Fundatii camuflate   noiembrie 15th, 2016

srs_edit2-90x90Se vorbeste enorm de mult in aceste zile, si nu numai in Romania, despre reteaua mondiala a fundatiilor Soros. Si despre rolul lor nociv. Luni seara, la Antena 3, Mihai Gadea a prezentat documente care atesta faptul ca, printr-o alta retea de fundatii, autoritati ale statului ungar au alimentat la greu si in mod constant puzderia de organizatii extremiste din Ardeal, care au drept obiectiv dezmembrarea Romaniei. E clar ca avem de-a face cu un fenomen extrem de nociv, generat de fundatiile camuflate. Ce e de facut?

In ultimii 20-30 de ani, in statele fost comuniste si in ultimii 50 de ani, in celelalte state, ONG-urile au capatat o importanta din ce in ce mai mare. In traducere, inseamna organizatii nonguvernamentale. Societatea civila se sprijina intr-o masura din ce in ce mai mare si cu toata buna credinta pe asemenea institutii. De ce au ele atat de multa credibilitate? Pentru ca, fiind neguvernamentale, nu sunt supuse sau nu ar trebui sa fie supuse politicilor aplicate de administratia publica centrala sau locala din statele respective si, in acest fel, gradul de reprezentare al cetatenilor si al intereselor legitime ale acestora este destul de ridicat.  Fireste, in activitatea lor, aceste organizatii ale societatii civile sunt, deseori, obligate sa colaboreze cu institutiile statului, cu partidele politice, cu Legislativul, dar, in masura in care nu sunt dependente, o pot face pe picior de egalitate. Mentinandu-si nealterata credibilitatea.

Tocmai din motivele expuse mai sus, s-a manifestat si tentatia de a profita de existenta acestui instrument, de a-l adjudeca, de a-l subordona si de a-l manipula in interese contrare celor cetatenesti. In felul acesta, prin intermediul unor ONG-uri vopsite sau cumparate, societatea civila a putut fi manipulata, intr-o directie sau alta, de institutii sau de alte forte interesate.

Desigur, cel mai ilustrativ exemplu de manipulare a societatii civile, a clasei politice si chiar a guvernelor prin intermediul ONG-urilor ni-l ofera faimosul miliardar american George Soros. Omul care il refuza cu obstinatie pe Dumnezeu. Si care ia cu zece maini ceea ce ofera cu doua. Prin intermediul unei retele mondiale de fundatii, este un fapt de acum notoriu ca George Soros incearca sa subordoneze guvernele si economiile unor state.

Sa revenim insa la Romania. Aici, dincolo de fundatiile lui George Soros care au pus mana pe un guvern si, aflam cu stupoare, posibil chiar pe institutia prezidentiala, pentru ca si domnul Klaus Iohannis este membru al unei asemenea fundatii, iata, asa cum ne-a demonstrat Antena 3, de ani de zile, s-a dezvoltat si un alt monstru, inca si mai periculos. Alimentarea si dirijarea unor organizatii si grupuri extremiste si iredentiste din ce in ce mai numeroase, mai galagioase si mai periculoase tot prin intermediul unor fundatii. Aici, exista o amenintare de cel mai inalt grad la siguranta nationala a Romaniei, pentru ca scopul tuturor acestor sponsorizari a unor asa–zise ONG-uri nu este altul decat dezmembrarea statului national. Ce avem de facut? Cum ar trebui sa raspunda Romania unor asemenea provocari? Intr-un mod cat se poate de simplu. Luand exemplul altor state care au reusit, prin mecanisme legislative, sa bareze ascensiunea si chiar existenta fundatiilor camuflate. Prin urmare, este nevoie de o lege, in Romania, care sa defineasca mai bine ce este o fundatie, ce poate sa faca si ce nu poate sa faca o fundatie, in ce conditii si de catre cine poate fi ea finantata si sa stabileasca sanctiuni corespunzatoare pentru cei care incalca prevederile legale.

Dar cine sa faca aceasta lege? In niciun caz nu ne putem astepta la asa ceva din partea Guvernului Ciolos. Un guvern emanat tocmai de asemenea retele de fundatii. Sarcina revine, prin urmare, fie viitorului guvern, daca el nu va fi tot Ciolos, fie Legislativului.

Si ar mai fi ceva de spus. Poate ca, atunci cand vom incerca sa scapam Romania de pericolul pe care il reprezinta fundatiile camuflate, ne vom mai gandi o data daca are sau nu are rost ca, prin lege, sa garantam si sa asiguram existenta unor fundatii acoperite detinute de serviciile secrete. Pentru ca raul vine si de aici.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii