Super scandal pe referendum   Septembrie 27th, 2018

srs_edit2-90x90La Bruxelles, Viorica Dăncilă este literalmente hăituită de jurnaliști pe tema referendumului. Sunt state în Uniunea Europeană care au legalizat căsătoria între persoane de același sex. Sunt state care nu au legalizat-o. Și, iată, românii sunt chemați la referendum. Pentru a se pronunța. Pentru sau contra. Și nici așa nu e bine. Întreaga opoziție a intrat în călduri. O chestiune simplă de democrație funcțională se transformă într-un război intern. Iar războiul intern se internaționalizează. Și își mai imaginează cineva că în aceste condiții nu suntem supuși unui război hibrid?

Ce poate fi mai democratic decât un referendum? Dreptul elementar al fiecărui cetățean, care a împlinit vârsta majoratului, de a se pronunța. Și de a-și decide astfel viitorul. Nu este un referendum despre familie. Familia este ceva mai complicat și are o altă definiție decât cea a căsătoriei. Este un referendum strict despre căsătorie. Dacă legalizăm sau nu legalizăm prin Constituție căsătoria dintre persoane de același sex. Și, atenție, indiferent de verdictul populației, persoanelor de același sex nu li se interzice în ciuda moralei creștine, să conviețuiască. Și, mai mult decât atât, ei vor avea și posibilitatea de a încheia o înțelegere notarială, prin care să beneficieze reciproc de bunurile dobândite, prin care să le poată împărți dacă se despart sau moșteni, în caz de deces.

Societatea românească nu este habotnică. Dimpotrivă. De-a lungul istoriei s-a dovedit a fi extrem de tolerantă. Românii însă, crescuți și formați în morala creștină într-o proporție covârșitoare, morală creștină care i-a ținut uniți și le-a permis să reziste tuturor furtunilor, au în mod evident dreptul să se pronunțe pe o asemenea temă. Și o vor face peste câteva zile. În 6 și 7 octombrie. Referendumul a fost solicitat de trei milioane de concetățeni, care și-au pus semnătura pe o petiție în acest sens. Pentru a fi validat, este necesar ca la urne să se prezinte cinci milioane. Respectiv 30% din totalul cetățenilor cu drept de vot. Iar dintre aceștia jumătate plus unu să solicite definirea căsătoriei prin Constituție ca fiind o uniune dintre un bărbat și o femeie. Ce poate fi mai democratic decât acest referendum? De ce este boicotat acest referendum?

Răspunsul la întrebarea de mai sus ne trimite din nou la ceea ce numim războiul româno-român. Referendumul este boicotat de organizațiile tip #rezist și de partidele din opoziție, pur și simplu pentru că este inițiat de majoritatea parlamentară. Frontul anti-PSD își strânge și la acest capitol rândurile în jurul președintelui Klaus Iohannis, în încercarea de a înfrânge frontul PSD. Și asta în ciuda faptului că inițiativa referendumului a fost pur cetățenească, făcută literalmente peste capul tuturor partidelor politice. Și ce înseamnă acest boicot? Frontul anti-PSD, întărit și din străinătate de aceleași forțe care își doresc răsturnarea socialiștilor de la putere, îndeamnă populația să boicoteze acest referendum. Să nu se prezinte pur și simplu la urne. Moda boicotului a fost inițiată în România de Traian Băsescu. Atunci când tremura de frică că în urma unui referendum va fi demis. Și când, în realitate, chiar a fost demis. Rămânând la putere doar cu sprijin extern. Transformându-se astfel din președinte în guvernator al României.

Tâmpenie mai mare decât îndemnul de a nu te pronunța nu am mai văzut. În definitiv, dacă cei care doresc o altă definiție a căsătoriei decât cea de uniune dintre un bărbat și o femeie sunt consecvenți cu credința că așa e bine și că dreptatea este de partea lor, ar trebui ca în perioada imediat următoare să iasă la scenă deschisă, să-și prezinte argumentele și să încerce să-i convingă pe cât mai mulți români să spună „nu ” la referendum. Cu atât mai mult cu cât frontul PSD, iată, dă înapoi, cele două partide, PSD plus ALDE, anunțând că nu se implică activ în succesul acestei operațiuni democratice. Că nu-și vor îndemna membrii și simpatizanții să voteze „da”. Este evident un semn de lașitate. Frontul anti-PSD este laș și procedează antidemocratic îndemnându-și simpatizanii la boicot, în timp ce frontul PSD este laș și procedează antidemocratic întrucât anunță că nu se implică într-o chestiune de o importanță cardinală, pentru că inițiativa organizării referendumuui nu a fost politică, ci cetățenească. Și ce dacă a fost cetățenească? Și ce dacă nu a fost politică? Oare PSD și ALDE pentru cine guvernează? Nu pentru cetățeni?

Ca de obicei, eu unul nu voi fugi de răspundere. Eu unul voi folosi acest instrument democratic. Mă voi prezenta încă din prima zi la secția de votare. Și voi spune „da”. Și îi voi arăta cu degetul și înainte și după pe toți cei care îndeamnă la boicot. Cum să boicotezi cea mai democratică formă de manifestare a voinței cetățenilor existentă în toată istoria omenirii?

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

Septembrie 27th, 2018 at 21:14
G. Rotschild spune:

Referendumul are si o alta insemnatate. Dupa cum acesta este privit din Vest, nu faptul ca populatia Romaniei este mai credincioasa si tine la traditiile crestine ar conta, iar cei din Vest ar fi mai emancipati si dau libertati in plus. Adevarul vine din “istorie”. De peste 250 de ani, niste planuri oculte se pun in practica, pas cu pas. Referitor numai la Europa, ea trebuie impartita in regiuni cat mai mici in prima faza, pentru o tinere sub control cat mai buna. Pentru aceasta, “liantii” trebuie eliminati sau discreditati. Adica, traditii, religie, valori culturale si de arta, stiintifice, armata, institutii. In locul lor, trebuie formate altele.Cea mai periculoasa e considerata a fi religia crestina (in special, cea ortodoxa). Tot ce e impotriva crestinismului (asa cum reusesc sa-l prezinte cei de acum aflati in slujba lui) trebuie maximizat (droguri, etnobotanice, persoane de acelasi sex, prostitutie s.a.). Exagerarea unor astfel de libertati, care, sa fim sinceri, oricum se manifestau, lovesc pe fata in crestinism. Evolutia spiritelor avansate (si dupa moarte) incurca planurile amintite, ele fiind in masura sa domine tehnica de ultima ora sau sa nu se supuna ei. Lichidand religiile, drumul spre PRELUAREA RESURSELOR va fi liber. Chiar daca pe moment experimentul cu “cipurile 666″ a fost transferat spre asistatii sociali din Obamacare (dupa ce protestantii au iesit in Piata Universitatii impotriva regimului Boc – Basescu), preluarea Controlului Mondial prin tehnologie ultraavansata va fi scopul final [componente bionice, informationale (pentru a transmite procese ondulatorii, fara particula la baza), nu doar clasice, aveti si in telefoanele mobile]. Pana in 20 16, totul a mers ca la carte. Ideologiile si strategiile sefilor lui Soros pareau ca sunt de neintors. Ele au crescut generatii cu viziunea “ochelarilor de cal”. Intre timp, societati de hackeri au preluat controlul, ei jucand un rol important doar atunci cand vor sa transmita unor Servicii cate ceva. “Ciudat” e ca acestia chiar au o ETICA, ceea ce le lipseste celor care credeau ca vor conduce lumea. Retelele masonice (intrepatrunse si in Structurile financiare, economice mondiale) o luasera razna, viitorul nostru fiind incert. O etapa interesanta care pare sa urmeze e “calculatorul cuantic”, la care lucreaza americanii, si care, se spune, nu ar permite fraude, atacuri. Astfel, nu vor fi doar chinezii cei care il au.