Daca SRI a mintit, de ce a mintit?   mai 11th, 2016

srs_edit2-90x90In analiza anterioara, am demonstrat, cu argumente care stau toate in picioare, faptul ca raspunsul la dilema cine a mintit nu poate fi decat unul singur. Institutia care a ascuns adevarul si a lansat pe piata un mare neadevar este Serviciul Roman de Informatii. Ma gandesc, desigur, la conducerea sa operativa. Adica, la generalul cu nenumarate stele, Florian Coldea. Si mi-am permis sa-i sugerez, in acest sens, directorului institutiei, Eduard Hellvig, sa ordone o ancheta. Pe care sa o efectueze Departamentul de Protectie Interna al serviciului. De preferinta, cu un sef schimbat. Adica, in niciun caz cu un om al lui Florian Coldea. Dar de ce ar fi mintit SRI?

Sanatatea este o chestiune de siguranta nationala. Fostul presedinte, Traian Basescu, afirma ca, anual, ca o consecinta a viciilor grave din sistemul de sanatate, mor intre patruzeci si saizeci de mii de persoane care ar putea fi salvate. Daca asa stau lucrurile, asistam la un genocid caruia ii cad victime cetatenii Romaniei. Si, ca in cazul oricarui genocid, trebuiesc gasiti si pedepsiti cei responsabili.

Daca acest sistem functioneaza asa cum functioneaza de multi ani, atunci era de asteptat ca SRI, cea mai importanta institutie a statului, care in ierarhia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii raspunde de siguranta nationala, sa intervina in forta. Sesizandu-i pe toti decidentii politici cat de cat implicati. Iar daca s-au savarsit grave infractiuni, sesizand parchetele. Dupa caz, DNA si DIICOT. Iar parchetele, odata sesizate, trebuiau sa declanseze investigatii, in special in ceea ce priveste activitatea firmei Hexi Pharma.

Daca SRI nu a procedat in consecinta, intreaga conducere operativa trebuie facuta responsabila. Si demisa. Si chiar pusa sub acuzare, asa cum sunt pusi sub acuzare toti cei care, juridic, au calitatea de functionari publici, pentru neindeplinirea, cu rea intentie, a unor obligatii.

In scopul de a evita o asemenea consecinta, SRI s-a  grabit sa dea un comunicat de care, repet, se face vinovat Coldea, iar nu Hellvig, prin care informeaza opinia publica asupra faptului ca ar fi transmis decidentilor din politica si administratie, de-a lungul ultimilor ani, nu mai putin de 200 de note informative. Inclusiv celor doi presedinte. Si mai face SRI precizarea ca unele dintre aceste note s-au referit expres la societatea Hexi Pharma care, la inceputul acestei saptamani si-a cerut insolventa. Dupa ce a incasat, de la institutiile statului, sume fabuloase. Nimeni, insa, dintre decidentii politici, si ei de ordinul sutelor, nu confirma ca ar fi primit sesizari de la SRI in acest sens. Iar unul dintre cei doi presedinti, Traian Basescu, contesta, in mod expres, acest lucru.

Daca SRI minte,  de ce minte? Singura explicatie plauzibila e ca, in umbra acestei minciuni, sta nu numai neglijenta in serviciu, ci si un interes material extrem de vinovat. Daca nu chiar criminal. O ancheta interna, la sange, ordonata de catre direcorul SRI, ar putea sa scoata la lumina una dintre cele mai periculoase retele de tip mafiot din industria medicamentelor, cu terminatii in interiorul si chiar la varful celui mai important serviciu secret al tarii.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii