Oare de ce au ramas acasa?   noiembrie 20th, 2016

srs_edit2-90x90Duminica, in Piata Victoriei, ar fi trebuit sa aiba loc o manifestatie. Autorizata. De sustinere a lui Dacian Ciolos. Tinerii frumosi si liberi erau asteptati pentru a-i scanda numele. Dar nu au mai sosit. Au fost doar cativa rataciti. Jandarmii s-au pozitionat degeaba in Piata Victoriei. Nu au avut pe cine proteja.

Oare de ce au ramas acasa “tinerii frumosi si liberi”? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, ar trebui, in prealabil, sa raspundem la alta. Pentru ce ar fi venit? Era programata o ampla manifestatie prin care Ciolos sa fie sustinut atat in calitate de premier, primind aplauze pentru ceea ce a facut, cat si in calitate de viitor premier, primind aplauze pentru ceea ce urma sa faca. Erau invitati, pe pagina de socializare, sa se prezinte la apel asa-zisii tineri frumosi si liberi. Cine sunt ei? Cei mai multi, oameni de buna credinta. Care au observat, in ultimii ani, in ce mod lamentabil au esuat diversi politicieni si cum s-a intamplat ca unele partide perindate pe la putere sa isi incalce, in mod grosolan, angajamentele. Acest segment de populatie este o emanatie atat a starii reale de fapt a Romaniei, cat si a unei stari artificiale, rezultata din demonizarea programata, ticaloasa, rau intentionata  a unor institutii importante ale democratiei, cum sunt Parlamentul, Executivul, presedintia chiar. Nemaivorbind de partidele politice ca atare.

Aceste persoane, nu putine la numar, carora modul in care se face politica le-a ajuns pana la gat, au devenit, fara voia lor, o masa de manevra a unor indivizi rau intentionati, disimulati in nucleele de conducere ale unor fundatii.

Aici, nu este vorba doar de fundatiile din reteaua Soros care, proclamand principiile unei societati deschise, au facut daruri otravite nu numai in Statele Unite, ci si mai ales in state mai slabe, desprinse din lagarul comunist, pentru a recupera cu douazeci de maini ceea ce au dat cu doua maini. In schimbul unor burse, al unor ajutoare, al unor cursuri, al unor fapte caritabile, fundatiile s-au transformat in grupuri de interese, in societati neautorizate de lobby care, utilizand presiunea societatii civile pe care au stiut sa o mobilizeze, au incercat si au reusit sa obtina avantaje economice pentru grupuri ilegitime de interese. Iar asaltul final la care chiar asistam acum in Romania este preluarea conducerii politice, operatiune in cursa careia a cazut PNL.

Dar nu este vorba doar de fundatiile Soros. La aceste manevre, contribuie din plin si alte fundatii, emanate de alte entitati, dirijate din alte centre de comanda si care au interese diferite. Dar nu si diametral opuse. Sunt fundatii stimulate de diferite guverne, guverne care, la randul lor, au avut diverse culori politice, si finantate la greu din fondurile unor ministere si autoritati. Aceste fundatii sunt si ele la fel de fals civice ca si fundatiile Soros. Ele sunt chemate sa sustina, in momente cheie, politici guvernamentale. Sau dimpotriva. Sa puna umarul la daramarea unui guvern, pentru a veni la putere guvernul altui partid, astfel incat finantarea fundatiilor sa fie reluata. A treia categorie de fundatii care pot aduce in strada “tineri frumosi si liberi” a devenit, din pacate, o constanta in Romania. Sunt asociatii si fundatii infiintate in secret, dar legal de catre serviciile secrete, finantate si dirijate de acestea.

Uneori, toate aceste fundatii, profitand de emotia colectiva generata de anumite evenimente – evenimente care si ele pot fi regizate –, reusesc sa scoata in strada, utilizand cu preponderenta retele sociale, zeci de mii de cetateni, in special tineri care, in naivitatea lor, nu constientizeaza faptul ca sunt utilizati doar ca o simpla masa de manevra.

In mod normal, Serviciul Roman de Informatii, daca nu ar fi la randul lui beneficiarul unor asemenea activitati, ar trebui sa realizeze faptul ca multe dintre ONG-urile din Romania actioneaza impotriva sigurantei nationale – sa ne gandim fie si numai la ceea ce se intampla in Tinutul Secuiesc –, sa documenteze acest fapt, sa pune probele la dispozitia decidentilor politici si a justitiei pentru ca, in final, societatea civila sa fie mai bine definita, iar factorii nocivi care o influenteaza sa fie interzisi si sanctionati prin lege.

Intorcandu-ne la mitingul esuat duminica, vom putea spune simplu ca Dacian Ciolos este pe un trend descrescator, ca este profund afectata, prin propria prestatie, credibilitatea sa, astfel incat din ce in ce mai multi tineri bucuresteni nu au putut fi transformati in masa de manevra pentru mitingul de sustinere. Esecul, din aceasta perspectiva, este extrem de dureros.

Nici “tinerii frumosi si liberi” nu mai sunt ce au fost odata!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii