Binomul a fost statul. Si chiar mai mult decat atat   aprilie 13th, 2017

srs_edit2-90x90Dan Andronic, care a fost consultant electoral al lui Traian Basescu in 2009, isi continua seria de dezvaluiri. Dar, ca si mentorul sau, se afla in postura unui elefant care trebuie sa treaca prin ochiul acului de cusut. Niciunul nu poate afirma raspicat ca Traian Basescu a castigat prin frauda. In acelasi timp, imprejurarile ii determina sa devoaleze ilegalitatile binomului. Este un slalom periculos. Demonstratia merge, insa, mai departe.

Banda celor patru, Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea, George Maior si Gabriel Oprea, pe care Traian Basescu o vrea arestata, acasa la cel din urma, conform mai intai lui Gelu Visan, zis Dezvaluitorul, si apoi lui Dan Andronic, a functionat ca o celula de criza in cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din 2009. Dezvaluirile nu merg mai departe, dar, atat cat merg, ne arata ca cei patru urmareau indeaproape, cu maxima atentie si cu profesionalism desfasurarea rundei electorale si modul in care se centralizau rezultatele. Laura Codruta Kovesi vorbea, in repetate randuri, cu domnul presedinte – Basescu neaga ca ar fi vorba despre persoana lui -, Coldea primea frecvent rezultate pe diverse canale – interesant e ca se vorbea inclusiv cu un reprezentant de la PSD -, rezultatul era cunoscut si sarbatorit dinainte, in ciuda exit-pollurilor care il dadeau castigator pe Geoana, iar tema principala a discutiei era ce se va intampla dupa.

Statul suntem noi, afirmau, mandri, cei patru in timp ce ciocneau un pahar de whisky cu Dan Andronic, strategul electoral al lui Traian Basescu. Iar acest stat urma sa isi faca treaba pana la capat. Trebuiau anihilate cu orice pret toate tentativele de revolta dupa ce rezultatul oficial, care rasturna cu totul situatia politica reala din tara – PSD cu aliatii sai avea peste 60% din votul politic -, urma sa fie facut cunoscut. Perdantii trebuiau impiedicati cu orice pret sa actioneze. Iar varful de lance era un parlamentar PSD cu state vechi in interiorul sistemului, senatorul Catalin Voicu.

“Noi suntem statul” a intrat inca din noaptea respectiva in coliziune cu puternicul centru de influenta reprezentat de Catalin Voicu. Acesta fusese consilier prezidential, apoi lucrase, la varf, in SPP, acum se afla in politica de partea PSD si isi mentinuse relatii apropiate cu capi ai serviciilor si justitiei. Din prima categorie facea parte Dumitru Iliescu, fost sef al Serviciului de Protectie si Paza, un personaj extrem de temut pentru informatiile de care dispunea. In presa, in mod cert, alaturi de Mircea Geoana, se alinia profesorul Dan Voiculescu, patronul Antenelor, si Sorin Ovidiu Vintu, patronul trustului Realitatea. Un instrument discret al PSD era generalul in rezerva Adrian Isac, trimis, intre cele doua tururi de scrutin, intr-o misiune la fel de discreta, in diaspora, pentru a sonda terenul.

Terenul din diaspora nu arata prea bine pentru PSD. Dimpotriva, era minat. Traian Basescu mutase 74 de ofiteri din Serviciul de Informatii Externe in ambasade si consulate, deghizandu-i in personal diplomatic. Catalin Voicu intuise care era de fapt misiunea acestora. Iar generalul Adrian Isac mirosise pericolul.

Binomul care era statul stia cu precizie ca, prin rasturnarea scorului alegerilor, va provoca o reactie extrem de dura din partea PSD, care urma sa fie sustinuta si de catre o buna parte a presei, cu cele doua varfuri de lance pe care le-am nominalizat mai sus. De aceea, nu intamplator, in prezenta lui Dan Andronic si chiar prin consultarea acestuia, se discuta despre anihilarea lui Sorin Ovidiu Vintu. Si a lui Catalin Voicu. Si supozitiile, si planul s-au confirmat. La temutul Mitica Iliescu acasa a avut loc o perchezitie, nesoldata insa cu niciun rezultat, decat poate fiorii provocati acestuia. In 8, 10 si 11 decembrie, PSD a reactionat intr-adevar in forta, actionand juridic pe toate planurile si solicitand inclusiv invalidarea, anularea si repetarea alegerilor prezidentiale. Pe 11 decembrie, tot in anul de gratie 2009, sub un pretex oarecare, Catalin Voicu este in mod spectaculos umflat in plina strada. In prealabil, concomitent si imediat dupa, opinia publica este intoxicata cu un val inca nemaiintalnit pana atunci de stenograme, aparent compromitatoare.

Binomul care era statul si-a facut treaba ca la carte. Din aceasta perspectiva, este neesential daca binomul a participat sau nu, in mod direct, la fraudarea alegerilor. In definitiv, imediat sub binom, se aflau celelalte servicii secrete. Oare nu prin intermediul acestora PDL a avut posibilitatea sa monitorizeze, in timp real, numararea voturilor chiar in sediul unei importante institutii de stat, respectiv Ministerul de Interne? Oare nu prin acest mecanism, luat de valul entuziasmului si poate al unui paharel de whisky, Adriean Videanu il lua peste picior pe Hrebenciuc, strategul PSD, spunandu-i ca dispune, chiar in timp ce se numarau voturile, de informatii concrete conform carora castigator era nu Geoana, ci Basescu?

Ar fi interesant, chiar daca si scandalos, sa aflam pana la capat ce s-a intamplat. Caci daca niste institutii non-politice, care ele au fost statul, au participat, fie si indirect, la masluirea unor alegeri prezidentiale, atunci ne-am putea gandi ca ele au participat si la fraudarea altor alegeri prezidentiale. Si ca ar putea-o face si in viitor.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii