Traian Basescu, implicat in moartea lui Anghelescu?   aprilie 27th, 2017

srs_edit2-90x90Dan Radu Rusanu, in cartea recent aparuta sub titlul “Mai exista judecatori la Berlin”, dezvaluie un fapt cutremurator. Si anume ca un foarte bogat fabricant si comerciant de tigari, Florian Anghelescu, a facut cea mai consistenta sponsorizare din campania electorala castigata de Traian Basescu impotriva lui Adrian Nastase. Initial, a fost rasplatit, dupa care, in mod misterios, s-a sinucis. Ce legatura exista intre sinuciderea sa si Traian Basescu?

Ne spune tot Dan Radu Rusanu, fara insa a lansa acuzatii explicite. In 2004, cand inca, in mod oficial, candidat prezidential era Theodor Stolojan, iar Traian Basescu era seful campaniei electorale, la Dan Radu Rusanu s-a prezentat omul de afaceri Florian Anghelescu. Acesta  i-a dat trei informatii lui Rusanu: 1. ca este un om de dreapta, 2. ca s-a saturat sa dea mita agentilor fiscali care il haituiesc zi de zi si 3. ca a decis sa il sponsorizeze cu un milion de dolari pe candidatul dreptei. Dupa care a batut semnificativ cu palma in geanta diplomat, sugerand ca banii sunt acolo, si l-a rugat pe Dan Radu Rusanu sa faca demersurile necesare pentru a fi primit de Theodor Stolojan.

Dan Radu Rusanu l-a convins pe sponsor ca, pentru inceput, este mai bine sa aiba o intrevedere cu seful campaniei, respectiv cu Traian Basescu, fiindca acesta se ocupa cu strangerea fondurilor. Dupa ce Anghelescu a acceptat, cu conditia ca, in final, sa aiba totusi o intrevedere cu candidatul prezidential, intr-un limbaj codificat, Dan Radu Rusanu a fixat telefonic intalnirea cu Basescu, acesta din urma intelegand ca este vorba de o sponsorizare consistenta. Pe atunci, Traian Basescu era primar general al Capitalei. In aceeasi zi, Florian Anghelescu s-a intalnit cu Traian Basescu. In scurt timp, Basescu i-a comunicat lui Rusanu ca i-a trimis un om de valoare pe care ar dori sa il mai vada. Initial, “valoarea” a fost de un milion de dolari. Ulterior, din informatiile lui Rusanu, sponsorizarea s-a marit la 3 milioane.

In noaptea victoriei lui Traian Basescu, Florian Anghelescu a fost vazut in imediata apropiere a acestuia, fluturand un steag si purtand pe cap inconfundabila sa palarie de cowboy. Imaginea respectiva a fost prezentata pe toate canalele de televiziune.

Dupa instalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, sotia lui Anghelescu, Stana Anghelescu, a fost numita consilier prezidential si, in mod oficial, acesta impreuna cu consoarta au intrat in anturajul noului presedinte. Dar Florian Anghelescu a gresit grav.

El a inceput sa se laude cu prietenia sa cu Traian Basescu si implicit cu protectia pe care acesta i-o asigura in fata agentilor fiscali. A facut atat de multe declaratii in acest sens, insotite si de detaliul ca, in final, l-a sponsorizat pe Traian Basescu cu 3 milioane de dolari, incat acesta a ordonat, conform lui Dan Radu Rusanu, executarea lui Anghelescu. Moment dupa care agentii fiscali s-au napustit asupra omului de afaceri cu si mai multa inversunare. Iar sotia lui Anghelescu a fost eliminata din staff-ul de la Cotroceni.

In scurt timp, acesta s-a sinucis intr-un mod neelucidat nici pana azi, procurorul de caz fiind Marius Iacob, cel care, astazi, este adjunctul Laurei Codruta Kovesi. Fapt este ca, in ziua respectiva, comportamentul lui Anghelescu a fost absolut normal, acesta dandu-le sarcini curente atat subordonatilor, cat si celor care ii ingrijeau imobilul. Niciunul dintre cunoscutii sai nu a afirmat vreodata ca acesta ar avea o fire depresiva. Si nici nu a fost lasat sarac lipit de catre organele fiscale. Dimpotriva. Dupa moartea acestuia, sotia si-a refacut viata si a plecat pe continentul american cu o avere extrem de consistenta.

Relatand in detaliu aceasta istorie, Dan Radu Rusanu sugereaza intr-un mod cat se poate de explicit ca moartea omului de afaceri Florian Anghelescu a fost provocata, daca nu cumva chiar comandata, de Traian Basescu. Poate cineva va redeschide acest dosar.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii