Este Klaus Iohannis ofiter acoperit?   septembrie 21st, 2015

srs_edit2-90x90Jurnalistul Cornel Nistorescu sugereaza ca da. Intr-o postare din 17 septembrie, pe Cotidianul.ro. Si ca, prin urmare, el nu ar fi altceva decat un nou om al sistemului. Asemanator cu Traian Basescu. Si asemanator cu Victor Ponta. Si cu multi altii. Daca asa stau lucrurile, este extrem de grav. Raman insa in asteptare. Vreau sa vad de ce probe dispune, in acest sens, Cornel Nistorescu.

Timp de zece ani, la presedintia Romaniei s-a aflat un om al Securitatii. Cum declara acum, la capatul “calatoriei”, ofiterul de caz al lui Traian Basescu, Silvian Ionescu, unul dintre conducatorii Directiei de Informatii Externe a Securitatii ceausiste si cel care il avea sub control direct pe comandantul de cursa lunga atunci cand acesta a fost plasat ca sef al reprezentantei Navrom la Anvers.

Acest urias schelet din dulap, din dulapul lui Traian Basescu, l-a legat de maini si de picioare in raporturile sale cu serviciile secrete, facandu-l dependent de acestea. Atunci cand lasa impresia contrara, si anume ca el le dirijeaza, le controleaza, nu facea altceva decat sa se cocoseasca pentru a ascunde adevarul.

A urmat domnul Victor Ponta si el recrutat de serviciile secrete si, evident, socrul sau, Ilie Sarbu, om cu state vechi, tot la DIE. Si cine stie cati mai sunt.

Daca domnul Cornel Nistorescu se va invrednici sa vina, nu numai cu o acuzatie grava la adresa presedintelui Klaus Iohannis, ci si cu dovezi ca asa stau lucrurile si ca acesta detine gradul de colonel ca ofiter acoperit, atunci lucrurile sunt atat de grave incat am curajul sa afirm ca, in Romania, democratia, atata cat a fost, este pusa pe butuci.

Un stat in care unul sau mai multe servicii secrete conduc si dirijeaza toate lucrurile importante care se intampla, nu poate fi decat un exemplu de lipsa de transparenta. Pentru ca, prin definitie, serviciile secrete, de aceea sunt secrete, pentru ca nu lucreaza pe fata. Ori, lipsa de transparenta in deciziile politice reprezinta o trasatura fundamentala a statului totalitar. Indiferent cum incearca acel stat sa-si mascheze adevarata substanta.

Daca nu ne aflam intr-o democratie, atunci nici alegerile nu pot fi vreodata libere. Si ele sunt tot dirijate. Societatea nu se oranduieste asa cum doresc cetatenii ei, ci altfel. Asa cum doresc serviciile secrete. In aceste conditii, de ce ne-am mira ca cei mai multi romani isi manifesta dispretul si neincrederea in  raport cu clasa politica. De cate ori au ales un politician, au crezut ca fac un lucru bun. Si de cate ori au crezut ca fac un lucru bun, s-au trezit ca au pus la conducere, nu un reprezentant al lor, ci un om al sistemului.

Dar este Klaus Iohannis, cu adevarat, un om al sistemului? Ar fi atata de tragic incat ma incapatanez sa cred ca este doar victima unei oribile calomnii. El a fost ales tocmai pentru ca le-a creat romanilor speranta ca vine din afara “sistemului” si ca, mai devreme sau mai tarziu, ii va pune capat, Romania urmand sa devina si ea un stat normal.

Cred ca ne aflam fix in punctul in care i se poate cere lui Klaus Iohannis sa raspunda cat de poate de clar. Are sau nu are dreptate Cornel Nistorescu? Si cred ca si Cornel Nistorescu are datoria sa prezinte probe.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii