Victor Ponta este drona cui?   Aprilie 3rd, 2017

srs_edit2-90x90Nu poate fi intamplator atacul non-stop pe care Victor Ponta il declanseaza impotriva liderului PSD, Liviu Dragnea. Acest asalt poate fi pus, dar intr-o masura extrem de mica, pe seama unor greseli la varful partidului si, inca mai putin, pe seama unor esecuri ale Executivului. La un nivel mai consistent, nu poate fi exclusa ipoteza conform careia Victor Ponta sta la panda si se antreneaza pentru o lovitura fatala impotriva lui Dragnea, de natura sa il readuca pe el insusi la varf. Si, totusi, nimic din toate acestea nu explica in mod convingator actiunile fostului presedinte PSD. Mai degraba sunt inclinat sa cred ca el actioneaza ca o drona. Drona cui?

Sunt primul ziarist din Romania care a semnalat legaturile sulfuroase dintre Victor Ponta si serviciile secrete. Am facut-o atunci cand acesta era in plina ascensiune. Presedinte PSD, copresedinte USL si prim-ministru. Cum s-ar spune, omul era pe cel ai mare val posibil. Si tocmai atunci am aflat. I-am comunicat o serie de detalii lui Crin Antonescu. Eram consilierul acestuia si avea obligatia sa il avertizez. Nu cred ca m-a crezut atunci cand i-am povestit cum a fost Victor Ponta recrutat de catre Serviciul de Informatii Externe. Acelasi serviciu pentru care socrul sau, Ilie Sarbu, transpirase inca din anii comunismului.

Tot eu am devoalat, putin mai tarziu, asemenea detalii si opiniei publice. Mult mai tarziu, Traian Basescu a preluat si el stafeta.

De ce semnalam aceasta parte intunecata, ascunsa a biografiei lui Victor Ponta? Dintr-un motiv foarte simplu: era periculos sa existe un om in fruntea Executivului, a coalitiei aflata la guvernare, care mai dorea sa ajunga si presedintele Romaniei si care sa actioneze sub dubla comanda. Daca un serviciu secret te-a recrutat, daca el te-a impins in fata ca sa sari naucitor peste etape, fiind promovat dintr-un tanar procuror pana la Parchetul General si apoi in misiuni in strainatate, sub forma unor stagii de perfectionare, chiar pe langa procurorul general al Europei si care apoi iti mai sufla in panze si pentru a ajunge liderul celui mai important partid si prim-ministru, atunci acelasi serviciu secret va avea grija sa te tina sub control. Iar daca incerci cumva sa scapi din aceasta panza de paianjen si sa o iei pe cont propriu pentru ca ti s-a urcat la cap, atunci tot serviciul secret este cel care iti taie craca de sub picioare si il pune, in cea mai inalta functie in stat, pe contracandidatul tau. Asa cum s-a intamplat.

Victor Ponta a fost batut cu linia peste maini tocmai fiindca a incercat, urcandu-i-se puterea la cap, sa o ia pe cont propriu. La fel cum Crin Antonescu a fost batut cu linia peste maini pentru ca a avut naivitatea, as spune chiar candoarea, sa creada prea mult timp in sinceritatea lui Ponta.

Numai ca Victor Ponta este un produs reciclabil. Dupa infrangearea sa la prezidentiale, impingerea sa in afara PSD si apoi a conducerii Guvernului, el nu era totusi un produs expirat. A fost resuscitat pentru a-i sufla in ceafa lui Dragnea. Astfel incat nici Liviu Dragnea sa nu scape de sub control. Si nici Sorin Grindeanu.

Dupa cum se poate observa cu ochiul liber, Victor Ponta incepe sa isi piarda orice sustinere cat de cat consistenta in PSD. Jocul sau dublu displace. Si nu este de natura sa ii aduca prea multi partizani. Dimpotriva. Si tot cu ochiul liber se vede ca el nu are un partid de schimb. Nu exista nicio formatiune politica cat de cat importanta catre care s-ar putea indrepta. Nici macar proiectul cu ONG-ul din jurul Marii Negre nu i-a reusit. Ori, in aceste conditii, este firesc sa ne intrebam ce anume il mana in lupta pe Victor Ponta impotriva propriului lider de partid, inca extrem de popular in PSD.

Iata cum, prin eliminare, ne intoarcem de unde am plecat. Ca si in trecut, Victor Ponta este o drona. Care inca mai poate functiona eficient. Avand la pupitrul de comanda fete nevazute. Papusari care stiu ce vor.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii