Mache si secretul longevitatii   noiembrie 18th, 2015

srs_edit2-90x90Sunt aproape sigur ca Mache, asa cum este cunoscut in breasla jurnalistilor, Florian Goldstein, fondatorul ziarul financiar „Bursa”, este singurul ramas in picioare, la post, dintr-o intreaga generatie de jurnalisti care au intemeiat primele organizatii profesionale de dupa decembrie 1989. Defunctul Clubul Roman de Presa – ceea ce poarta, astazi, acest nume este doar o simpla caricatura – avea un Consiliu de Onoare din care Mache, unul dintre fondatori, nu-mi amintesc sa fi lipsit vreodata.

Este, cum spunea, acum la implinirea a 25 de ani de la crearea ziarului financiar „Bursa”, probabil, singurul „ramas in post”. Dumitru Tinu s-a prapadit. Cristian Tudor Popescu este un fel de liber cugetator. Mihai Tatulici a iesit din schema. Probabil scrie carti. Cornel Nistorescu nu mai reprezinta „Evenimentul Zilei”, ci doar un site – este adevarat, de prestigiu – numit Cotidianul. Adrian Sarbu este scos din schema. La fel Petre Mihai Bacanu, care reprezenta Societatea R, editoare a „Romaniei Libere”. In urma cu mai multi ani, eu insumi am parasit trustul de presa „Ziua, pentru ca, trei ani mai tarziu, societatea sa dea faliment. Si asa mai departe.

Mache este singurul supravietuitor real. Si, senzational, conduce in continuare ziarul „Bursa”, publicatie care si ea a ramas in picioare. S-a nascut chiar inaintea nasterii Bursei de Valori Bucuresti. A ramas un caine de paza al tuturor evenimentelor si proceselor semnificative de pe piata de capital.

Mache, la multi ani!

mache.bursa.ro

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii