Un extraterestru in Guvernul Romaniei?   aprilie 5th, 2017

srs_edit2-90x90Fara a contesta calitatile de profesionist in stiinta dreptului ale domnului Tudorel Toader, am avut o prima reactie atunci cand acesta a fost nominalizat pentru portofoliul Ministerului Justitiei. Am spus ca PSD face o smecherie. Si m-am indoit ca, in final, va iesi bine din perspectiva PSD. Motivul era si ramane faptul ca Tudorel Toader a aterizat intr-un guvern politic. El fiind pur si simplu un om de stiinta. Nici macar un tehnocrat. Si, iata, comportamentul sau a fost de extraterestru.

Populatia PSD se imparte, acum, in doua categorii. Unii il injura pe Tudorel Toader in gand, pe infundate sau chiar explicit, acuzandu-l ca a tradat Guvernul prin concluzia cu totul si cu totul neasteptata referitoare la situatia sefului DNA si a procurorului general. Alti membri de vaza ai PSD ii acorda in continuare sustinere lui Tudorel Toader. In ciuda faptului ca presedintele PSD s-a declarat dezamagit. Una peste alta, pentru partidul aflat la guvernare a iesit cum nu se poate mai prost. A fost elaborata faimoasa Ordonanta 13 pe picior, a fost adoptata in Guvern intr-o inexplicabila graba, a fost tiparita imediat in Monitorul Oficial, dar avea un termen de zece zile pana cand urma sa intre in vigoare. Ceea ce se batea cap in cap cu caracterul de urgenta. Apoi, a fost retrasa sub presiunea demonstrantilor, ministrul a demisionat, iar Curtea Constitutionala a stabilit ca Ordonanta era in acord cu legea fundamentala. Intre timp, insa, ea a fost respinsa bine mersi in Parlament. Un intreg talmes-balmes care nu a facut altceva decat sa decredibilizeze Guvernul. Motiv pentru care Florin Iordache a demisionat, iar la portofoliul Justitiei a fost adus un om din afara politicii.

Cand am vorbit de o smecherie, am si explicat in ce consta. Daca ceea ce urma sa faca Tudorel Toader iesea bine, el urma sa fie aplaudat de intreaga suflare a partidului. Daca iesea prost, nu partidul era de vina, ci un om din afara politicii, parasutat la conducerea Ministerului de Justitie. PSD incerca, prin acest truc, sa iasa bine in orice varianta. Si nu i-a reusit.

Extraterestrul din Guvernul Romaniei isi vede mai departe de treaba. Nominalizarea lui l-a satisfacut din capul locului pe presedintele Klaus Iohannis. A fost primita cu satisfactie de intreaga opozitie. Acum, Tudorel Toader nu mai poate fi scos pe tusa, chiar daca intreg PSD ar dori acest lucru. Nu fiindca nu ar avea forta sa o faca. Numai ca, iata, alianta aflata la guvernare este prinsa pe picior gresit. Daca il schimba pe Tudorel Toader, se va spune ca aceasta este expresia unor represalii pentru faptul ca nu a cerut revocarea sefului DNA si a procurorului general. Ceea ce ar devoala intentia initiala a majoritatii. Este pur si simplu o situatie fara iesire, in care extraterestrul ramane bine mersi in post, urmand, poate, sa ii dezamageasca si in continuare pe cei care l-au pus in fruntea Justitiei.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii