O noua bomboana pe coliva SRI   mai 27th, 2016

srs_edit2-90x90Nu este deloc exclus ca, astazi, pe agenda Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, sa mai figureze o tema cu totul si cu totul incendiara pentru imaginea Serviciului Roman de Informatii. Principalul partener strategic al Romaniei, Statele Unite, urmeaza sa condamne, la inchisoare pe viata, un cetatean roman. Si nu orice cetatean roman. Si nu pentru orice fel de fapta. Si tot de la SRI se asteapta lamuriri.

Se numese Cristian Vintila. Un nume despre care nu au auzit decat cei initiati. Iar cei initiati sunt, desigur, ca de obicei, oameni ai serviciilor. In acest caz, ai SRI. Ei bine, acest domn, Cristian Vintila, ca sa incep cu sfarsitul, urmeaza sa fie condamnat in Statele Unite, conform solicitarii procurorilor, la inchisoare pe viata. Pentru o infractiune dintre cele mai periculoase. Pentru trafic de arme. Si nu oriunde. Beneficiarii au fost gherilele columbiene, care protejeaza traficul de droguri care Statele Unite. Iar cine a avut de pierdut de pe urma acestui trafic de armament sunt chiar partenerii nostri strategici, care se lupta, pe teren, cu aceste gherile, inarmate pana in dinti de catre un roman.

Si cum spuneam, Cristian Vintila nu este orice fel de roman. Sa derulam putin timpul. In acest an, urmeaza sa fie condamnat definitiv. A fost arestat in 2014. Intre 2009 si 2013, a fost unul dintre demnitarii statului roman. Nici mai mult, nici mai putin decat directorul general al Rezervelor Statului. Numit in aceasta functie de premierul de atunci, Emil Boc. Si sa mai mergem putin inapoi in timp. Inainte de a ajunge unde a ajuns, adica sa suga de la Rezervele Statului, Cristian Vintila a intrat in campul tactic al SRI. In sensul ca a urmat si a absolvit Academia Nationala de Informatii, care apartine acestei institutii. Si pe la care trec, in general, oameni care sunt sau urmeaza sa devina ai sistemului.

Eu unul nu stiu, dar altii ar trebui sa stie daca aceasta activitate extrem de periculoasa, de trafic de arme in beneficiul gherilelor columbiene, a debutat in timp ce Cristian Vintila era director general al Rezervelor Statului sau imediat dupa. Daca ne aflam cumva in prima ipoteza, atunci cazul este de-a dreptul exploziv.

Si nu este pentru prima data cand demnitari romani sunt, in mod direct sau indirect, implicati in traficul de armament. A comis-o pana si fratele fostului presedinte Traian Basescu. Si, in trecut, chiar si Traian Basescu, in mod direct, cand comanda o nava sau cand era numit, de Securitate, in postul de sef al Agentiei Navrom de la Anvers. Si indirect, cand facilita utilizarea aeroportului militar Otopeni de catre Viktor Bout, cel mai mare traficant de arme al lumii moderne, detinut, in prezent, intr-un penitenciar de maxima siguranta in Statele Unite.

Eu unul, daca as fi in locul presedintelui Klaus Iohannis, m-as interesa despre acest scandalos caz, care nu poate decat sa aduca uriase prejudicii Romaniei in parteneriatul nostru cu Statele Unite. Pentru capturarea lui Cristian Vintila, au colaborat mai multe servicii secrete cu serviciul secret american. S-o fi numarat si SRI printre ele? Sau, pur si simplu, SRI a fost sarit?  Si daca da, de ce? Si cum se face ca, imediat dupa capturarea lui Cristian Vintila, George Maior a demisionat din functia de director SRI, lasandu-i locul liber lui Eduard Hellvig?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii