Statul paralel este si criminal?   Martie 15th, 2017

srs_edit2-90x90Mult timp, s-a vorbit despre doua Romanii. O Romanie vizibila si o Romanie profunda. A acelor care nu se manifesta politic decat din patru in patru ani. Sau deloc. Mai tarziu, a aparut o a treia Romanie. Cea din afara. A milioanelor de cetateni care ne-au parasit. Dar, pana acum, nimeni nu a avut perceptia existentei unei alte Romanii. Romania care a condus de fapt. Care a facut toate jocurile.

Ma numar printre cei care, mai voalat sau mai direct, i-am mustrat pe concetatenii mei care refuzau sa se manifeste public atunci cand este cazul si mai ales pe cei care absentau de la vot. Ma intrebam si ii intrebam: cum poate avansa democratia daca ei stau acasa? De curand, am avut o revelatie. Indiferent ce ar fi facut romanii, tara noastra era tot acolo unde e. Pentru ca a fost condusa nu de alesi. Ci de nealesi. De oamenii din umbra. De sistem.

Aceasta fata intunecata a Romaniei, invizibila pana de curand si doar presupusa, aceasta Romanie a nealesilor, a sistemului, a institutiilor de forta de tip represiv, s-a substituit tuturor celorlalte Romanii. Si, evident, a condus tara din spatele celor alesi. Cu alte cuvinte, a manevrat Parlamentul, Guvernul, sindicatele, presa transformandu-i pe cei care primisera girul popular in simple marionete sau, dupa caz, in victime. Si acelasi sistem s-a substituit si justitiei in sens larg, mai intai prin intermediul DNA si apoi transformandu-i pe judecatori, o mare parte a acestora, in camp tactic.

Si presedintii Romaniei au fost, in toata aceasta istorie tenebroasa a ultimilor 30 de ani, transformati in simpli mascarici. Singurul care a recunoscut acest lucru a fost profesorul Emil Constantinescu, atunci cand a spus ca a fost invins de Securitate. Singurul care nu a comentat in niciun fel a fost Ion Iliescu, care este taticul Securitatii renascute. Singurul care a comentat doar partial este Traian Basescu, care, insa, din orgoliu, pretinde si azi ca oamenii sistemului, dintre care multi au fost numiti si promovati de el, i-au fost loiali pana in ultima clipa si abia apoi si-au dat arama pe fata. Actionand, practic, impotriva statului de drept. Dar singurul presedinte care a luat partea sistemului, care continua si in prezent sa fie avocatul acestui oribil mecanism antidemocratic este domnul Klaus Iohannis. De aceea, probabil, el va fi pus in situatia de a suporta si cea mai grea factura.

Prin urmare, Romania nu arata in halul in care arata si nu s-a plasat in coada Europei pentru ca democratia nu a existat. Ci pentru ca democratia nu a functionat. Degeaba au fost organizate alegeri libere sau cat de cat libere daca cei alesi in mod democratic au fost impiedicati sa isi indeplineasca mandatul. Atunci cand au vrut sa isi indeplineasca mandatul. Nu este de vina Romania tacuta, care a intuit ca degeaba se implica si a ramas acasa. Nu este de vina nici Romania exterioara, care nu a facut altceva decat sa isi salveze pielea si sa pompeze, an de an, miliarde intr-o societate bolnava.

De vina este sistemul, oameni buni. Un sistem nu ticalosit, ci pur si simplu ticalos. Alcatuit din nenumarate persoane si al carui nucleu se intalnea, in guvernul paralel, in presedintia paralela si in justitia paralela, la K2, una dintre miile de locatii secrete ale SRI si care, de acolo, punea tara la cale. Deficitul de democratie, precaritatea institutiilor, demonizarea aparatului democratic, cat a fost el, si a justitiei, cata a fost ea, precum si teribila coruptie institutionalizata sunt  toate generate de guvernul paralel.

De aceea eu afirm raspicat ca acest stat si acest guvern paralel sunt criminale. Si trebuiesc puse, cat mai curand, la zid. Cu sau fara sprijin extern. Faimosul “factor intern” s-a vazut cate parale a facut si in ce hal a compromis prezentul si viitorul Romaniei.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii