Bomba cu explozie intarziata de la Cotroceni   august 8th, 2016

srs_edit2-90x90Un schelet poate fi gasit nu numai in dulapul unei persoane. Ci si in recuzita unei institutii. Iar scheletul poate fi o bomba. Cu explozie intarziata. O bomba cu explozie intarziata se afla, in mod cert, la Cotroceni. Chiar sub nasul presedintelui Klaus Iohannis. Si este gata sa explodeze. Ea se numeste generalul cu trei stele, Lucian Pahontu. Insusi seful Serviciului de Protectie si Paza. Care, mai nou, are si o componenta de diversiuni. La propriu.

Ii place sau nu ii place, Klaus Iohannis trebuie sa faca un pas. O miscare. Si sa ia, de urgenta, o decizie. Altfel, scandalul uciderii unui om sub administratia Basescu va fi decontat de actualul presedinte. Si inca pe buna dreptate. Pentru ca stie ce stie si nu ia masuri.

In urma cu patru ani si jumatate, asa cum am mai relatat, in judetul Prahova, a fost ucis un om. La o partida de vanatoare improvizata. Care nu se mai stie prea bine daca a fost o vanatoare de iepuri sau de mistreti. Sau si de iepuri si de mistreti. Pentru ca participantii aveau arme si pentru una si pentru alta. Iar omul de afaceri Ion Popa, care a fost ucis in cursul partidei de vanatoare, avea, in cap, un glont de mistret.

Partida de vanatoare a fost organizata pentru distractia sefului SPP de atunci si de acum, Lucian Pahontu. Desi evenimentul a fost privat, in interes personal si nicidecum in interesul statului roman ori al pazei si protectiei demnitarilor, generalul Lucian Pahontu s-a deplasat cu masina de serviciu. Si pe benzina statului roman. Si cu soferul SPP. Platit si el din banii statului roman. Mai mult chiar, partida de vanatoare a fost aranjata de un subordonat al lui Pahontu. Colonelul Petre Soare, din Prahova. Acesta nu era vanator. Dar, pentru a-l insoti pe Pahontu in calitate de amfitrion, a participat si el la “partida”.

A fost ucis, probabil accidental, chiar cel prin intermediul caruia Petre Soare s-a straduit sa-si distreze seful de la Bucuresti.

In continuare, mai prezentam cateva fapte care nu s-au aflat niciodata si nici nu se vor afla sub semnul incertitudinii. Dupa producerea fatalului accident, generulul Lucian Pahontu, impreuna cu soferul sau si cu autoturismul de serviciu au parasit, in mare viteza, locul in care se afla cadavrul, terenul de vanatoare si chiar judetul Prahova. Fara a fi facut cel mai mic efort de a acorda victimei primul ajutor. Fara a astepta venirea unui echipaj chemat prin 112. Fara a chema un asemenea echipaj. Si, mai ales, fara a preda armele, asa cum scrie in lege. Un alt fapt de necontestat este ca au trecut patru ani si jumatate de cand familia lui Popa a fost indoliata si nu se cunoaste, pana in acest moment, numele vinovatului. Iar in aceste conditii, fireste, vinovatul nu a putut fi pedepsit. Dar nu au fost pedepsiti nici cei care, cu acest prilej, au incalcat alte legi ale statului roman. Cele la care am facut referire mai sus.

Cred ca e important sa precizam ca, la aceasta vanatoare de iepurasi sau de mistreti, transformata in vanatoare de oameni, nu au participat decat sapte persoane. Si nu s-au tras, in total, decat trei gloante. In patru ani si jumatate, expertiza balistica putea fi facuta de sute de ori. Ca si reconstituirea fatalului eveniment. Care fie nu s-a facut niciodata, fie, daca s-a facut, s-a facut fara unul dintre participanti. Marele absent fiind insusi generalul Lucian Pahontu.

O alta certitudine este ca, asa cum fostul presedinte Traian Basescu a confirmat, el ar fi fost informat ca a avut loc respectivul accident chiar de subordonatul sau direct, seful SPP, Lucian Pahontu, care i-a mai varsat si minciuna conform careia avea calitatea de martor in dosarul de ancheta penala. La data respectiva, neavand nicio calitate, pur si simplu pentru ca anchetatorii pastaru, fata de acesta, o distanta extrem de respectuoasa.

In fine, avem si ultima certitudine. Daca pana acum nu a stiut nimic, acum, noul presedinte, care, cum bine spune, este un om informat, a aflat, daca nu din alta parte, atunci din presa, de mai multe zile, despre acest caz. Concret, despre faptul ca, pe banii institutiei si utilizand logistica institutiei, unul dintre cei mai importanti subordonati ai domniei sale a plecat, intr-o zi, la distractie si, cum-necum, distractia s-a soldat cu un mort. Iar cauza nu a fost elucidata. Si mai stie presedintele pe care l-am ales in urma cu doi ani, cu certitudine, faptul ca seful Serviciului de Protectie si Paza al Romaniei, daca cumva nu a omorat un om, in orice caz a incalcat grav si deliberat legile statului care prevad cum trebuie sa procedeze si cum nu trebuie sa procedeze o persoana atunci cand, sub ochii ei, are loc un omor cu o arma care ar fi putut fi chiar a sefului SPP. Si mai stie cu precizie, acum, presedintele Romaniei ca si unul dintre sefii locali SPP, cel de Prahova, aflat si el, in continuare, in functie, este implicat in acest omor. Si chiar suspect. Domnul Klaus Iohannis este astazi, luni, 8 august 2016, perfect constient de faptul ca doi dintre subordonatii sai, care au misiunea de a-i proteja pe inaltii demnitari romani si straini, sunt implicati, de patru ani si jumatate, intr-un omor. Pe care fie l-au savarsit, fie nu l-au savarsit. Dar, in orice caz, au incalcat legi si regulamente militare.

Si ce face, in aceste conditii, cu bomba care sta sa explodeze sub nasul sau, presedintele Klaus Iohannis, intru totul informat asupra situatiei?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii