De sa plateasca romanii gafa Volkswagen?   septembrie 26th, 2015

srs_edit2-90x90S-a dovedit. Compania germana Volkswagen i-a inselat pe clienti. Si-a inselat clientii din toata lumea. Si a inselat si autoritatile statelor in care s-au vandut autoturisme. Dar, iata, primim de la Guvernul nostru o informatie extrem de grava. Ca romanii, cumparatori de buna-credinta ai autoturismelor Volkswagen, ar urma sa plateasca, pentru ca ar fi poluat mai mult decat prevedeau documentele.

Chiar asa? In acest hal judeca lucrurile unii guvernanti? Cum este posibil? Cum este posibil sa oblige un cetatean, care a cumparat, de buna-credinta fiind, autoturismul german si a platit taxa de poluare conform documentelor care i-au fost livrate, sa scoata, iar, bani din buzunar pentru a achita o diferenta pentru care nu are nicio vina? Poate ca daca ar fi stiut, romanul ar fi cumparat un alt autoturism fabricat de o alta companie.

Este la mintea cocosului: cine trebuie sa plateasca pentru toate diferentele de taxa si pentru toate masinile Volkswagen care circula in Romania este compania germana. Compania Volkswagen. Cea care a inselat. Prezentand documentatii false. Si mai mult decat atat. S-a dovedit ca autoturismele Volkswagen, cu documente astfel falsificate, au avut un consum mai mare de carburant decat cel prevazut. Si, din aceasta perspectiva, pagubitii au fost cumparatorii.

Prin urmare, Volkswagen trebuie sa plateasca si statului roman despagubiri si tuturor cumparatorilor de autoturisme. Iar Guvernul trebuie sa actioneze in acest sens.

In niciun caz, Guvernul Romaniei nu are dreptul, nici legal si nici moral, sa se indrepte impotriva propriilor cetatenii. El are, in schimb, obligatia sa bata cu pumnul in masa la Berlin. Si daca nu obtine, pentru el insusi si pentru cetatenii acestui stat, o justa despagubire, Guvernul, care ne reprezinta pe noi, are obligatia sa actioneze compania Volkswagen la Curtea Internationala de Justitie de la Paris.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii