Guvernul e complice   octombrie 14th, 2016

srs_edit2-90x90Lucrurile incep sa se clarifice. Cel putin in ceea ce priveste ultima minciuna gogonata a doamnei Raluca Pruna, ministrul Justitiei. Minciuna transmisa oficial la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Aici, Guvernul a fost complice. In spatele transmiterii de informatii false, s-a aflat, asadar, un grup organizat. Cine raspunde moral? Si cine raspunde penal?

Transmiterea de informatii false este o infractiune care se pedepseste cu pana la cinci ani de inchisoare. In numele Guvernului, deci nu doar in nume personal, doamna Raluca Pruna, asa cum ea insasi recunoaste in fata Consiliului Superior al Magistraturii, a transmis informatia falsa conform careia statul roman aloca peste un miliard de euro ameliorarii situatiei din sistemul penitenciar. In mod cert, asigurarile date de Ministerul Justitiei, sub semnatura doamnei Pruna, nu au nicio acoperire. Si ce urmeaza?

Urmeaza ca Romania sa fie primul stat penalizat  cu sute de milioane de euro. Fac precizarea ca, aflata intr-o situatie asemanatoare, Italia a scapat la mustata, mobilizandu-si resursele si raspunzand unei solicitari ultimative CEDO, care nu vizeaza altceva decat protectia drepturilor omului. Romania a mintit si urmeaza sa fie arsa rau de tot. In primul rand, toate procesele intentate impotriva statului roman de catre detinuti, pe motiv de nerespectare a unor conditii minime de viata in penitenciare, vor fi, automat, solutionate pozitiv. Fara a mai fi nevoie de un proces propriu-zis. Si tot automat, in toate cazurile, statul roman va fi obligat sa ii despagubeasca pe detinuti. In felul acesta, vor fi si mai putini bani pentru a schimba starea de lucruri.

In plus, dupa o minciuna atat de gogonata, recunoscuta ca atare in fata CSM, dar inca nu, in mod oficial, si in fata CEDO, orice Guvern va veni dupa acest Guvern Ciolos va fi cu desavarsire lipsit de credibilitate. Si nu numai la CEDO.

Intre timp, intrucat situatia este infernala in penitenciare, oameni aflati in custodia statului roman se imbolnavesc si mor. Iar cei care rezista ies cu totul si cu totul dezumanizati din acest infern dantesc. Si este greu de presupus ca se mai pot integra vreodata in societate. Mutantii, caci acesta este rezultatul conditiilor inumane prelungite, vor pune in pericol comunitatile in care se intorc. Este rezultatul unui regim pentru care, intr-adevar, asa cum a spus Raluca Pruna, drepturile omului constituie un lux.

Prin urmare, aceasta minciuna a ministrului Justitiei, girata de Guvernul Ciolos care, in loc sa se dezica de ea, o sustine, pune in pericol, in multiple forme, siguranta nationala. Fapta se asaza exact pe definitia din Codul Penal a infractiunii de difuzare de informati false. O fapta, de altfel, repetata. Pentru ca aceeasi Raluca Pruna a inflamat Romania mintind grosolan in ceea ce priveste pensiile magistratilor. A afirmat, cu subiect si predicat, ca sunt zeci de pensii in cuantum de peste un miliard de lei.  Cum era si firesc, si aceasta minciuna a avut picioare scurte. Iar Asociatia Magistratilor cere socoteala. La fel cum socoteala cere si Parlamentul, printr-o motiune simpla de cezura.

Va ajunge dupa gratii ministrul Justitiei? Dar Guvernul Ciolos in ansamblul lui? In ce masura raspunde Guvernul, solidarizandu-se cu doamna Raluca Pruna? Cine plateste, pana la urma, si cum oalele sparte si sutele de milioane de euro cu care Guvernul urmator va fi penalizat?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii