Acciza Angela Merkel   februarie 8th, 2016

srs_edit2-90x90Circa un milion de imigranti extra-comunitari au intrat in Europa. Dupa ce doamna Angela Merkel le-a deschis, cu generozitate, bratele. Alte doua milioane, poate trei, de oameni sunt masati in Turcia. In acest an, se indreapta catre Europa inca un milion. Au fost invitati aici. Dar acum se pune intrebarea ce facem cu ei?

Cancelarul Germaniei, fara a se consulta, in prealabil, cu statele membre UE, a vorbit in numele acestora. In numele Uniunii Europene, doamna Angela Merkel si-a permis sa exprime intreaga disponibilitate de a-i primi pe refugiati.

Apoi, a batut din picior. Si a fixat asa-numitele cote. Pe care cateva state le-au refuzat. Unele doar formal. Cum este Romania. Romania a acceptat sa primeasca sub 10 mii de refugiati, dar nu sub forme de cote. Inghitim, care va sa zica, doctoria, dar nu la kilogram, ci la litru. Dar nici cu cotele nu prea tine. Pentru ca ar fi cote cu geometrie variabila. Pe masura ce imigrantii vin, cotele ar creste si ele proportional. Iar state ca Romania, de pilda, in mod constitutional, nu pot primi cote. Prin Constitutie, Romania nu poate fi colonizata. Nici macar cu o suta de familii. Inghitim cotele, care va sa zica, sub forma de pastile. Om cu om. Nu pluton cu pluton.

Nici cu cotele nu mai functioneaza prea bine. Si atunci a fost inventata o noua poveste. Tot de catre Angela Merkel. Cancelarul Germaniei a inteles ca numai o mica parte din acest urias val migrator fuge de bombe si ca cei mai multi vin, pur si simplu, pentru ca in Europa o duc mai bine. Valul migrator ocoleste periferia. Fixandu-si ca destinatie statele UE cu cel mai inalt nivel de trai. Cum este Germania. Prin urmare, este greu, chiar imposibil, ca uriasul exod sa fie deviat, in mod echitabil sau discriminatoriu, catre state precum Romania sau Bulgaria.

Si, din greseala in greseala, din eroare strategica in eroare strategica, doamna Angela Merkel, din ce in ce mai vulnerabilizata politic, a mai recurs la o stratagema. Si anume, ca toti cetatenii UE, indiferent de gradul lor de prosperitate sau de paupertate, ar avea obligatia sa plateasca pentru refugiati. Cum ar putea fi facuta o asemenea prestidigitatie? Simplu. Pe calea accizei. Acciza la benzina. O acciza speciala. Acciza Angela Merkel.  Mai urmeaza ca statele UE sa inghita galusca. Dar pentru asta va avea grija aparatul birocratic de la Bruxelles. Care, nu-i asa, este la discretia cancelarului.

Si, iata, aceeasi doamna Angela Merkel, pana mai ieri cea mai puternica femeie politica a lumii, a mai avut o revelatie. Asupra careia s-au pronuntat, in zadar, pana de curand, sute de analisti din intreaga Europa. Si anume ca nu granitele interioare trebuie inchise, dupa modelul gardurilor cu sarma ghimpata sau a jandarmilor dotati cu bastoane electrice si caini de lupta. Ci granitele exterioare. Perimetrul extern UE este cel care trebuie securizat. Cam tarziu. Si ramane de vazut cum se va face. Si de catre cine. Si cine va suporta de aceasta data costurile.

In timp ce cade dramatic in sondaje, atat de jos incat nu se va mai ridica niciodata, doamna Angela Merkel constata, cu amaraciune, ca nu a devenit un idol al islamistilor, asa cum isi imagina, si nici nu a reusit sa importe forta de munca ieftina si calificata si bine selectata si nici sa le livreze material uman de mana a doua sau a treia, partenerilor din UE ,in functie de greutatea zonei UE din care respectivele state fac parte.

Asa ca este lansata, tot dinspre Berlin, ultima tiribomba. Si anume ca doar circa jumatate din valul migrator va fi pastrat in Europa. Cealalta jumatate va fi zvarlita dupa gard. Care gard? Gardul care nu este? Si care jumatate? Jumatatea care deja a disparut din statistici? Si nu mai poate fi, sub nicio forma, localizata?

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii