Simpaticul Vladimir Putin   octombrie 22nd, 2015

srs_edit2-90x90Sunt absolut surprins. Constat ca in Romania celui de-al Treilea Razboi Mondial exista persoane care il simpatizeaza pe Vladimir Putin. In mod sincer. Fara a putea fi banuite aceste persoane ca sunt parte a propagandei Federatiei Ruse. Or parte a vreunui scenariu geopolitic. Si, citind diferitele comentarii postate in spatiul virtual, observ ca cele mai multe asemenea persoane sunt de sex feminin. Unele, cu certitudine, fermecatoare doamne. Si, astfel, am ajuns, fara sa vreau, sa imi pun cateva intrebari tinand de psihologia politica.

Prin ce ar fi putut fermeca Putin un public romanesc? Oare prin cele paisprezece invazii pe care de-a lungul istoriei le-a pus Rusia la cale impotriva Romaniei? Si dintre care doua – si asta este chiar culmea – s-au intamplat chiar cand eram aliati cu rusii. Sa fie sedusi unii romani de aura lui Putin, amintindu-si din istorie cum compatriotii nostri erau injugati la carele incarcate cu prada romaneasca, biciuiti si tarati prin noroaie, pana cand jaful ajungea la destinatie? Si asta in timp ce femeile lor erau siluite de bravul mojic rus?

Poate ca acesti romani sunt sedusi de cei aproape 50 de ani de comunism salbatic adus in Romania de compatriotii domnului Vladimir Putin – comunism si imperialism salbatic de care el nu s-a dezis niciodata, ci dimpotriva – si care au distrus, in buna parte, fibra morala a acestui popor.

Sau poate admiratorii si admiratoarele lui Putin sunt sedusi si seduse de carisma acestuia. De mare sportiv. De maestru al sporturilor extreme. De zburator printre cocori. De Don Juan mai nou. De razboinic. De om hotarat. De personaj care, iata, a dat cu tifla Occidentului. Unui Occident ezitant si nehotarat. Asa cum a fost intotdeauna. Asa cum intotdeauna s-au manifestat democratiile. Mai lente in adoptarea unor decizii. Uneori, aparent contradictorii. Si pierzand de obicei startul. La fel cum se intampla acum.

Acum, cand Putin a castigat startul. A debutat victorios in cel de-al Treilea Razboi Mondial. Aplaudat de cea mai mare parte a suflarii rusesti, el a inhatat Crimeea. Un teritoriu care a fost al tatarilor si, apoi, a apartinut Ucrainei. Dupa care a incercuit inca doua zone fierbinti si explozive de pe harta Europei – ca si cand nu erau si asa destule – la Donetk si Lugansk. Sunt mii de morti si zeci de mii de raniti. Toti pe altarul gloriei domnului Vladimir Putin. Si este in curs Ossetia. Si ea urmeaza sa fie anexata. Pana la sfarsitul anului. Si mai avem Arctica. Poate doamnele si domnii romani care il admira pe Putin in spatiul virtual sunt impresionate si impresionati de faptul ca, in mod agresiv, discretionar si in dispret fata de toate tratatele internationale si fata de Organizatia Natiunilor Unite, el a inhatat, zilele trecute, un mic teritoriu, de 14.000mp, Terra Alexandra , situat pe paralele 80 nordica, pe care a construit o baza militara “Trefla Arctica”.  Urmand sa execute nu mai putin de 1,2 milioane de mp din Antarctica. Intre calota glaciala, atata cat a mai ramas, si uriasele zacaminte de hidrocarburi, nu se interpun decat submarinele atomice rusesti, cele mai performante din lume si singurele capabile sa ocupe aceasta zona.

Poate ca admiratorii lui Putin sunt sedusi, pur si simplu, atunci cand vad in fata muschi. Si au ce vedea. In razboiul din Orientul Mijlociu, Federatia Rusa isi etaleaza intreaga splendoare a ultimelor echipamente si ultimelor tehnologii militare. Arme de ucidere in masa. Care nu fac altceva decat sa upgradeze o uriasa tragedie, care alunga din tarile lor, din Irak si din Siria, si, in curand, din alte state, pe masura ce conflictul se va extinde, milioane si milioane de nenorociti.

Ce vor face acesti romani turmentati, domni si doamne sau doamne si domni, atunci cand admirabilul Vladimir Putin isi va duce la indeplinire amenintarea? Si cand va ataca atomic Romania, pe motiv ca aceasta tara si-a permis sa gazduiasca unul dintre multiplele elemente ale unui scut defensiv antiracheta?

Oare de cate lectii ale istoriei mai au nevoie romanii pentru a invata pe cine trebuie sa stimeze, pe cine trebuie sa iubeasca si pe cine trebuie sa dispretuiasca si sa urasca? Sunt curios cati dintre postaci, doamne si domni, vor comenta cele de mai sus.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii