A fost spionata, in pat, Ioana Basescu?   mai 29th, 2017

srs_edit2-90x90Fostul presedinte Traian Basescu a reclamat insistent faptul ca ancheta procurorilor in cazul fiicei sale Ioana a mers atat de departe, incat i s-au pus acesteia microfoane sub pat. Iar iubitul ei, Giovanni Francesco, a fost transformat in denuntator. Daca asa stau lucrurile, atunci avem intr-adevar de-a face cu o “ancheta salbatica”, cum spune Basescu, de fapt, cu un exces greu de explicat.

In cazuri deosebit de grave, intr-un stat de drept, procurorii pot obtine un mandat de la judecatori pentru a putea utiliza toate mijloacele tehnice de supraveghere inventate si brevetate. Se intampla atunci cand este vorba despre teroristi sau infractori ultrapericulosi. Cu certitudine, insa, in cazul fiicei mai mari a presedintelui, situatia este diferita.

Ioana Basescu este, astazi, trimisa in judecata in dosarul in care s-a produs supravegherea ei prin asa-numitele mijloace tehnice si denuntarea ei de catre partenerul de viata pentru ca, in anul 2009, l-ar fi instigat la delapidare si la spalare de bani pe Silviu Wagner, director la Oil Terminal. Acesta, conform procurorilor, in urma actului de instigare, ar fi achitat o factura fiscala reprezentand niste cheltuieli restante din campania electorala din 2009. Sa admitem ca asa stau locrurile. Sa admitem ca, de dragul tatalui ei, pentru a sustine finantarea campaniei electorale prezidentiale, in urma cu aproape opt ani, fiica cea mare a lui Traian Basescu, de profesie notar, ar fi reusit sa il instige pe managerul de la Oil Terminal sa achite o parte din cheltuielile facute in campanie. Daca asa s-a intamplat si daca, prin aceasta, s-au incalcat actele normative in vigoare, atunci fireste ca Ioana Basescu trebuie sa raspunda in fata legii ca oricare alt cetatean. Numai ca, la acest punct, legat de modul in care a fost instrumentata ancheta, survin cateva semne de intrebare la care procurorii, care, in definitiv, si-au incheiat misiunea, pentru aceasta cauza este in stare de judecata, sunt datori cu cateva raspunsuri.

In primul rand, de ce, daca faptele s-au petrecut in 2009, in timpul campaniei electorale sau imediat dupa, acest dosar nu a fost deschis si nu a fost solutionat la momentul potrivit? Ce au asteptat procurorii de la DNA? Au asteptat ca Traian Basescu sa nu mai fie presedinte? De ce nu s-au comportat barbateste si nu au declansat aceasta ancheta impotriva fiicei presedintelui imediat dupa 2009, atunci cand Traian Basescu isi exercita cel de-al doilea mandat de presedinte?

Sa admitem ca procurorii nu au declansat imediat dupa 2009 aceasta ancheta pentru ca nu au stiut ca ar fi avut loc o infractiune, de existenta acesteia afland mult mai tarziu. Daca asa stau lucrurile, atunci instrumentarea, cu o intarziere de cativa ani, a unui dosar de instigare la delapidare nu ar avea nevoie de niciun fel de interceptari facute in dormitorul Ioanei Basescu. E greu de imaginat ca, dupa scurgerea a mai multi ani de la savarsirea acestei fapte, Ioana Basescu s-ar fi apucat tam-nesam, in puterea noptii, sa i se spovedeasca iubitului ei, Giovanni Francesco, in legatura cu campania electorala a tatalui din 2009. Ca atare, instalarea de microfoane sub pat, cum afirma Traian Basescu, pare o bizarerie si este oricum, din start, o actiune inutila. Cum inutila mi se pare si determinarea iubitului Ioanei Basescu de a se transforma in denuntator impotriva ei. In definitiv, e greu de imaginat ca acest individ jegos, total imoral, ar fi fost, in urma cu nu stiu cati ani, martor la discutiile dintre Ioana Basescu si Silviu Wagner de la Oil Terminal. Ce sens ar fi avut ca Ioana sa isi invite prietenul sa participe la acest act de instigare? Si admitand ca ar fi asa, cred ca, dupa atatia ani, ar trebui sa raspunda si Giovanni Francesco pentru ca a asistat la savarsirea unei infractiuni si nu a denuntat-o, asa cum prevede legea si cum putea sa o faca, mai ales ca nu era sotul legitim al fiicei presedintelui.

Deci, prin instalarea de microfoane si camere video in dormitorul Ioanei Basescu si prin determinarea iubitului acesteia sa devina denuntator, procurorii au urmarit, in realitate, altceva. Probabil sa descopere lucruri noi despre Ioana Basescu, care ar fi putut face obiectul altor dosare penale. Si nu s-a intamplat asa.

Prin urmare, daca este adevarat ceea ce reclama Traian Basescu, el fiind cel care a vazut dosarul si nu eu, atunci intr-adevar procurorii au actionat excesiv si au savarsit un abuz. Exces si abuz care sunt, de asemenea, supuse unei sanctiuni disciplinare si penale.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii