O grebla pe obrazul SRI si DNA   Martie 6th, 2017

srs_edit2-90x90Cazul Toni Grebla cutremura, din nou, ramasitele binomului SRI-DNA. Ceea ce relateaza fostul judecator al Curtii Constitutionale este imposibil de imaginat intr-un stat de drept. Si cu atat mai putin in statul de drept clamat obsesiv si definit total incorect de catre presedintele Klaus Iohannis. Au fost facute praf viata, cariera si onoarea unui om. Si, in plus, campul tactic a atacat una dintre cele mai importante institutii: Curtea Constitutionala a Romaniei.

In calitate de judecator la Curtea Constitutionala, domnul Toni Grebla s-a opus din rasputeri legilor Big Brother. Acestea ar fi permis binomului SRI-DNA sa gatuie definitiv democratia, prin suprimarea unora dintre cele mai importante drepturi ale cetateanului. Constatand ca legea fundamentala garanteaza asemenea drepturi, Toni Grebla nu a facut altceva decat sa isi faca datoria in institutia unde fusese trimis de catre Parlament. Iar binomul l-a distrus.

Au fost initiate 45 de perchezitii la capatul carora nu s-a gasit nimic. Au fost instalate microfoane si camere de filmat in toate incaperile apartamentului fara a se fi descoperit nimic. Decat, eventual, detalii jenante din viata intima a familiei sale. Au fost difuzate “pe surse” fel de fel de inregistrari fabricate, trunchiate, scoase din context pentru a-l ridiculiza pe judecatorul CCR si, in mod demonstrativ, acesta a fost plimbat cu catuse prin fata camerelor de luat vederi. In final, cum era de asteptat, actiunea penala s-a fasait. Dar binomul si-a atins tinta. Distrugand viata unui om, a bagat in sperieti ditamai Curtea Constitutionala a Romaniei si a facut o demonstratie, in fata societatii romanesti, a puterii sale absolute.

Evident, cel mai grav lucru il reprezinta drama personala prin care a trecut un om impreuna cu familia lui. Dar dincolo de asta, cred ca am avut de-a face cu un atenat asupra adevaratului stat de drept. Nu a falsului stat de drept invocat de atatea ori, in mod iresponsabil, de unii sau de altii. Pentru ca domnul Toni Grebla a fost somat, amenintat si apoi crucificat institutional. Nu doar personal.

Ei bine, pentru asta, cei care poarta vina, respectiv conducatorii celor doua institutii, trebuiesc pedepsiti. Nu numai disciplinar. Ci si penal. Asta inseamna statul de drept. Asta ar insemna separarea puterilor in stat. Asta inseamna ca fiecare institutie, prin reprezentantii ei, sa fie responsabila pentru ceea ce face rau.

Mai lipseste un mic detaliu. In raport cu ce i s-a intamplat unui judecator al Curtii Constitutionale, in raport cu presiunile puse de binom asupra acestei institutii, conform fisei postului, presedintele Romaniei are obligatia sa intervina prompt. Acum, cand adevarul a iesit la lumina. Si sa ceara socoteala. Pentru un elefant infinit mai mare decat ceea ce a gasit el in desantul facut la Guvern.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii