Blestemul neamului?   noiembrie 30th, 2015

srs_edit2-90x90Este un blestem al neamului nostru aceasta tendinta continua de a ne distruge valorile? Care, pana la urma, inseamna autodistrugere? Daca urmarim ce se intampla, s-ar putea sa dam acestei dureroase intrebari un raspuns pozitiv. Iata ultimul exemplu. Atacarea Bisericii Ortodoxe Romane.

Pe buna dreptate, Adrian Severin a initiat un scurt serial editorial. In apararea Bisericii Ortodoxe Romane. Fata de cine? Fata de dictatura mediocritatii. Pentru ca cei care incearca sa demonizeze biserica noastra reprezinta, nu numai o minoritate, cel mult cateva mii de persoane in raport cu milioanele de credinciosi si cu sutele de mii, daca nu cu milioanele de practicanti, ci si o crasa mediocritate. Persoane care dovedesc prin afirmatiile lor ca nu stiu aproape nimic despre istoria Bisericii Ortodoxe Romane. Si in acest sens am sa dau un exemplu.

De foarte multe ori in ultime vreme, in spatiul public, auzim afirmatii de genul “de ce trebuie noi sa platim salariile preotilor?”, „de ce trebuie noi sa ajutam financiar Biserica Ortodoxa Romana?”, „de ce nu se impoziteaza veniturile bisericii?”. Dincolo de faptul ca daca s-ar intampla toate aceste lucruri, cu certitudine, nu omul simplu ar fi cel castigat, sub aspect financiar, ci doar hotii care ar avea de unde fura mai mult. Mai exista si un element, tinand de cultura generala, care trebuie pus in discutie. Si care este ignorant din motive tinand de incultura sau chiar cu rea-credinta de componentii acestui front numit dictatura mediocritatii. Cand regimul Alexandru Ioan Cuza a decis secularizarea averilor manastiresti pentru a face o reforma agrara, prin improprietarirea taranilor, Biserica Ortodoxa Romana era extrem de bogata. Si prospera. Ea reprezenta, pe langa inestimabila ei valoare spirituala, vorbind in termeni moderni, singura structura nationala de bun management economic. Terenurile agricole, viile, padurile, morile, etc. administrate de biserica noastra functionau la cei mai inalti parametrii, munca era bine organizata, iar cei care o prestau erau corect rasplatiti. Cand din ratiunile pe care le stim din istorie – cei care le stim – Regimul Cuza a decis secularizarea, cu Biserica Ortodoxa Romana a fost incheiata o intelegere.

O intelegere scrisa. Intre stat si biserica. Care tine loc de contract. Conform acestei intelegeri, statul roman s-a angajat ca in schimbul preluarii unei parti substantiale din averile manastiresti – care nu erau furate de la nimeni, ci erau dobandite de-a lungul secolelor prin donatii si prin activitate destoinica –o parte din veniturile lunare ale preotilor sa fie asigurate de stat. Vin acum unii ignoranti sau rauvoitori pentru a se intreba, iar si iar, de ce guvernele Romaniei “nu-i taie pe popi de la portie”. Pai de aceea. Pentru ca “pacta sunt servanda est!”. Hai baieti, dati fuga la dictionare!

Cam aceeasi sunt profund preocupati de impozitarea veniturilor obtinute de Biserica Ortodoxa Romana. Ca si cand, in alte state, singura grija a autoritatilor, chiar asta ar fi. Cum sa le ia bir pastorilor de suflet?

Ce a facut Biserica Ortodoxa Romana pentru ca noi sa fim o natie, una dintre natiile importante din Europa, pentru ca neamul sa existe si sa se uneasca, ce a facut aceasta biserica pentru cultura poporului roman, pe vremea cand singurii dascali erau preoti si singurele carti erau tiparite in manastiri, nu vor sa stie sau, pur si simplu, nu au aflat niciodata acesti compatrioti care bat din picior si maraie la adresa bisericii noastre.

Dar fenomenul nu loveste doar in biserica. Poate nu ati bagat de seama, dar, de-a lungul ultimilor douazeci si sase de ani, ca sa ma refer doar la aceasta parte a istoriei recente, romanii au reusit performanta de a scuipa sistematic in obrazul pe care l-au pupat. Va amintiti de Dan Amedeo Lazarescu? Improscat cu noroi, acest nobil intelectual roman a fost, practic, omorat cu zile. Care era “vina” lui? Pentru ca in anii de teroare comunista, cu pistolul la tampla, ca si multi altii, a semnat, formal, un angajament de colaborator al securitatii. Fara a fi dat vreodata curs acelui angajament, smuls prin violenta. Si a fost porcait Dan Amedeo Lazarescu pana cand a murit de inima rea.

Dar Mona Musca? Ani de zile, la rand, toate sondajele de opinie aratau ca doamna Mona Musca este pe primul loc in topul credibilitatii, al popularitatii si al intentiei de vot. An de an, a primit cele mai inalte trofee ale unei veritabile competitii nationale intitulate “Zece pentru Romania”. Si apoi, cu cata bucurie, cu cata satisfactie, cu cat cinism a fost aruncata Mona Musca la lada de gunoi! Romania s-a spalat pe maini de unul dintre cei mai curati si valorosi politicieni, cat ai zice peste. Si care a fost motivul? In timpul studentiei, avand nenumarati colegi cetateni straini, multi dintre ei proveniti din statele arabe, Mona Musca a semnat un angajament de colaborare cu Brigada Antiterorista. Iar cativa zevzeci au dat-o in primire si au regizat executia ei. Este adevarat, cu sprijinul a numerosi oameni politici gelosi pe succesul ei.

Exemplele ar putea continua. Nu numai in viata spirituala, nu numai in viata culturala, nu numai in viata politica, ci si in sport. Ce a facut acest neam cu Gica Popescu? Cu cat cinism si de ce a fost el aruncat dupa gratii? Nu cumva, in aceea zi, el tocmai urma sa fie ales, aproape in unanimitate, presedinte al Federatiei Romane de Fotbal?

Dar in ceea ce-l priveste Raed Arafat? Nu cumva se intampla acelasi lucru cu acest om de etnie straina, dar mai roman in fapte decat cei mai multi dintre romani? Nu cumva Raed Arafat este o noua stea, o noua statuie a romanilor care, conform unui program, trebuie daramata? Cum este posibil ca astazi sa iubesti si maine sa hulesti aceeasi persoana? Cum este posibil ca astazi sa stimezi si maine sa dispretuiesti aceeasi personalitate? Iata ca este posibil!

Iar acum, in plina desfasurare, este operatiunea de demonizare a Bisericii Ortodoxe Romane. Probabil pentru ca se afla, de mult prea multe veacuri, in topul increderii romanilor. Iar aceasta incredere trebuie distrusa.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii