Ciolos sau „vazduh SRL”   martie 29th, 2016

srs_edit2-90x90Premierul Dacian Ciolos a lansat o tiribomba. Fara ca nimeni sa-l intrebe. S-a bagat intr-un urias scandal. Nechemat. Este vorba despre cartele prepay. Cartele prepay au fost de mai multe ori obiect de disputa nationala. Dar si international. Serviciul Roman de Informatii a incercat sa le interzica. Curtea Constitutionala s-a opus. Sub motiv ca este anti-constitutional. Si s-a bagat in ciorba prim-ministrul. Tehnocratul. Si lanseaza in spatial mediatic o veritabila bomba. Cum ca Statul Islamic se foloseste de aceste cartele romanesti. Curat murdar. Sa vedem cat de vazduhist este Dacian Ciolos!

Orice sistem de securitate, din orice timp si din orice stat, dispune de putere. Iar puterea are tendinta sa nasca putere. Cu alte cuvinte, orice serviciu secret vrea sa obtina mai multa putere decat cea pe care i-o ofera, cu generozitate, sistemul politic. De ce ar face Romania exceptie?

SRI ar dori sa controleze tot. Tot ce misca in spatiul virtual. Tot ce misca in materie de comunicatii telefonice. Tot ce misca, in general. Cine ii imputa acestei institutii aceasta lacomie de a avea din ce in ce mai mult este cel putin nebun. Pentru ca apetenta Serviciului pentru o putere mai mare este cat se poate de fireasca. Nefireasca este disponibilitatea celor care acorda aceasta putere. Puterea SRI este data de Parlament. Si, intr-o oarecare masura, de Guvern. Care este parte a Executivului. Cealalta parte fiind institutia prezidentiala. Dar, atentie! Prudent, presedintele Klaus Iohannis nu s-a pronuntat in legatura cu cartele telefonice pre-platite.

Dar cine s-a pronuntat? S-a pronuntat societatea civila. Care spune ca un control al acestora incalca drepturile si libertatile fundamentale ale omului. Si s-a mai pronuntat Curtea Constitutionala. Care afirma, negru pe alb, cum ca un asemenea control al cartelelor preplay contravine legii fundamentale a statului. Si, in aceste conditii, sare ca ars un premier de avarie. Tehnocratul. Domnul Dacian Ciolos. Cel il mana pe acest Dacian Ciolos in lupta?

As vrea sa fim clarificati cu cateva elemente esentiale:

1. Domnul Dacian Ciolos, in calitatea sa de prim-ministru, isi permite sa informeze opinia publica interna si externa cum ca asemenea cartel preplay au fost utilizate de teroristi pentru punerea la cale a loviturilor care au ingrozit intreaga lume. Cartele romanesti. Nu aduce nicio dovada in acest sens. Afirmatia sa poate pune pe butuci Romania. Face acest stat complice la recentele atentate.

2. Din cate stiu, prim-ministrul, in Romania, raspunde, in primul rand, de buna administrare a treburilor statului. Din cate stiu, sau poate ma insel, cine stie, acest Guvern este unul de avarie. Un Guvern de un an. Un Guvern lipsit de orice fel de suport politic. Un Guvern tolerat. O gaselnita nefericita a principalelor partide politice. Si tot din cate stiu, de un an si ceva avem un presedinte ales de popor. In persoana lui Klaus Iohannis. A carui principala misiune este fix siguranta nationala. De unde pana unde se erijeaza Dacian Ciolos in veghetor al sigurantei nationale? Sau, Doamne fereste, este trimis la inaintare? Si atunci, de catre cine?

3. Nu este oare rezonabil ca cetatenii Romaniei sa primeasca cateva dovezi sau macar una singura, cum ca aceste cartele preplay, utilizate pe teritoriul statului nostru, au fost folosite de teroristi? O asemenea dovada nu exista. Si nici macar indicii. In aceste conditii, statul roman este anatemizat. Chiar de premierul in functie.

4. Inainte sa deschida gura, inainte de a se da pe tobogan, nu ar fi fost firesc ca domnul Dacian Ciolos sa isi pune consilierii sa faca o minima investigatie? Si sa ne spuna si noua, clar, fara abureli, in cate tari din Europa cartelele preplay exista? Si in cate tari nu exista. Si in ce state din Europa interdictiile privind aceste cartele au fost, ca si la noi, declarate anti-constitutionale.

Am putea continua mult si bine cu asemenea rationamente.  Dar nu are rost. In schimb, acum, pentru prima data, cred ca devine necesara o speculatie. Fara a avea, recunosc, pentru moment, vreo proba in acest sens. Nu cumva acest domn Dacian Ciolos este, el insusi, parte a “sistemului”? Aoleo! Nu o fi si acest individ ofiter acoperit? Si daca da, lucreaza el pentru Romania? Adica pentru interesul national?

SURSA: CorectNews.com

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

martie 29th, 2016 at 08:28
Paul Snaider spune:

CIOLOS ESTE AGENT STRAIN ! DE UNDE PRIMESC SALARII GUVERNATII CARE AU PARASIT POSTURILE DE LA BRUXELLES ?
Sorine nici nu trebuiesc dovezi la afirmatia ta. Guvernul a fost nominalizat de la Bruxelles ! Ce dracu e asa greu de priceput ? Romania a fost distrusa de mafia occidentala cu ajutorul mafiei romanesti ! Se tot vorbeste de democratie !!!??? Bancuri. NE CONDUC CEI CE NU AU FOST VOTATI ! UN EXEMPLU ESTE NATO ! ACEASTA STRUCTURA MILITARA NU DA SOCOTEALA NICI UNUI PARLAMENT DIN LUME ! NICI CHIAR A CELUI AMERICAN. NATO DISTRUGE TARI, POPOARE, NATIUNI IN NUMELE DEMOCRATIEI ORI SE STIE CA DEMOCRATIA ARE LA BAZA VOTUL !