De ce isi iese din minti Traian Basescu   iunie 19th, 2016

srs_edit2-90x90O tara intreaga a remarcat. Pus fata in fata cu generalul Abraham, pe Traian Basescu l-au lasat nervii. Si a intrat in criza. Oare de ce? Ce legatura exista intre domnul Abraham, Mircea Basescu si el insusi? De ce nu a mai putut juca, cum face de obicei, teatru? De ce un om politic atat de exersat si-a pierdut controlul? Exista un secret in spatele acestui comportament?

Intrucat eu nu sunt psihiatru si nu am, prin urmare, instrumentele necesare pentru a-i face o psihanaliza lui Traian Basescu, avand ca obiect central gravul incident consumat, in direct si la ora de varf, pe ecranul unei televiziuni de stiri, voi recurge la metoda unei simple analize in baza datelor cunoscute.

In timpul ultimului sau mandat, au aparut dezvaluiri incendiare despre Mircea Basescu, privind nu atat legaturile sale foarte apropiate cu un important clan interlop – acestea erau bine cunoscute dupa difuzarea imaginilor in care Mircea Basescu si sotia acestuia apar in calitate de nasi ai copilului Izaurei –, cat si, sau mai ales, o operatiune financiara de natura penala. Mircea Basescu se oferise, in schimbul unor consistente sume de bani, sa faca trafic de influenta pe langa magistrati, astfel incat capul clanului Bercea Mondial sa scape de rigorile legii sau sa beneficieze de o pedeapsa simbolica.

O singura televiziune de stiri a difuzat o serie de inregistrarii video la care, trebuie spus, avusesera acces mai multe televiziuni. Presiunea publica declansata pornind de la acest caz a fost atat de mare, incat, de voie, de nevoie, mai mult in sila, procurorii au fost siliti sa deschida un dosar. Traian Basescu, din calitatea sa de presedinte, a declarat ca nu are intentia sa intervina in vreun fel in derularea acestui act de justitie, dar ca, indata ce ii va inceta mandatul, va face dezvaluiri bomba. In acelasi timp, el a informat opinia publica asupra faptului ca nu a fost informat de vreun serviciu secret asupra operatiilor ilegale savarsite de fratele sau. In paranteza fie spus, Basescu pretinsese ca nu a fost informat nici atunci cand presa a descoperit – eu unul ma numar printre principalii autori – ca acelasi Mircea Basescu se ocupase si cu trafic ilegal cu armament.

Dupa consumarea ultimului sau mandat, Traian Basescu a tacut. Nu am auzit din gura domniei sale absolut nicio dezvaluire, si cu atat mai mult una de senzatie, privind dosarul penal al fratelui sau.

In schimb, acesta s-a ales cu o condamnare penala. E drept, simbolica. Va executa patru luni de inchisoare. Iar sumele de bani, in legatura cu care exista probe in dosar, nu sunt parte a sentintei. Este vorba de 600.000 de euro intr-o versiune si de 2.600.000 de euro intr-o alta versiune, pe care instanta Curtii de Apel din Constanta nu a cazut de cuviinta ca ar trebui imputati faptuitorului. Motiv pentru care Traian Basescu, in prima sa reactie publica, si-a exprimat chiar incantarea.

Intre timp, primul procuror de caz, Iacobescu, care mersese destul de departe cu investigatiile si caruia, sub mandatul lui Basescu i se luase pur si simplu cazul, a revenit cu precizari si dezvaluiri senzationale.

Ca sa nu ne mai ascundem dupa plop, cele mai multe dintre informatiile puse in circulatie inainte si dupa condamnare si cele mai incendiare declaratii ale unor persoane implicate in activitatea infractionala sau in calitate de anchetatori ori aparatori, conduc la ideea ca grosul banilor, cati or fi fost ei, a ajuns undeva mai sus. Dar unde puteau ajunge mai sus, decat la portofelul lui Mircea Basescu? Mai sus nu se afla decat un alt portofel. Al lui Traian Basescu.

Si intrucat numele sau legat de acest caz a inceput sa fie extrem de insistent pronuntat, iar informatiile vehiculate fiind de natura sa conduca la redeschiderea unui nou dosar, este lesne sa ne imaginam de ce s-a enervat atat de tare Traian Basescu, de ce si-a iesit el din minti, improscand cu noroi in stanga si in dreapta. In loc sa rasufle usurat si satisfacut cu acea condamnare simbolica a fratelui sau, Basescu se vede, iata, pus, pe neasteptate, in fata unei grele provocari.

Sursa: CorectNews 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii