Razboiul hibrid anti-PSD   august 26th, 2016

srs_edit2-90x90Fix in ziua in care staff-ul PSD s-a intrunit pe malul Marii Negre pentru a-si dezbate strategia politica, o stire a intors pe dos studiourile de televiziune. Conform acesteia Victor Ponta ar urma sa plece din PSD, rupand partidul. Si consolidand o formatiune numita PRU, adica Partidul Romania Unita. Informatia a capatat cat de cat consistenta prin faptul ca sociologul Mirel Palada, un apropiat al ex-premierului  si, o buna bucata de timp, purtatorul sau de cuvant, a deschis partie in aceeasi directie. Si s-a dezlantuit iadul.

Evident, Victor Ponta nu poate sa faca o asemenea trasnaie. Indiferent cate antecedente are in materie de derapaj politic. A fost unul dintre cei mai apreciati premieri ai partidului. Din aceasta perspectiva, se poate compara linistit cu Adrian Nastase. Este popular. Mult mai popular decat a fost vreodata Nastase. Conduce, practic, topul increderii cetatenilor. Auto-retragerea sa din PSD si din fruntea guvernului i-a creat o aura de victima a “sistemului”. Aura pe care a stiut sa si-o exploateze cu mult succes.

Acelasi Victor Ponta, fiind inca un om politic tanar, are nu numai trecut, ci si viitor. Intre trecut si viitor, exista doar o paranteza. Si nici macar in paranteza politicianul nu sta degeaba. Face zilnic declaratii, se pronunta asupra principalelor evenimente, are rating si succes.

Ce sens ar avea, in aceste conditii, ca Victor Ponta sa plece din PSD dupa Mirel Palada, dand astfel tonul si altora sa il urmeze. Si asta in prag de alegeri. Cu doar cateva luni inaintea scrutinului pentru viitorul Parlament. Intr-un moment cand e greu de presupus ca vreo formatiune politica mica mai poate face minuni. De fapt, jocurile sunt ca si facute. Pe langa PSD si PNL, in Parlament, este sigur ca vor mai intra doar inca doua partide, UDMR si ALDE. Toate celelalte formatiuni stau pe nisipuri miscatoare. In aceeasi situatie se afla si Partidul Romania Unita.

Prin urmare, a avut loc o diversiune. A fost lansata pe piata o informatie de tip diversionist, parte a razboiului hibrid desfasurat impotriva PSD. Iar diversiunea a facut radacini. A prins. De vreme ce, o seara intreaga, informatia a fost dezbatuta si razdezbatuta. Dar cine desfasoara razboiul hibrid impotriva PSD? Raspunsul logic este ca cine are interesul. Si cine are acest interes? Din nou, raspunsul este simplu: “sistemul” scapat de sub control si care si-a stabilit drept obiectiv ca statul roman sa fie condus nu de catre preferatii cetatenilor, nu de catre cei care primesc voturi de la acestia, ci de altii. Numiti de “sistem”.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii