Clona clonei   octombrie 23rd, 2015

srs_edit2-90x90In Statele Unite, comunitatea serviciilor secrete a facut mari eforturi pentru a se proteja. Intre altele a incercat sa obtina legi care sa-i permita sa infiinteze societati acoperite pe teritoriul national. Parlamentul s-a opus. Cu succes. A mai incercat sa limiteze dreptul reprezentantilor puterii legislative de a controla si ancheta serviciile, atunci cand se presupunea ca s-au facut derapaje. Nu au reusit. Din nou, “comunitatea“ a suferit un esec. Prima tentativa de a introduce o lege de tip Big Brother a avut loc, tot in Statele Unite. Dar Congresul s-a opus. Atunci cand CIA a facut excese, torturand prezumtivi teroristi, a incercat sa respecte legislatia americana, iar experimentele au avut loc in alte state. Care au incalcat legislatia care sanctioneaza tortura. Si, din nou, tot din Statele Unite, s-a declansat o vasta ancheta internationala impotriva acestor practici. Ce legatura exista intre afirmatiile de mai sus si Romania?

Un stat slab, un stat semi-esuat, un stat cu o democratie precara, cel mai adesea schimonosita si, in acelasi timp, un stat captiv poate fi transformat intr-un laborator experimental. Este cazul Romaniei. Dupa ce a fost colonie ruseasca timp de aproape 50 de ani, dupa ce a suportat cele mai atroce experimente comuniste, in 1990, Romania era prototipul unui stat vulnerabil. Care, de teama unei parti, se preda imediat, cu entuziasm si neconditionat, celeilalte parti. Iar cealalta parte a fost Alianta Euroatlantica. Dar predarea neconditionata are, intotdeauna, un pret. Urias. Si care este platit neconditionat.

Intrarea Romaniei in orbita “Marelui Licurici”, cum brutal, dar, in acelasi timp, corect, s-a exprimat, in urma cu aproape zece ani, Traian Basescu, a insemnat un pret. Pretul a fost transformarea Romaniei intr-un fel de clona, nu a Statelor Unite, ci a experimentelor puse la cale de diferite institutii din Statele Unite. La noi, Legea Big Brother a trecut. La noi, parlamentarii sunt castrati atunci cand se pune problema controlului legislativ asupra modului in care isi fac datoria sau fac abuzuri serviciile secrete. In timp ce, in Statele Unite, a fost redactat un raport de 30 de mii de pagini privind abuzurile savarsite impotriva prezumtivilor teroristi, prin incalcarea flagranta a legislatiei interne si internationale, in Romania, iata, inca, oficialii neaga faptul ca s-au facut complici. Si ca au fost organizate locuri de detentie in care au fost torturati, prin incalcarea legislatiei interne si internationale, prizonieri CIA. In Romania, nu numai un serviciu secret, ci toate, si-au infiintat societati acoperite. Care sugruma libera concurenta.

Asadar, Romania, iata, functioneaza ca un teren experimental, ca un laborator de incercare pentru diverse experiente esuate sau nu ale partenerilor americani. Si DNA, asa cum functioneaza, face parte dintre aceste experimente. Nu intamplator, procurorii DNA, desigur, cei mai importanti, au fost scoliti si poate inregimentati de catre partenerii de la Washington.

Aceasta clona numita Romania a demonstrat ca este perfect posibil, sub pretextul intaririi statului de drept, destructurarea statului de drept. Si transformarea acestuia intr-un stat clientelar. Cum? Prin pulverizarea capitalului autohton din industrie, finante, servicii, presa, etc., prin decredibilizarea si demonizarea Legislativului si prin punerea la zid, la un zid penal, a Executivului. Si, in principal, prin subordonarea puterii judecatoresti. A functionat!

Si acum, daca exista clona, iata ca se poate naste si clona clonelor. Clona clonelor este Republica Moldova. Republica Moldova se transforma, pe zi ce trece, intr-un laborator experimental al clonei. Din nefericire, asta nu dureaza prea mult. Pentru ca domnul Vladimir Putin, ca un bun sahist, nu poate scapa ocazia de a face o noua mutare spectaculoasa. Si a facut-o. Clona clonelor, Republica Moldova, se reintoarce in inventarul Kremlinului!

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii