Ioan Bompa, succes de proporții la Atena   februarie 25th, 2018

IMG-20180225-WA0006Așa cum i-am informat pe cititorii CorectNews, ieri a avut loc la Atena vernisajul expoziției de pictură a cunoscutului artist Ioan Bompa. Lucrările de artă figurativă și abstractă sunt dedicate Centenarului Marii Uniri. De aceeea, expoziția este sugestiv intitulata „Ioan Bompa – România 100 de ani”.

Această expoziție va rămâne deschisă la Atena pe tot parcursul săptămânii, urmând ca în fiecare zi să fie organizat câte un eveniment artistic românesc, unul dintre cele mai emoționante fiind programat miercuri, când ansamblul de dans românesc Armonia va oferi un spectacol în care vor dansa și vor cânta copii de origine română, îmbrăcați în costume populare.

La vernisaj au fost prezente personalități marcante din Atena, între care academicianul Evanghelos Mountoboulos, Lucian Fătu, ambasadorul României în Grecia sau consulul Doina Țăpârdea.

Întrucât această expoziție itinerantă, care va fi organziată și în alte capitale ale lumii, se bucură de sprijinul Institutului Cultural Român, pretutindeni, așa cum s-a întâmplat și la Atena, unde vernisajul s-a bucurat de participarea doamnei Anca Chiseliță, vor fi prezenți reprezentanții acestei instituții.

L-au elogiat pe Ioan Bompa numeroase persoane bine cunoscute atenienilor, între acestea aflându-se și Nikos Angelis, președintele Ligii franco-elene sau Valentin Arnoutou, care este  principalul organizator al manifestației, președintele Hellenic – Romania  Business Counsellors.

O surpriză de mari proporții, care a stârnit o vie emoție la vernisaj, a fost creată de prezența a trei admiratori din România ai pictorului Ioan Bompa, colecționari ai lucrărilor acestuia, profesorul Pandele Stoian și jurnaliștii Rareș Bogdan și Sorin Roșca Stănescu. În speech-urile lor, ultimii doi au subliniat faptul că, în ciuda diferențelor de opinii politice, sunt întodeauna uniți atunci când este vorba de dragostea față de țară, de imaginea României în lume și de emoția pe care o resimt în fața operelor autentice de artă.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii