Dăncilă a ieșit la bătaie. În sfârșit!   octombrie 3rd, 2018

srs_edit2-90x90Fulminant discursul premierului Viorica Dăncilă din Parlamentul European! La niciun minut distanță de cel al lui Frans Timmermans, în mod straniu mult mai moderat decât ultima sa ieșire la rampă și, în mod senzațional, invocând blestematele protocoale și solicitând chiar autorităților de la București o anchetă serioasă în acest sens. Dăncilă a vorbit așa cum trebuie să le vorbească un român partenerilor europeni despre și pentru România.

„Nu am venit aici să dau socoteală”, a afirmat cu demnitate premierul României, explicând faptul că prezența ei în Parlamentul European este motivată de respectul pe care îl poartă acestei instituții, din care a făcut parte mai mulți ani. A vorbit despre faptul că Justiția nu este despre MCV, ci despre drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Despre protocoalele ilegale și consecințele acestora. Despre modul în care Serviciul Român de Informații a transformat Justiția în „câmp tactic”. Despre șantajarea a cel puțin jumătate din numărul total al magistraților, cărora li s-au deschis dosare penale. Despre practica obținerii și utilizării de mărturii mincinoase. Despre demonstrația ilegală și violentă din 10 august, reprimată prin aceleași mijloace prin care sunt reprimate violențele în toae marile capitale ale Uniunii Europene. Iar în final a pus bomboana pe coliva UE. A denunțat încălcările grosoloane ale drepturilor omului din România săvârșite în baza protocoalelor.

În finalul discursului ei de numai cinci minute, pentru că doar atâta timp i s-a permis premierului României să vorbească, Viorica Dăncilă a afirmat cu subiect și predicat că faimosul MCV, Mecanismul de Cooperare și Verificare instituit de Uniunea Eurpeană împotriva României și Bulgariei este un instument eșuat. Și a cerut socoteală. A cerut ca partenerii de la București să fie informați cine sunt cei care au furnizat informațiile false, care au stat la baza rapoartelor MCV.

Și așa e cum a spus premierul. Începând de astăzi, nimeni în Uniunea Europeană nu-și mai poate astupa urechile. Nimeni nu mai poate afirma că nu știe ce se petrece în România.

Dacă punem față în față acest discurs cu ultimul și penultimul speach al lui Frans Timmermans, nu facem decât să observăm că, în timp ce înaltul demnitar european a criticat România și Legile Justiției prin generalități, fără a prezenta nici măcar un singur argument de natură să demonstreze că Justiția ar fi pusă în pericol în urma modificărilor legislative, premierul României a excelat prin precizie și prin prezentarea unor argumente solide în favoarea țării noastre și imposibil de combătut.

Astăzi m-am simțit mai român decât în multe alte situații când țara noastră a fost umilită, fără ca autoritățile de la Bucureși să riposteze. Este cu certitudine prima dată când oficialii noștri au jucat nu în defensivă, ci în ofensivă.  Bravo!

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

octombrie 3rd, 2018 at 13:11
adria nicol spune:

Dupà ce Prim Ministra României si-a sustinut cu devotament si luciditate tara si poporul , cum se explicà nemernicia tovaràsei Macovei , a lui Herr Sigfried si alti Ivan si Preda ? Pe cine reprezintà ei cu minciunile lor desàntate , cu atacurile nedemne la
adresa poporului român ? Ce scrie pe cartea lor de identitate : cetàteni ai càror stat ? Ei , ele au fost plàtiti , plàtite cu sume astronomice pentru a scuipa si insulta existenta si istoria acestui popor? Din ce formatiuni politice fac ei parte , cine voteazà pentru aceste formatiuni cu deputati care insultà grosolan si odios viata , cultura , istoria însîngeratà a poporului României ?

octombrie 5th, 2018 at 01:05
adria nicol spune:

5 minute reprezintà dispretul,parlamentului european pentru Prim Minitru al României ! Membri parlamentului au 2 ore la dispozitie si Primul Ministru 5 !!!
Parlamentu Europea, în acest caz a functionat ca un Tribunal !!! Acuzat , aveti 5 minute la dispozitie ! ceea ce este insultàtor !
Bravà Doamenei Prim Ministru care a avut tària sà ignoreze insulta si
sà le aducà la cunostintà ADEVARUL DESPRE ROMÄNIA , nu infamiile transmise de europarlamentarii români sperjuri !