Ce se intampla cand presedintele e defazat   februarie 23rd, 2017

srs_edit2-90x90La bilantul Directiei Nationale Anticoruptie, am asistat la un spectacol straniu. Oferit de presedintele Romaniei. De domnul Klaus Iohannis. In direct si sub ochii intregii prese. Vorbind despre altii, cel mai puternic om din statul roman a vorbit despre sine. Cu certitudine, fara sa fi vrut. Asta s-a intamplat pur si simplu pentru ca a avut un discurs scris, pregatit cu o zi inainte si prin ignorarea evenimentelor petrecute intre timp. Presedintele Romaniei a fost defazat.

Am certitudinea ca un consilier al presedintelui Klaus Iohannis i-a scris dicursul pe care domnia sa l-a citit, cu dictia caracteristica, la bilantul DNA. Dupa ce doamna Laura Codruta Kovesi a avut bunavointa sa ii dea cuvantul. Acest discurs cuprinde pasaje care ar fi trebuit in mod normal sa lipsesca. Si care in mod sigur ar fi lipsit daca domnul Klaus Iohannis ar fi vorbit liber. Sunt cel putin doua. Si extrem de relevante.

Fireste, fiind vorba despre bilantul DNA, presedintele Romaniei trebuia sa se refere la lupta impotriva coruptiei. Si sa solicite chiar intensificare acestui proces. Dar avand in vedere faptul ca, incepand de miercuri dupa-amiaza, el se afla in epicentrul unui urias scandal, sunt cel putin doua pasaje care mai bine ar fi lipsit.

Primul vizeaza insistenta cu care presedintele Romaniei s-a referit la necesitatea ca cei care au incalcat legea, in conditiile in care respectiva incalcare a legii este constatata definitiv de catre o instanta judecatoreasca, nu ar mai trebui sub nicio forma nici sa beneficieze de avantajele materiale create prin incalcarea legii si nici sa mai ocupe functii administrative in statul roman. Este riguros exact. Chiar asa trebuie sa se intample. Numai ca o instanta judecatoreasca a stabilit definitiv, in urma cu doi ani, ca domnul Klaus Iohannis a beneficiat, in baza unui document fals, de o casa care nu i se cuvenea. Si pentru care, ani de zile, a incasat chirii uriase pe care unii le estimeaza la peste 600.000 de euro, iar altii la 350.000 de euro. Mai mult chiar, in sentinta definitiva, scrie negru pe alb ca familia Iohannis nu se poate bucura de privilegiul bunei-credinte. Cu alte cuvinte, instanta a apreciat ca beneficiarii unui document fals, respectiv familia Iohannis, stiau ca este vorba de un document fals. Iar miercuri dupa-amiaza, dupa ce Klaus Iohannis, in calitate de presedinte al Romanie, a obtinut ceea ce obtin foarte putini cetateni, respectiv o cale extraordinara de atac, o alta instanta a stabilit, definitiv si irevocabil, acelasi lucru. Prin urmare, domnul Klaus Iohannis a beneficiat de chirii uriase de pe urma unui imobil obtinut in baza unor acte false si cu reacredinta. Daca, in prezent, exista sau nu o actiune penala impotriva sa, tinuta la sertar la DNA, este, pentru moment, mai putin important. In concluzie, el a vorbit fara sa vrea, pentru ca a citit o cuvantare scrisa dinainte, nu despre altii, ci despre sine. Si asta, inainte de a lua masurile necesare pentru a inapoia beneficiile ilegal obtinute si de a demisiona din functia publica pe care o detine.

In al doilea rand, presedintele Klaus Iohannis, la bilantul DNA, a salutat cu toata caldura spiritul civic dovedit de romanii care protesteaza impotriva coruptiei si solicita pedepsirea acesteia. Teoretic, asa stau lucrurile. Banuiesc ca cine i-a scris discursul s-a gandit la demonstratia maraton organizata de partidele politice din opozitie si de el insusi, se aude si cu sprijinul serviciilor si al multinationalelor, in fata cladirii Guvernului. Cine a scris acest discurs insa nu s-a gandit o secunda ca exista si alti romani care ar putea sa isi imagineze ca seful statului se refera la o alta demonstratie. Si ea maraton. Desfasurata in fata Palatului Cotroceni. Si in cursul careia cetatenii sustin ca presedintele este corupt. Si, in orice caz, autorul anonim al discursului scris nu avea cum sa anticipeze ca presedintele va fi huiduit pentru coruptie si ca i se va cere demisia chiar la intrarea in sediul DNA.

Iata, asadar, cum se confirma o vorba din batrani: gura pacatosului adevar graieste.

Sursa: CorectNews 

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii