Jalnica realitate si o propunere   ianuarie 5th, 2016

IMG_1890Postez doua imagini. Ar putea fi milioane. De acelasi fel. Romanii sunt lenesi. Nu pun mana pe lopata. Trotuarele sunt pline de zapada. Foarte putini sunt cei care fac curat in dreptul locuintei ori institutiei.

Dar oare romanii sunt lenesi sau statul este un prost administrator? Cu drumurile publice ne-am lamurit. Institutiile sunt incapabile sa gestioneze o iarna usoara. Dar trotuarele? Care este cauza?

Cauza este limpede. Cetatenii care incalca legea, necuratind zapada din dreptul imobilelor, ar trebui sa fie, conform legii, sanctionati cu amenda. Dar amenda o da Primaria. Iar Primaria are in frunte un primar si mai multi consilieri. Ei nu vor sa se puna rau cu alegatorii. Si atunci, inchid ochii. Si astfel, alegatorii se transforma in romani lenesi. Si indolenti. Si insensibili la dramele create prin aceasta indolenta. La batranii si copii care isi rup picioarele. La spitalele in care creste exponential numarul de oameni cu fracturi.

Dar exista si o solutie. Cat se poate de simpla. Ca amenzile sa nu le mai dea Primariile. Ci o autoritate independenta. Care nu merge la alegeri. Si situatia s-ar remedia.

IMG_1890

IMG_1891

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii