Ultima lovitura a hienei   februarie 18th, 2016

srs_edit2-90x90Traian Basescu a ratat. Dar a fost destul de aproape de tinta. Cele cinci televiziuni din grupul Antenelor nu au fost aruncate in strada. Cel putin pentru moment. Dar hiena s-a devoalat. Este singurul om politic care a cerut, cu subiect si predicat, suprimarea acestor voci din presa.

Grupul Antenelor a performat, in mod cert, devenind cel mai constant si competent critic al regimului Basescu. Cu tot ceea ce a presupus acest regim. Al unei hiene politice. Este de presupus ca ziaristii acestui grup de presa, prin dezvaluirile pe care le-au facut, practic, zi de zi, au facut ca populatia sa priceapa, mai devreme, ca este inselata. In primul rand, a fost inselat de reprezentantii acestui regim. Apoi, cu certitudine, de ofensiva, fara echivalent in istoria recenta, pe care au desfasurata, sustinand acest regim, reprezentanti ai societatii civile si ai presei inrolati, fie in serviciile secrete, care i-au fost si i-au ramas fidele lui Basescu, fie angajati direct ai unor oameni de afaceri, arondati Palatului Cotroceni.

Aceasta mostenire a hienei a ramas. Si o vedem actionand in toate sensurile. Cheile despre care vorbea Basescu, din justitie, sunt si ele acolo. La Inalta Curte. Alte chei sunt in conducerile operative ale serviciilor secrete. Si, in fine, in parchet si DNA. Ca sa nu mai vorbim de o parte semnificativa din CSM.

Nu ar trebui ca cineva sa se lase inselat de aparenta unui binom sau trinom care a intors armele impotriva lui Traian Basescu, punandu-se, vezi Doamne, bine cu noua Administratie Prezidentiala. De ochii lumii au existat cateva anemici schimburi de replici in contradictoriu intre Traian Basescu, pe de o parte, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, pe de alta parte, si chiar intre Basescu si Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti. Dar atata tot. Intre acestia nu exista si nu poate exista un conflict real. Ca atare, Traian Basescu, din nou, in ciuda aparentelor, nu este vanat de catre procurori. Dosarele sale mari, cele despre care presa a relatat cu lux de amanunt, se afla la pastrare, in sertarele institutiilor abilitate si sub un strat gros de praf. Pe masura ce acesta se depune, se apropia si prescriptia pentru faptele comise.

Atata timp cat functioneaza binomul sau trinomul, atata timp cat la butoanele SRI se afla, in continuare, Florian Coldea, cadorisit de diversele guverne cu un buget cat cinci ministere, vor exista, in continuare, suficienti ofiteri acoperiti in presa si in ONG-uri, care sa raspunda ordinelor pe unitate. Ca sa nu mai vorbim despre informatii. Mecanismul infernal, pus la punct in ultimii zece ani, de utilizare a informatiilor obtinute de SRI, in special, dar si de catre alte servicii secrete, ii transforma pe toti romanii care au cat de cat o influenta asupra societatii in care traiesc, fie in tinte vii, care trebuie distruse, fie in carpe santajabile.

Pentru ca una dintre ispravile hienei a fost devierea perverse a serviciilor secrete de la functia lor. Care este functia lor? Aceea de a culege informatii tinand de siguranta nationala si de a furniza, de cate ori este necesar, aceste informatii insotite, cand trebuie, si de analize, decidentilor politici. Adica beneficiarilor legali. Si ce a facut, de fapt, SRI, sub Coldea? A organizat un sistem prin care au fost colectate nu numai informatii tinand de siguranta nationala, ci si orice altfel de informatii legate de sute de mii de persoane. Principalul beneficiar al acestora, precum si a analizelor efectuate devenind institutia insasi. Astfel, SRI a devenit stat in stat si s-a privatizat, atat ca instrument politic, cat si ca instrument economico-financiar.

Iar acest instrument, asa cum aratam mai sus, dezvoltat ca un cancer, sub aparenta unui stat de drept si a carui natura reala este ignorata inca de partenerii nostri euro-atlantici, a functionat si functioneaza ca o arma redutabila a hienei. De aceea este pur si simplu uimitor ca, de aceasta data, Traian Basescu a ratat lovitura preconizata impotriva Antenelor. Si, iarasi, este greu de inteles si tine probabil de un veritabil miracol tresarirea de demnitate pe care a avut-o, miercuri, Senatul Romaniei, o institutie altfel transformata, si ea partial, intr-un instrument SRI, cealalta parte fiind alcatuita din armata oilor de teracota.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii