Apusul doamnei Angela Merkel   octombrie 6th, 2015

srs_edit2-90x90In mod normal, cel mai puternic lider politic din Europa, care conduce cel mai puternic stat din Europa, ar trebui sa se retraga. Sa iasa la pensie. Pentru ca, efectiv, a ratat, in mod grav, cateva tinte importante. Asistam oare, cu adevarat, la finalul carierei doamnei cancelar Angela Merkel? Si, in definitiv, de ce ne-ar pasa noua de ea? Si, mai ales, cum imi permit eu luxul de a judeca cariera ei politica?

Sa incep prin a raspunde la ultima intrebare. Daca sunt cetatean european, sunt interesat de tot ceea ce se intampla, rau sau bun, in aceasta mare familie din care si Romania face parte. Este drept, tinuta mai la periferie, tocmai prin grija doamnei Angela Merkel. Iar deciziile din Europa nu se mai iau prin consens. Ci, asa cum s-a vazut atunci cand ne-a fost impusa cota de refugiati, o majoritate a decis si pentru o minoritate. Minoritatea fiind alcatuita din statele mai slab dezvoltate economic. Fostele state socialiste din Europa de Est. Stiti care! Cele care au fost parasite de America si de Occidentul european, in urma unei intelegeri cinice facute cu I.V. Stalin. “Eliberatorul” Europei care a ucis, in total, nu mai putin de o suta de milioane de oameni.

Ei bine, in Europa zilelor noastre, nici macar aceea majoritate invocata nu are ultima decizie. Ultima decizie este a doamnei Angela Merkel. Pentru ca, de fapt, daca privim lucid realitatea, vom constata ca Germania si-a atins un vechi obiectiv. Acela de a stapani Europa. Desigur, intr-o forma subtila. Fosta marca germana este moneda Euro. Care este manipulata de Germania. Iar faimosul Reich se numeste Uniunea Europeana. Si, este adevarat, rasismului manifest si violent i s-a pus capat. Europa nu mai este condusa prin teroare. Ci financiar. Si cand este nevoie, politic.

Daca in fruntea acestui continent numit UE admitem ca, in realitate, se afla doamna Angela Merkel, daca aceasta comunitate de state, care si-au cedat o parte din suveranitate unei cauze comune, a luat-o pe cai gresite, mai exact pe un drum infundat, atunci doamna Angela Merkel nu se poate deroga de raspundere.

Motoarele economice ale Europei – mai putin ale Germaniei, care profita de slabiciunile tuturor celorlalti, incercand sa ia intreg tortul – s-au cam gripat, daca orizontul cetatenilor europeni, sub aspect economic, devine tot mai incert, daca nu cumva tot mai sumbru, si daca securitatea UE este din ce in ce mai amenintata, atunci principalul responsabil dintre liderii politici nu poate fi altul decat cancelarul Germaniei.

Criza refugiatilor, de fapt, cel mai mare val migrator din istoria moderna, este o afacere prost pusa la cale si din ce in ce mai prost gestionata. In trufia lor, in aroganta lor, liderii occidentali din Statele Unite si UE au ajuns la concluzia ca trebuie si ca pot sa-si exporte “valorile democratice” oriunde pe planeta. Si au incercat acest lucru in Orientul Apropiat si in nordul Africii. Umbland simultan si dupa bogatiile naturale ale acestor state. Daca tot le dai democratie, trebuie sa si primeste ceva la schimb, nu-i asa? Si asa, fara a mai intra in detalii, s-a produs haos in cateva state, razboi in toata regula, dar si razboi civil, iar drama populatiei a degenerat in ceea ce astazi numim “Marele Exod”. Raspunde sau nu doamna Angela Merkel de cele intamplate?

Milioane si milioane de oameni de pe intregul mapamond au fost inselati de doua mari companii germane. Au cumparat autoturisme ale caror caracteristici reale erau inferioare caracteristicilor trecute in prospect. Cum s-ar spune, marfa masluita. In mod normal, intr-o asemenea situatie, in conditiile in care a fost generat un urias scandal, la scara mondiala, Guvernul German ar fi avut datoria sa intervina cu promptitudine si sa oblige concernele germane sa plateasca, imediat si pe de-a intregul, oalele sparte. Iar daca nu ar mai fi fost bani, sa puna bani trezoreria germana. Pentru ca, sub forma de impozite, trezoreria a incasat uriase sume necuvenite, ca rezultat al mega excrocheriei. Dar doamna Angela Merkel tace chitic. Sau nu. De fapt, culmea este ca nu tace. In loc sa-si ceara scuze, afirma ca nu se pune problema unei pierderi de credibilitate a Germaniei. Chiar asa?

Iata de ce, in calitate de cetatean european, eu imi permit sa afirm ca doamna Angela Merkel, daca are cat de cat onoare si demnitate, trebuie sa paraseasca imediat scena politica. Daca nu, oricum ii vor face nemtii vant, mai devreme sau mai tarziu.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii