Mecanismul infernului judiciar   Mai 17th, 2018

Ce i se întâmplă unui om obișnuit, atunci când se confruntă cu infernul judiciar? Cu un mecanism pus în mișcare implacabil împotriva sa? Pentru a răspunde la această întrebare, voi oferi în cele ce urmează un exemplu pe cât de simplu, pe atât de concludent. S-a întâmplat la Bacău. Localitate în care un cetățean, Ovidiu Mazilu, a intrat în morișca procurorilor. Aceștia i-au dresat un dosar penal, în care există sub aspect probatoriu deficiențe vădite. Ajuns în faza de proces, el i-a sesizat judecătoarei Margareta Maghiaru de la Tribunalul Bacău neconcordanțele din dosar și a solicitat completarea acestuia cu noi probe. Judecătoarea a refuzat. În aceste condiții, inculpatul a sesizat Inspecția Judiciară. Solicitând sancționarea magistratului. Și ce a urmat?

Inspecția Judiciară clasează această cauză, pe motiv că judecătoarea Margareta Maghiaru urma să se pensioneze. Solicitarea petentului a rămas așadar fără nicio urmare. Numai că judecătoarea nu s-a pensionat. A obținut o prelungire. Astfel încât, ulterior, relativ recent, a continuat să judece cauza. Dar nu înainte de a solicita să fie înlocuită întrucât, după cum afirmă negru pe alb, indiferent de sentința pe care urma să o dea, aceasta ar fi fost considerată un act de răzbunare față de cel care a reclamat-o la Inspecția Judiciară.

Aici merită să deschidem o paranteză. Prin modul în care a formulat această cerere, de altfel respinsă de conducerea Tribunalului, doamna judecător s-a antepronunțat. Sugerând că la capătul procesului va da o condamnare. Pentru că e logic că, dacă ar fi urmat să decidă o achitare, inculpatul nu era atât de nebun încât să considere sentința un act de răzbunare.

Situația de fapt este ignorată de conducerea Tribunalului Bacău, cererea este respinsă, astfel încât procesul merge mai departe cu același judecător, care, înainte de finalizarea procedurilor, știe că inculpatul va fi condamnat și că va considera acest lucru ca un rezultat al unei răzbunări și nu al unei Justiții drepte.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează infernul în care uneori sunt aruncați cetățenii României, postăm în cele ce urmează toate documentele care dovedesc afirmațile de mai sus.

Sorin Roșca Stănescu

p1     p2   p3   p4   p5  p6 p7  p8  p8 p9  p10  p11

 

 

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii