Misterul lui Tudose de Braila   iunie 28th, 2017

srs_edit2-90x90Cum ajunge prim-ministru Mihai Tudose este un mister, pentru dezlegarea caruia ar fi potrivit un concurs national. In care, succesiv, ar trebui dezlegate mai multe necunoscute. PSD ne-a daruit un premier despre care se insinueaza, azi, ca i-ar fi fost varat pe gat lui Liviu Dragnea de anumite forte oculte. Si tot pe seama legaturilor sale oculte, se afirma ca domnul Klaus Iohannis l-a desemnat fara a clipi. Lovit de amnezie in legatura cu propriile criterii, enuntate cu cateva zile in urma. In ce consta misterul lui Tudose de Braila?

Din CV reiese ca ar cunoaste limba engleza. Apropiatii lui spun, insa, ca nici vorba de asa ceva. Si il ironizeaza. Singura limba a viitorului premier al Romaniei ar fi chineza veche. Dezlegarea acestui mister ar putea sa ne coste, in viitor, destul de scump in plan extern.

A plagiat sau nu a plagiat? Iata marea intrebare. Daca da, cum de nu a fost anchetat? Daca nu, de ce a renuntat la doctorat? Daca nu a plagiat si totusi se afirma cu tarie ca ar fi plagiat, de ce nu se apara? Anatema de plagiator, adica de hot, autor al unui furt intelectual, s-ar putea si ea sa ne coste in plan extern.

Declaratia sa de interese este reala sau este falsa? Acolo, domnul Tudose din Braila scrie si semneaza cu manuta lui ca ar fi cadru didactic la Academia de Informatii. Dar este? Serviciul Roman de Informatii afirma ca nu este. Pai si atunci de ce Tudose scrie ca este? O minciuna sub semnatura proprie in declaratia de interese, daca este sub o afirmatie falsa, constituie infractiune. Si daca domnul Tudose a savarsit o asemenea infractiune, atunci asta poate sa ne coste. In plan extern.

Familia are, in ultimul deceniu, permanent, cate doua Mercedes-uri. Pe care le tot schimba. Cu altele mai noi. Toate aceste permutari, care trebuiau consemnate in declaratia de avere, au creat si confuzii. Pentru ca unele vanzari, cheltuieli si cumparari au fost trecute in declaratia de avere, iar altele nu. Din nou, un mister. Dar si, din nou, un posibil cap de dosar pentru procurori. Daca, intr-o buna zi, procurorii ii dreseaza un dosar penal, aceasta s-ar putea sa ne coste. In plan extern.

Domnul Tudose de Braila are o sotie, care sotie a facut si face diverse afaceri. Unele cu energie, altele fara de energie. In general, prin societati parate. Cum este una a domnului Sorin Blejnar. Sau alta a ultimului sef al faimoasei Comisii de control asupra activitatii SRI. In legatura cu aceste afaceri, procurorii au observat ca ar exista temeiuri pentru declansarea unor anchete penale. Dar, ce sa vezi?, pe masura ce domnul Tudose a capatat tot mai multa greutate in calitate de membru al Comisiei de control SRI, dar si de absolvent al nenumaratelor  forme de pregatire in materie de securitate, dosarele au fost inchise. Ceea ce nu inseamna ca nu pot fi oricand redeschise. Cum s-a mai intamplat. Intr-un asemenea scenariu si cu un asemenea prim-ministru, s-ar putea ca Romania sa inregistreze pierderi pe plan extern.

Toate aceste mistere, carora li se pot adauga multe, multe altele, sunt asumate intern. In orb. Adica nu prea conteaza cine este, de fapt, Mihai Tudose nici pentru Liviu Dragnea, care l-a promovat, nici pentru partenerii domnului Liviu Dragnea, care si ei l-au promovat si se insinueaza chiar peste capul sefului PSD si, vezi Doamne, impotriva vointei acestuia, si nici pentru presedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat, cum am aratat, fara a clipi. Factorul intern se impaca deplin cu statutul domnului Tudose de Braila. Din aceasta directie, nu exista vreun mare pericol. Cel putin pentru moment. In schimb, misterele din jurul domnului Tudose de Braila pot interesa, pot intriga sau pot indigna, dupa caz, factorul extern. Si atunci vom vedea cat ne costa o simpla afacere de politica interna prin care, din diverse motive electorale sau de alta natura, planetele s-au aliniat in favoarea domnului Tudose de Braila.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii