Complot anti – Iohannis   februarie 19th, 2016

srs_edit2-90x90La un an si ceva de la preluarea mandatului sau prezidential, Klaus Iohannis este, fara indoiala, victima unui complot. Care va reusi sau nu. Restauratia regimului Basescu, dupa o noua formula, nu este deloc o simpla ipoteza de lucru. Pe zi ce trece se aduna dovezi ale unui proiect bine organizat. Si concertat. De ce urmeaza sa fie eliminat Klaus Iohannis? Si cum anume?

Trece timpul si o constructie penala prinde contur. Fiind din ce in ce mai creditata. De catre diversi “binevoitori”. Si din ce in ce mai pompata. Cu concursul unei institutii a statului. Este vorba de procesul pierdut. Care nu este, pur si simplu, un proces civil, in care instantele au decis, in mod definitiv, cum ca familia Klaus Iohannis pierde o casa. Este un proces cu o puternica tenta penala. Pentru ca in concluziile magistratilor din Brasov, scrie ca aceasta locuinta a fost dobandita cu rea-intentie. Cu alte cuvinte, familia Iohannis ar fi stiut ca beneficiaza de un fals. Si a mers mai departe.

Au trecut mai multe luni bune de cand Klaus Iohannis, care a utilizat o cale extraordinara de atac, asteapta sa i se faca dreptate. Dar acest proces, care, atentie, se judeca la Inalta Curte, este, in mod paradoxal, amanat. Ca atare, vina lui Iohannis pluteste, in continuare, in aer. Si este alimentata si upgradata de adversarii sa politici. Mai straniu este ca, intre timp, desi procesul a fost definitiv pierdut si, pana una-alta, casa nu-i mai apartine, familia Iohannis ar fi incasat bani din chirii, de la o banca. Daca se dovedeste si in urma caii extraordinare de atac ca aceasta locuinta nu-i apartine si daca, din nou, va fi reconfirmata reaua-credinta, atunci primirea acestor foloase necuvenite ar deveni o circumstanta agravanta. Este o circumstanta agravanta pentru orice persoana. Cu atat mai mult pentru cel mai inalt demnitar al statului.

Acest joc prin care Inalta Curte amana un deznodamant, nu poate sa-i faca decat rau presedintelui Romaniei. Dimpotriva. In orice circumstanta, daca calea extraordinara de atac ar fi fost solutionata pana acum, indiferent de rezultat, prejudiciile lui Iohannis ar fi fost mai mici.

Iar Inalta Curte este condusa, sa nu uitam, de doamna Livia Stanciu, care, aparent, a intrat intr-un conflict cu Traian Basescu, dar, in realitate, este una dintre “cheile” acestuia in justitie. Cum singur s-a exprimat.

Este adevarat ca domnul Klaus Iohannis are imunitate. Dar nu si sotia domniei sale. Acesta este calcaiul lui Ahile. Pe care, in cinismul lor, autorii complotului vor sa-l exploateze la maxim.

Un alt semnat cat se poate de clar l-am primit chiar in aceste zile. Cand in urma unei iesiri publice, cat se poate de echilibrate si de corecte a lui Klaus Iohannis, legata de situatia a cinci televiziuni private, s-a dezlantuit un intreg iures in tabara sustinatorilor lui Traian Basescu, tabara stipendiata de binom. Toata lumea a auzit despre ceea ce s-a intamplat pe pagina de Facebook a presedintelui. Pare sa se fi declansat o avalansa. Care nu ar mai putea fi oprita. Numai ca, dupa modelul altor zvarcoliri de acest fel, ale acelei parti din societatea civila care este dirijata, si de aceasta data vorbim, totusi, de un numar limitat de persoane. Pana in 15.000. In timp ce alegatorii lui Klaus Iohannis sunt de ordinul milioanelor. Numai ca, in politica, deseori, aparenta conteaza. Impresia artistica. Imaginea confectionata sau nu a cuiva poate sa bata realitatea. Exact ceea ce se urmareste. Fenomenul de manipulare si de diversiune poate fi extrem de bine analizat daca observam fie si numai o singura televiziune, B1 TV, si ne uitam la identitatea invitatilor din ultima vreme si la ceea ce spun acestia. Si daca coroboram aceasta analiza cu informatia ca, financiar vorbind, in spatele acestui B1 TV este plasat unul dintre cele mai puternice grupuri ilegitime de interese ale lui Traian Basescu, grup aflat intr-o stransa relatie, trecuta si prezenta, cu serviciile secrete. Mai exact cu SRI.

Daca vorbim despre binom, vorbim despre Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea. Daca vorbim despre trinom, o adaugam si pe Livia Stanciu. Binom sau trinom, putin conteaza. Capo de tutti capi ramane Traian Basescu.

Acesta a sesizat cateva realitati. Prima este ca propriul sau electorat, nucleul sau tare, ramane constant, dar nu depaseste 15-20%. Pe de alta parte, hiena politica a descoperit ca dispune, pe gratis, de importanti aliati anti – Iohannis. PSD, UNPR, ALDE. De asemenea, pozitiile cheie din presa si din societatea civila au ramas intacte, pentru ca, din generosul buget SRI, de sase ori mai are decat al SIE – o situatie complet rasturnata fata de realitatile euro-atlantice – pot fi, bine mersi, platiti generos si in continuare toti acesti agenti de influenta. Pe sub nasul lui Eduard Hellvig care, pana una-alta, reprezinta doar o vitrina a SRI.

Daca binomul sau trinomul condus de Traian Basescu intentioneaza sa-l elimine pe Klaus Iohannis si sa declanseze prezidentiale anticipate, nu are de facut decat doua lucruri. Sa genereze o puternica instabilitate politica, eventual printr-o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ciolos, si sa initieze procedurile de suspendare sau chiar de demitere a lui Klaus Iohannis.

Cat timp Klaus Iohannis sta cu mainile incrucisate, cat timp echipa sa doarme la Cotroceni sau in alta parte, totul este posibil. Hiena poate face ce vrea. Apasand, pur si simplu, pe cateva butoane. In timp ce opozitia politica, cea reala, se va mobiliza pentru ca, nu-I asa?, de ce ar pierde o oportunitate?

PS: Am uita sa precizez motivul. O fac acum. Klaus Iohannis a refuzat sa devina, asa cum au crezut unii, un instrument sau cel putin un aliat al lui Traian Basescu.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

februarie 20th, 2016 at 13:32
Paul Snaider spune:

Intrebare pentru cei ce-l pupa-n fund pe Iohanis non stop si simultan injura Trustul de Presa Antena : De ce nu este evacuat din casa ce nu-I mai apartine si de ce nu este obligat sa restituie 640 000 euro incasati illegal ( inclusive chirie pe 2016) , conform cu decizia definitiva si executorie a Curtii de Apel Brasov ? ADICA PENTRU CRETINI ; DE CE PRESEDINTELE CARE AR TRBUI SA FIE GARANTUL CONSTITUTIEI SI AL LEGALITATII ESTE MAI PRESUS DE LEGE ?