Ce are Deutsche Welle cu sefa DNA?   Mai 4th, 2017

srs_edit2-90x90Atacul  Deutsche Welle impotriva doamnei Laura Codruta Kovesi este incarcat de semnificatii. El poate fi chiar un semnal. Pentru ca Deutsche Welle este o institutie guvernamentala. Finantata de guvernul german. Politica Deutsche Welle nu are cum sa fie rupta de politica Berlinului. Mai ales atunci cand tema este atat de importanta. Sa nu mai vrea Germania continuarea luptei anticoruptie in Romania? Sau exista o alta explicatie?

In Deutsche Welle, se spune ca, in numele luptei impotriva coruptiei, DNA, sub conducerea Laurei Codruta Kovesi, se transforma intr-un fel de stat in stat. Foloseste tema combaterii coruptiei pentru a acumula mai multa putere. Si, in mod simptomatic, o parte din presa este din ce in ce mai timorata. Tot de catre DNA.

Nu imi dau seama de ce Deutsche Welle s-a trezit atat de tarziu. Fenomene ca cele descrise in analiza prezentata opiniei publice zilele trecute sunt semnalate de multi jurnalisti si oameni politici de la Bucuresti de ani de zile. In plus, decimand literalmente clasa politica si in special lovind in acei politicieni cu un grad ridicat de independenta si dand de pamant cu tot ceea ce inseamna capital autohton, DNA nu face altceva decat sa ii ajute indirect pe cei interesati de subordonarea politica si economica a Romaniei. Iar Germania, in calitatea ei de hegemon al Europei, are, indiscutabil, interse multiple si uriase la gurile Dunarii, pe care si le poate implini mai usor in conditiile vulnerabilizarii Romaniei. De ce procedeaza astfel  Deutsche Welle, o voce media finantata de guvernul german?

Nu cred ca lansez un scenariu prea fantezist formuland ideea ca exista o ipoteza care ne permite sa oferim un raspuns corect, de natura sa explice ca ceea ce pare incoerent este, de fapt, coerent. Asa stau lucrurile, cum am spus, cu interesele Germaniei. Si ca dovada, cele mai mari investitii in Romania sunt germane. Numai ca lucrurile au o tendinta de schimbare. In sensul ca a inceput sa se miste capitalul american. Parteneriatul politic si militar consolidat dintre Statele Unite si Romania se poate transforma, in curand, intr-un parteneriat economic. Va fi momentul in care, pe terenul defrisat de catre DNA, vor putea defila nu corporatiile germane, cum se intampla in prezent, ci corporatiile americane. Ori asta nu este pe placul Germaniei.

Laura Codruta Kovesi a beneficiat de un suport pe multiple planuri din partea Statelor Unite, nucleul dur al Uniunii Europene, inclusiv Germania, mergand, pana de curand, in materie de sustinere a luptei anticoruptie, in siajul Washingtonului. Schimbarile geopolitice, alegerea lui Donald Trump, noua politica promovata de acesta, atitudinea dura a Washingtonului in raport cu Germania ca hegemon, in general, si cu Angela Merkel in postura ei de cancelar, in special, creeaza, inevitabil, o rivalitate intre locomotiva lumii si locomotiva Europei, care se transfera si in ceea ce priveste perceptia DNA. Daca Laura Codruta Kovesi lucreaza cumva, in ascuns, pentru americani, e clar ca ea nu lucreaza simultan si pentru Germania. Dimpotriva.

In aceasta cheie am citit eu analiza Deutsche Welle. Evident, cele mai multe observatii Deutsche Welle pot fi impartasite de orice roman cu capul pe umeri. Senzational este insa motivul pentru care ele au fost lansate pe piata. Si daca nu gresesc, atunci putem ghici si ce se va intampla in viitor. In viitor, din directia Germaniei mai intai si apoi a Uniunii Europene, vor veni si alte lovituri impotriva Laurei Codruta Kovesi. Cu atat mai mult cu cat un motiv suplimentar este ca,  numai prin detronarea zeitei, Germania isi va putea instala omul ei, asa cum doreste, la conducerea noii procuraturi europene. Si sub nicio forma respectiva persoana nu trebui sa fie, in viziunea Berlinului, un om al Washingtonului.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii