ar fi, de pilda, statele arabe bogate. Ar trebui sa ne aparam continentul ca si cand are loc o invazie. Eu nu cred ca cetatenii Europei sunt vinovati pentru politicile mizerabile pe care mai marii lumii le-au desfasurat in statele de origine ale refugiatilor, pana cand s-a ajuns in situatia ca milioane de nenorociti, de oameni disperati sa incerce, cu orice risc, sa-si paraseasca tarile de origine.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

august 27th, 2015 at 18:33
Paul Snaider spune:

Cindva, poate peste ani, acest popor roman va plati pentru pactul cu diavolul american pe care l-a facut !