Traian Basescu, zdrobit intre factorul intern si factorul extern   septembrie 26th, 2016

srs_edit2-90x90Fostul presedinte este incoltit. Deceniile in care a zburdat, jucand tontoroiul intre diverse servicii secrete si controland, intr-un fel sau altul, institutiile de forta si respectiv sistemul, l-au condus la capatul liniei. Pentru prima data, atat factorul extern, cat si factorul intern l-au parasit. Mai mult chiar, actioneaza ca o menghina care il va zdrobi.

Faptul ca un serviciu secret de importanta celui olandez, care i-a monitorizat contrainformativ, atat de mult timp, pe spionii romani, a lasat sa ii scape informatii relevante despre Traian Basescu nu este deloc intamplator. Iar fostul presedinte stia ce il asteapta. De unde si aprehensiunea sa fata de autoritatile de la Haga.

Cand un serviciu secret lasa, in mod deliberat, sa se scurga informatii top secret intr-un site oarecare, o face cu un scop bine determinat. A venit momentul cand Traian Basescu trebuie predat, cu arme si bagaje, atat opiniei publice, cat si justitiei.

Ce se confirma si ce aflam nou? Din monitorizarile si analizele serviciului secret olandez, rezulta ca Traian Basescu a fost informator al Securitatii o perioada, apoi, odata cu efectele produse de un decret semnat de Nicolae Ceausescu, a devenit ofiter acoperit specializat in spionaj si trafic de arme si conspirat, la Anvers, in functia de sef al reprezentantei Navrom. Acolo, la un moment dat, a fost racolat de un general de securitate sovietic, Albert Ignatenko, care si azi e monitorizat de serviciile secrete occidentale, si a intretinut relatii apropiate cu maiorul de securitate, tot sovietic, Viktor Bout, devenit, dupa 1990 si cu sprijinul lui Basescu, cel mai mare traficant de arme din lume. In prezent, arestat de catre autoritatile americane.  Si nepredat rusilor, asa cum solicita, insistent, Vladimir Putin.

Daca Traian Basescu ar fi fost un simplu tradator de tara, care, intre altele, si-a dezamagit profund si seful de retea, Silvian Ionescu, el inca ar fi putut supravietui, asa cum au supravietuit si chiar s-au afirmat politic unii dintre cei mai marcanti reprezentanti ai retelei de spionaj sovietice dupa decembrie 1989. Sau dimpotriva, mai devreme sau mai tarziu, ar fi fost dat in gat.

Numai ca, in 2004, Traian Basescu a facut, din nou, ceea ce stia sa faca cel mai bine. Dupa ce si-a tradat tara lasandu-se racolat de KGB, in anul de gratie 2004, el a incheiat inca un pact. De asta data cu “Marele Licurici”. Lucrurile s-au desfasurat ca la manual. Autoritatile de la Washington, prin intermediul CIA, au profitat inca o data de vulnerabilitatile unui personaj aflat in fruntea politicienilor unui stat. Avand acces, prin intermediul aliatului olandez, in timp real, la toate informatiile vizandu-l pe Traian Basescu, fostul dublu agent roman si sovietic a fost preluat si folosit de americani. Traian Basescu a facut tot ce i s-a cerut, indiferent daca ceea ce i s-a cerut a fost sau nu in interesul natiunii romane.

Dar, astazi, au trecut deja doi ani de cand el nu mai este presedinte si este extrem de greu de presupus ca va mai ajunge vreodata sa isi exercite o influenta majora asupra Romaniei. A fost pana acum protejat, dar, incepand din primavara acestui an, protectia sa a fost ridicata. Personajul este nu numai abandonat, dar si impins afara. Se face curat, cum se zice in limbajul serviciilor. Factorul extren s-a intors impotriva lui. Motiv pentru care a si fost dat un semnal discret, dar ferm in acest sens.

Dar si factorul intern il abandoneaza. Din aceasta perspectiva, este extrem de relevanta deconspirarea lui Traian Basescu de catre una dintre cele mai autorizate si informate personalitatii din lumea serviciilor secrete, generalul Aurel I. Rogojan, care a fost sef de cabinet al ultimului sef al Securtitatii comuniste, generalul Iulian Vlad, si apoi, pana in urma cu cativa ani, a detinut o functie cheie in SRI, si ii dedica lui Traian Basescu un capitol consistent in ultima sa carte care poarta, deloc intamplator, titlul “Factorul intern”. Pe CorectNews, reproducem cateva pasaje.

Semnalul ca Traian Basescu este parasit si de factorul intern, dupa ce, in prealabil, a fost abandonat de factorul extren, vine din directia fostului binom. Din directia SRI si DNA. Din aceste doua directii, presiunile impotriva fostului presedinte, de natura informativa, propagandistica, dar si penala, devin pe zi ce trece din ce in ce mai vizibile. Este un semnal pentru toti fostii sai colaboratori, dat de catre factorul intern, pe modelul semnalului lansat de catre factorul extern.

Si de aceasta data Traian Basescu a simtit schimbarea de directie  a vantului si a inceput sa tune si sa fulgere impotriva factorului intern. Adica impotriva unui sistem pe care el l-a perfectionat si l-a utilizat intr-un cu totul alt scop decat interesul national. Asa cum a procedat si cu factorul extern.

Acest drum pe care a apucat-o fostul presedinte al Romaniei, insotit fiind de intreg alaiul sau de ex-curteni, este irevesibil.

Si o ultima precizare – avocatii din mediul politic al lui Traian Basescu, atati cati au mai ramas, cum ar fi, de pilda, Gelu Visan, afirma, in mod insistent, ca analizele pe care le fac sunt consecinta unei razbunari. Cu alte cuvinte, ca m-as rafui cu Traian Basescu pentru raul pe care mi l-a facut. Este fals. Oricine are curiozitatea de a consulat ceea ce am scris si de a revedea dezvaluirile pe care le fac va descoperi ca, inca din 2005, eu semnalez toate aceste legaturi vinovate ale lui Basescu cu factorul intern si cu factorul extern. Diferenta este ca, acum, vin si probele. Din directia factorului extern si din directia factorului intern.

Sursa: CorectNews 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii