Intoarcerea lui Sebastian Ghita   aprilie 14th, 2017

srs_edit2-90x90A plecat de Ignat. A fost capturat in Vinerea Mare. Sebastian Ghita se intoarce. Mai devreme sau mai tarziu. Cu peripetii sau fara peripetii. Iar cand se intoarce, jocul va fi departe de a se fi incheiat. Este posibil sa asistam la o a doua serie de dezvaluiri. Infinit mai devastatoare decat primele. Dar la fel de posibil este ca, peste acest urias scandal, sa se lase o tacere grea.

Stim cu certitudine ca Sebastian Ghita si-a procurat acte false de identitate. Un lucru imposibil pentru un om obisnuit. Cui te adresezi pentru a le cumpara? Eu unul habar nu am. Probabil in aceeasi situatie se afla fiecare dintre cei care citesc acest editorial. Dar Sebastian Ghita a putut. Este de presupus ca a utilizat, in acest sens, informatii pe care le-a obtinut cat timp s-a aflat in epicentrul sistemului.

Aparent, a fost capturat prosteste. S-a plimbat linistit, ca un turist obisnuit, prin mai multe state europene. Apoi, si-a dat o intalnire cu fratele sau la Belgrad. Era la mintea cocosului ca fratele este monitorizat si ca, prin intermediul lui, autoritatile statului roman si autoritatile internationale vor da de urma lui Sebastian Ghita. Ce l-a determinat, in aceste conditii, sa isi invite fratele la o intalnire atat de riscanta? Ma indoiesc ca la mijloc este doar dorul de acesta. Probabil ca a mai fost ceva. Ar putea fi lipsa banilor. Dar pare prea putin. Nu imi pot imagina ca, atunci cand a plecat din Romania, Sebastian Ghita nu si-a asigurat o rezerva financiara consistenta. Presupun ca, la mijloc, este altceva.

Am toate motivele sa cred ca Sebastian Ghita a utilizat toata aceasta perioada, in care s-a sustras unor autoritati care il amenintasera cu distrugerea, pentru a-si completa, cu episoade consistente, seria de dezvaluiri. Poate ca de aceea si-a chemat fratele. Pentru ca terminase ceea ce avusese de redactat. Si urma sa ii predea acestuia materialul. E de presupus ca a si facut-o. Iar acum, noile dezvaluiri ale lui Sebastian Ghita sunt la loc sigur. Si urmeaza sa fie injectate in opinia publica.

Dupa ce a fost amenintat cu distrugerea fizica de catre o autoritate a statului roman, procurorul de caz, Mircea Negulescu, zis Portocala, Sebastian Ghita ar putea foarte bine sa solicite cu succes acordarea azilului politic. In Serbia. Sau in alta parte. Daca viata sa a fost intr-un pericol iminent, ar putea sa i se treaca cu vederea de catre autoritatile de la Belgard chiar si utilizarea de acte false de identitate. Oricum, daca Ghita nu isi exprima dorinta de a fi repatriat, va dura mult pana cand va junge in custodia autoritatilor romane.

Intre timp, noul serial de dezvaluiri, daca el exista, poate fi dat publicitatii. Si poate produce valuri. In principiu, Sebastian Ghita ar putea crea un tsunami. Care sa o doboare pe doamna Laura Codruta Kovesi. La fel cum a fost doborat cel mai apropiat colaborator al acesteia, Florian Coldea.

Jocul este departe de a se fi inchis. Incepe o noua etapa. In care nu numai Sebastian Ghita va fi pus la incercare. Ci sistemul insusi.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii