Creste ciuperca atomica   martie 7th, 2016

srs_edit2-90x90Cele mai sumbre proiectii asupra viitorului sunt depasite de ceea ce se intampla. Chiar sub ochii nostri. Omenirea traverseaza un moment fara precedent. In care, intr-un interval de timp extrem de scurt, mai multe state si chiar grupuri de state se joaca cu arma nucleara. Fac manevre, detonand focoase nucleare. Si se ameninta reciproc.

Exista, nu stiu daca mai exista si acum, un fel de ceas al sfarsitului lumii, care era reglat de cei mai importanti savanti. In functie de momentul in care urma sa se declanseze cataclismul final. Acel ceas a fost foarte aproape de a ne arata ca timpul planetei a expirat, in timpul crizei rachetelor din Cuba. Atunci, la dispozitia lui Hrusciov, conducatorul statului sovietic, au fost aduse, practic, la 40 de leghe de coastele Statelor Unite, in Cuba lui Fidel Castro, focoase nucleare. Amenintarea era clara. Si de o gravitate extrema. In cele din urma, presedintele Statelor Unite, Kennedy a reusit sa-si convinga adversarul sa renunte. Prin negocieri. Iar rachetele au fost intoarse din Cuba. Planeta a rasuflat usurata.

Acum, numarul statelor care dispun de armament nuclear este mult mai mare. Iar armele sunt infinit mai sofisticate. Si mai puternice. Si, mai ales, mai precise. Dar si statele care dispun de arma nucleara sunt state puternice. Si care, deseori, au o atitudine agresiva.

In aceasta cursa a manevrelor militare cu detonari atomice s-au inscris, in ultimele saptamani, Coreea de Nord, China, Statele Unite ale Americii, separate si impreuna cu Coreea de Sud, si, mai nou, Federatia Rusa.

Toate aceste explozii care au loc in ultima vreme si care vor avea loc si in viitor, intr-o cadenta din ce in ce mai amenintatoare, sunt cat se poate de reale. Pana acum, insa, tintele nu au fost umane. Ceea ce nu inseamna ca nu se exercita atentat dupa atentat impotriva naturii. Iar cantitatea de radiatii degajata nu are cum, in ultima instanta, sa nu le faca rau oamenilor.

Ca sa nu mai vorbim despre ceea ce se poate intampla in aceasta spirala a terorii, a amenintarii reciproce in care nu este deloc exclus ca, la un moment dat, confruntarea sa devina reala. Si atunci, va bate gongul final.

Daca in timpul Razboiului Rece toti oamenii cu capul pe umeri erau de acord ca arsenalul atomic poate distruge planeta de mai multe ori, ne putem lesne imagina in ce situatie suntem acum. Se pare ca avem ghinion. Respectiv, prea multi conducatori nedemni de o asemenea raspundere si care se afla, deodata, in posesia servietei atomice. Si cu degetul pe tragaci.

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii