Trădarea pe față a interesului național. De către Dragnea și Iohannis?   septembrie 25th, 2018

srs_edit2-90x90Sunt blestemat să scriu din nou despre zăcămintele de la Marea Neagă. Și despre modul în care, cu o viclenie, cu o ticăloșie și cu o duplicitate demne de o cauză mai bună, clasa politică trădează interesul național. Cea mai consistentă parte a ei. Și face în așa fel încât din uriașele pungi de gaze naturale din Pontul Euxin să nu ne alegem cu nimic. Nici cu vreun metru cub de gaze și nici cu un câștig cât de cât rezonabil din preconizata valoare de 100 de miliarde de euro. În plus, vom avea pentru multe decenii un litoral devastat. Iar ticăloșia este maximă pentru că e cu fentă.

În prim-planul preocupărilor opiniei publice interne și externe în ceea ce privește România se află nesfârșitul război dintre frontul PSD, în fruntea căruia se plasează Liviu Dragnea și frontul anti-PSD, condus de către președintele Klaus Iohannis. Ca și când nu ar ajunge această abureală, ceața devine și mai deasă atunci când avem de-a face și cu un război intern în PSD. Românii și străinii se uită cu groază în aceste direcții și sunt în egală măsură preocupați de modul în care se desfășoară bătălia pentru Legile Justiției și pentru independența magistraților. Fiecare dintre părți susține că luptă pentru aceleași obiective. Cetățenii se întreabă pe bună dreptate cine minte și cine spune adevărul. Acuzele reciproce curg. Non-stop. Și cine mai observă în aceste condiții cum este furată țara, în timp ce noi toți privim în altă direcție?

Pentru a doua oară, Senatul României a adoptat o decizie catastrofală pentru prezentul și viitorul poporului român. Pentru a doua oară consecutiv Senatul, unde, atenție, frontul PSD este majoritar, a decis ca uriașele zăcăminte de gaze naturale din Marea Neagră să fie cedate în schimbul a nimic unor multinaționale cu capital predominant american, rus, austriac și maghiar. Senatorii au trădat mai întâi în Comisie și apoi în plen fără nicio tresărire. Cu sprijinul opoziției, care a votat și ea în noua formă Legea offshore cu ambele mâini ridicate. Acești oameni politici au răspuns pozitiv cu tot entuziasmul presiunilor exercitate constant și intensificate în ultimele zile ale marilor corporații, care vor exploata această uriașă bogăție naturală a României, însoțite și de presiunile guvernelor acestora. Interesate evident și ele pentru că nu vor avea decât de câștigat secătuind în folosul propriilor companii bogățiile României.

Să nu-mi spună cineva cumva că domnul Liviu Dragnea nu este responsabil de cele întâmplate. Pot fi de acord că acesta se află sub o extraordinară presiune poitică, venită pe multiple direcții, dar nu pot să cred nici în ruptul capului că, fiind perfect conștient de cele înâmplate, a lăsat o decizie de o asemenea importanță mai întâi pe mâna Comisiei economice din Senat, condusă de un personaj numit de el, și apoi pe mâna plenului Camerei Superioare, în care PSD este partidul dominant. Pot să îmi imaginez la ce presiuni a fost supus. Inclusiv din partea unora dintre partenerii săi de coaliție, care fac sluj, fiind meschin interesați în fața reprezentanților corporațiilor străine. Îmi pot imagina că nu se îndură de dragul intereselor naționale să pună în pericol coaliția aflată la guvernare. Îmi merge imaginația atât de departe încât să presupun că Dragnea a cedat în fața ALDE la capitolul gaze, pentru a salva ceea ce poate fi salvat din reformarea Justiției. Dar chiar așa fiind, nu merită. Nu merită să sacrifici interesele generației de azi și a generațiilor de mâine, să permiți devastarea litoralului românesc, fără a înregistra niciun câștig, numai și numai pentru o Lege a amnistiei și grațierii, desigur și ea necesară, dar nu pusă în balanță cu averea uriașă pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o în subsolul Mării Negre. Dar este oare posibil și plauzibil un asemenea șantaj? Ne putem oare imagina că domnul Călin Popescu Tăriceanu, conștient fiind de prețul uriaș al acestui troc, i-a pus sula în coaste partenerului său Liviu Dragnea? Eu unul, poate naiv fiind, nu cred nici în ruptul capului. În schimb, cred că Liviu Dragnea este duplicitar.

Vom ști în câteva zile care este adevărul. Pentru că, a doua oară, acest act normativ de o importanță cardinală, având cea mai mare miză financiară a Parlamentului României din toate timpurile, se întoarce la Camera Deputaților. Camera Deputaților, care este condusă de Liviu Dragnea, este decizională. Dacă legea va fi adoptată așa cum a ieșit din Senat, atunci Liviu Dragnea nu mai poate să scape de o acuzație mult mai gravă decât cele care l-au pândit și îl mai pândesc în Justiție. De acuzația de a fi un trădător. Care s-a prefăcut că este patriot.

Liviu Dragnea trebuie să știe că, dacă nu trece cu bine acest examen, zilele lui de om politic sunt cu adevărat numărate iar viitorul său va fi pecetluit. Oricum, spre ștința acestei generații și a generațiilor următoare, dacă vom pierde această avuție națională vom publica – și asta va rămâne – lista tuturor trădătorilor de neam. Care s-ar putea să fie deschisă cu un tandem: Klaus Iohannis și Liviu Dragnea.

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii