Zis și făcut. I-am denunțat!   aprilie 17th, 2018

srs_edit2-90x90Este cu neputință ca aceste protocoale, care au avut grave consecințe asupra cetățenilor și Justiției, să nu aibă și un alt tip de urmări. Este cu neputință ca, în cele din urmă, persoanele care au conceput, au semnat și au aplicat aceste protocoale, care sunt de ordinul zecilor, să nu sufere și consecințe de natură penală. Este adevărat, avem de-a face cu un aparent cerc vicios. Pentru că anchetele le vor face tot procurorii. Iar procurorii încă se află în subordinea unora dintre cei care ar trebui anchetați.

De la Comisia pentru controlul activității SRI am aflat, cu mai multă vreme în urmă, că ar exista 65 de protocoale încheiate de cel mai important serviciu secret al țării cu diverse instituții, cele mai relevante fiind Parchetul General, DNA, DIICOT, Înalta Curte și CSM. Ulterior, au mai apărut informații despre încă un protocol, care a existat între SRI și ANI și în baza căruia au fost anchetate abuziv multe persoane, între care președintele Klaus Iohannis și Eduard Hellvig, actualul șef SRI. Probabil că, tocmai din acest motiv, subordonații lui Hellvig au încercat să îi ascundă acestuia existența acestui protocol, care, între altele, a avut drept efect pierderea de către Hellvig a funcției de ministru. Pentru pretinse motive de incompatibilitate.

Iar luni a mai apărut un protocol, peste cele 66, încheiat, culmea, cu baroul de avocați, dar și cu reprezentanții notarilor și ai executorilor. Vorba generalului Dumitru Dumbravă, fostul șef al Departamentului Juridic al SRI, actualmente secretar general al instituției. „Câmpul tactic” acoperea tot ce mișcă. Timp de zece ani, persoanele vizate de SRI, aruncate în groapa cu ulei a parchetelor și aduse pe scena Justiției, nu au avut absolut nicio șansă de a se apăra. Împotriva țintelor politice se pusese în mișcare un mecanism infernal, condus de tandemul Maior-Coldea de la pupitrul SRI. Direcției Naționale Anticorupție sau DIICOT-ului, după caz, sau Parchetului General, li se puneau la dispoziție informații cu caracter strict secret de către SRI, în baza cărora decurgea ancheta și la care cel anchetat nu avea acces. După cum aflăm acum și bănuiam de mult, unii dintre apărătorii celor anchetați era avocați colaboratori, în baza unor protocoale, ai Serviciului Român de Informații. După care dosarele ajungeau în instanță, unde, tot în baza protocoalelor, „câmpul tactic” funcționa impecabil.

Ei bine, acest „câmp tactic” s-a întins și se întinde încă, pentru că toți oamenii sunt încă în funcție, până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde, de asemenea, probabil nu în baza unui protocol, SRI își infiltrase reprezentanții.

Când și cum va putea fi oare demontat tot acest mecanism nenorocit?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii