Tudorel Toader se misca prea incet   aprilie 26th, 2017

srs_edit2-90x90Este afirmatia pe care o face, despre ministrul Justitiei, Liviu Dragnea, presedintele PSD, cel care l-a plasat, pana la urma, si l-a sustinut pentru acest important portofoliu. La numai o zi dupa ce a sarit la beregata lui Dragnea, aparand libertatea membrului sau de cabinet de a se documenta temeinic, asa cum a invocat inainte sa promulge un proiect de lege, Sorin Grindeanu descopera si el brusc ca Tudorel Toader se misca prea incet. Si tot prea incet aflam astazi ca se misca, de data aceasta informatia venind de la Belgrad.

Realitatea e ca Tudorel Toader, a carui desemnare pentru aceasta pozitie a fost aplaudata de presedintele Klaus Iohannis, dar si de oamenii de casa ai sistemului, este dat in intarziere pe toate planurile. A intarziat mult discutata lege a gratierii. Fara nicio explicatie plauzibila. A intarziat proiectul de legea prin care trebuie sa puna in acord deciziile Curtii Constitutionale cu Codurile penal si de procedura penala. De data aceasta avand o explicatie. Care este de noaptea mintii. Si anume ca, de la Consiliul Superior al Magistraturii, raspunsul a venit cu intarziere. Dar de ce era nevoie sa fie consultat CSM, asta domnul Tudorel Toader nu ne mai spune. Conform Constitutiei, conform celorlalte legi in vigoare, CSM nu trebuie solicitat sa se pronunte in legatura cu continutul unor proiecte de acte normative decat prin exceptie. Iar exceptia este in situatia in care asemenea proiecte modifica organizarea justitiei. Nu este cazul. Astfel incat domnul Tudorel Toader s-a aflat intr-o grava eroare, ca sa nu spun ca a adoptat pozitia de ghiocel atunci cand s-a adresat CSM.

Este in intarziere si cu faimosul audit extern pe care urma sa il promoveze in ceea ce priveste activitatea marilor parchete. Nimeni nu a mai auzit nimic despre acest audit. In fine, acelasi Tudorel Toader a fost dat in intarziere de CEDO, pentru nesolutionarea la timp a incalcarilor grave ale drepturilor omului din penitenciare.

Din aceasta perspectiva, PSD a intrat intr-o fundatura. Si a facut-o cu mana lui. Nu il poate schimba imediat pe Tudorel Toader, pentru ca s-ar spune ca il elimina pentru ca nu a executat intocmai si la timp politica penala a partidului. Nu ii poate pune in carca intreaga responsabilitate pentru ca, in definitiv, Tudorel Toader nu s-a numit singur in aceasta functie. Dar PSD nu ar vrea nici sa isi asume ca partid raspunderea pentru neindeplinirea programului de guvernare la capitolul Justitie.

Din aceasta perspectiva, se poate spune ca si Sorin Grindeanu, in calitatea sa de premier al Romaniei, se misca prea incet. Si, de ce nu, chiar si PSD, in frunte cu Liviu Dragnea.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii