Noul scandal al munitiei   Aprilie 6th, 2017

srs_edit2-90x90In urma cu o luna, in Parlamentul Romaniei, a fost inregistrat un memoriu care se afla la originea unui nou scandal de mari proportii legat de munitie si de increngaturile nationale si internationale ale unor retele care se ocupa de traficul de arme. Faptele mentionate s-au petercut in ultima parte a regimului Traian Basescu.

Conform memoriului trimis si sefilor de state UE si NATO si intocmit de SC ERUSNET SRL, societate abilitata in materie de export de armament, aflata in concurenta si in conflict cu o alta societate de acelsi tip, SC CENTURY INDUSTRIES SRL, se aduc grave acuzatii Directiei Nationale Anticoruptie si, in mod direct, doamnei Laura Codruta Kovesi pentru complicitate la trafic neautorizat de armament. Este vorba de 13,5 milioane de cartuse pentru mitraliere Kalasnikov, munitie militara preluata de la Ministerul de Interne si exportata. Aceasta uriasa cantitate de munitie se compune din gloante cu miez de otel de calibru 7,62 x 39mm, cartuse de calibru 14,5mm cu glont perforant B32 si cartuse de calibru 14,5 mm cu glont perforant incendiar, destinate pistoalelor mitraliera si mitralierelor de tip Kalasnikov  si sistemelor antiaeriene.

In memoriul care mi-a parvenit, redactat si semnat de reprezentantul SC ERUSNET SRL, se precizeaza ca firma concurenta, SC Century Industrie SRL, ar fi favorizata de Laura Codruta Kovesi care s-ar afla in vechi relatii de prietenie cu reprezentantul Century Industrie, fostul colonel SRI, Emil Hedesiu. Acesta i-ar fi imprumutat, in mod neautorizat, pasaje din cartea sa Laurei Codruta Kovesi, care le-ar fi utilizat in teza sa de doctorat, plagiata intr-un procent de 4%. Volumul cu pricina se numeste “Surse de instabilitate la nivel global si regional. Implicatii pentru Romania”, iar lucrarea copiata se intituleaza “Crima organizata transfrontaliera – surse de risc cu implicatii asupra securitatii nationale a Romaniei”.

Revenind la traficul de armament, dezvaluirile din memoriu ne conduc extrem de departe, pana la Senatul Statelor Unite, care l-a anchetat pe John Rugg, fost ofiter de politie si angajat al CENTURY INTERNATIONAL ARMS, dovedindu-se, cu ocazia audierii, ca respectiva firma, condusa de “partenerul” de doctorat al doamnei Kovesi, specializata in export de armament din Romania, a furnizat arme, rachete si grenade militiilor Contras din Nicaragua in timpul regimului Traian Basescu. Fapt dovedit, cum se pretinde in memoriu, si de documentele declasificate ale Administratiei prezidentiale a SUA.

Mai mult, in atacul asupra Casei Albe care a avut loc in luna noiembrie 2011, conform Centrului pentru Integritate Publica din Washington DC, teroristul a folosit o arma romaneasca, importata de CENTURY INTERNATIONAL ARMS.

Seria dezvaluirilor continua prin consemnarea faptului ca PalmBeach Post din SUA a raportat ca una dintre armele folosite in masacrul de la Paris din luna noiembrie 2015 a fost adusa din Romania si pusa in vanzare tot de CENTURY INTERNATIONAL ARMS.

In fine, Centrul pentru Integritate Publica din Washington DC arata cum, in anul 2011, armele de tip Kalasnikov cumparate de CENTURY INTERNATIONAL ARMS din Romania au ajuns in posesia traficantilor mexicani de droguri, arme cu care acestia au ucis politisti federali.

Un conflict de tip concurential dintre doua societati comerciale din Romania, ambele ocupandu-se de comertul cu arme si fiind atestate in acest sens, a degenerat, cum se pretinde in memoriu, intr-o ancheta penala DNA, in care doamna Laura Codruta Kovesi tine partea uneia dintre cele doua companii, partea lezata, in apararea sa, venind cu dezvaluiri explozive care nu pot fi decat de maxim interes pentru opinia publica interna si externa.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii