Scandalul de la Alba Iulia   noiembrie 29th, 2018

srs_edit2-90x90Discursul lui Klaus Iohannis, care a deschis sesiunea jubiliară a Parlamentului României dedicată Marii Uniri, incită la nesupunere civică. Și la violență. Împotriva majorității parlamentare. Și a Guvernului. Iar primul moment în care susținătorii săi se pot manifesta public este sărbătoarea de 1 decembrie de la Alba Iulia. În plan secund, sărbătorile programate la București. Nici discursul liderului USR Dan Barna nu a fost mai prejos. Și de mai multe săptămâni, în spațiul virtual, adepții #Rezist sunt chemați să se manifeste. Într-un mod izbitor de asemănător celui care a precedat evenimentele din 10 august. În fine, în inima Albei Iulia a fost montată o bombă cu ceas. Austriacă. Cu sprijinul primarului liberal Mircea Hava. Iată ingredientele unui scandal de tip exploziv.

Putem foarte bine să începem cu sfârșitul enumerării de mai sus. Știți care este una dintre semnificațiile cifrei 303? Știți ce legătură există între această cifră 303 și evenimentul pe care românii îl sărbătoresc la 1 decembrie? Aparent, niciuna. În urmă cu 303 ani, nu cu 100, nu cu 200, nici cu 300 sau 500, Austro-Ungaria a terminat cu succes o serie de lucrări pentru zona fortificată a Municipiului Alba Iulia. Lucrări care au fost restaurate în ultimii ani. Cu ocazia sărbătoririi Marii Uniri, care a avut loc acum 100 de ani, la Alba Iulia, pe Podul Unirii, au fost montate două uriașe panouri luminoase pe care scrie „303”. Ele se vor vedea din orice poziție de către participanții la eveniment. Atât de către cei care vor asista la dezvelirea simbolică a monumentului Marii Uniri, închinat eroilor neamului, cea mai mare lucrare de artă plastică din România, cât și de către zecile de mii de concetățeni, care se vor aduna în jurul Mitropoliei. Cele două panouri luminoase devin un reper. Ele constituie totodată un act fățiș de provocare săvârșit împotriva românilor.

România nu sărbătorește pe data de 1 decembrie 2018 303 ani de la fortificarea zonei militare a Municipiului Alba Iulia. De către armata austro-ungară. România nu omagiază cu acest prilej Austro-Ungaria. Dimpotrivă. Marea Unire, ca și independența României, s-au produs cu totul și cu totul împotriva voinței Austriei și Ungariei. Cele două evenimente strâns legate unul de altul, care stau la baza istoriei moderne de 100 de ani a locuitorilor acestui pământ, parte dintr-o istorie de 6000 de ani, s-au produs tocmai ca urmare a distrugerii Imperiului Austro-Ungar. La capătul Primului Război Mondial, în urma unor jertfe colosale, inclusiv ale poporului român, din cenușa imperiilor dispărute, inclusiv din cenușa Austro-Ungariei, a răsărit România. Un corp de armată de 80.000 de oameni, alcătuit cu multă trudă din rândul românilor care scăpaseră de moarte și fuseseră demobilizați, a asigurat protecția necesară Marii Adunări Populare de la Alba Iulia care a proclamat Unirea, a protejat de distrugere Viena și a apărat Budapesta de ciuma bolșevică. Noi asta aniversăm. Nu fortificațiile Imperiului Austro-Ungar de acum 303 ani.

Ce au urmărit inițatorii acestui act de provocare, care au montat panourile cu pricina, înfingându-le în inima istorică a Municipiului Alba Iulia? Ce urmăresc inițiatorii unui pelerinaj după 303 ani al unor cetățeni austrieci pe jos și călare, caii hrănindu-se cu ovăz românesc, care străbat în aceste zile în lung și în lat demonstrativ Centrul Vechi al Municipiului Alba Iulia? Ce urmăresc fasciile #Rezist, care

își invită adepții să transforme Marea Adunare Populară de la Alba Iulia, la care s-ar putea să participe sute de mii de români bine intenționați, sute de mii de patrioți români, într-o debandadă, prin deturnarea evenimentului și transformarea lui într-o manifestație anti-PSD și antiguvernamentală?

Ce a urmărit Klaus Iohannis prin discursul său violent din Parlamentul României? Dar Dan Barna? De ce sunt eu astăzi nevoit să avertizez societatea românească că, din nou, se pregătește ceva la București și Alba Iulia gen evenimenimentele din 10 august anul curent? De ce trece pe plan secund excepționala lecție de istorie pe care ne-a oferit-o ieri, în plenul Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu? Sau lecția exemplară de civilizație și civism dată de premierul Viorica Dăncilă, aplaudată la scenă deschisă, pentru că a propus ca măcar cu această ocazie de mare sărbătoare să fie instaurată, fie și temporar, o pace în războiul româno-român? De ce nu pot remarca cu insistența necesară excepționalul discurs al lui Varujan Vosganian referitor la drepturile și libertățile minorităților? Sau discursul tot liber și tot excepțional al lui Varujan Pambuccian, care cu realism a arătat cât de târziu autoritățile române și-au onorat angajamentul luat prin Actul Fundamental de la Alba Iulia de-a acorda drepturi egale evreilor? De ce nu pot să dedic acest editorial excepționalului și emoționantului discurs al Custodelui Casei Regale Margareta, care a evocat uriașele sacrificii făcute atunci de poporul român?

Din nou războiul româno-român, din nou uriașa vrajbă ne animă și ne aduce pagube greu de măsurat. Mai devreme sau mai târziu, vinovații vor trebui să plătească pentru intenția de a transforma într-un scandal aniversarea celor 100 de ani de stat unitar român.

Sura: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

6 comentarii

noiembrie 29th, 2018 at 12:13
adria nicol spune:

Poate o întrebare : ce venituri au cei de la =rezist si unde sunt angajati?

noiembrie 29th, 2018 at 22:52
user spune:

D-le Sorin ROSCA STANESCU!!! Sunt un cetatean simplu. Lucrez de o viata la privat. In viata mea nu am avut un leu datorie la stat. Mi-am platit darile la timp, la banut. Ce au facut oamenii astia pentru noi? Spitale nu, strazi nu, e o saracie crunta in tara asta, de aia pleaca lumea din tara. Muncim ca prostii, platim ca prostii si nu beneficem de nimic, ba mai mult, se fura din banii nostri.
Lasati-ma cu VV Dancila, CP Tariceanu si toata clica de mafioti.
VOI provocati razboiul acesta , voi, mancatorii de … si toata clica voastra mafiota!!!

noiembrie 29th, 2018 at 23:12
user spune:

Sunt 2 Romanii azi:
Pe de o parte: bugetarii,pensionarii cumparati cu mariri de salarii si pensii, cu bani imprumtatati pe generatii si luati din partea de investitii plus oamenii care pot fi manipulati usor(fara prea multa scoala, fara putere de discernamant, etc) si de cealalta parte oamenii care imping tara asta atat cat pot ei, muncind zi de zi si neavand nici un beneficiu real din partea statului in urma muncii lor. Cine a creat falia asta? Nu cei care au condus tara asta timp de 28 de ani, nu PSD, PNL, PDL si toate mizeriile astea politice? Ne-am cam saturat…sincer

noiembrie 30th, 2018 at 18:05
Gica spune:

@user: Stiti de cate ori mai mult fura Institutiile de forta decat ceilalti, de care amintiti ? De peste 1.000 de ori, dupa dosare existente (unele clasate, unele avand NUP, unele, cele mai multe, neincepute sau mascate). Nu mai punem la socoteala ca pentru alte afaceri ale Sistemului nici nu incearca nimeni macar sa se gandeasca ca s-ar putea deschide dosare… Daca cineva fura 1.000 de lei, iar altcineva fura 1 leu, toata lumea e manipulata sa lupte impotriva hotului cu 1 leu, chiar si hotul cu 1.000 de lei aratannd HOTUL cu degetul, pe cel cu 1 leu. E momentul sa deschidem ochii bine, e momentul sa ne informam. Pana in 2009 nu am vrut 12 ani sa votez din cauza PSD, ca apoi sa apara indicii si probe clare despre altii care fura de sute si mii de ori mai mult, strigand permanent: „Hotii !”. Ce sa fac, sa merg si eu dupa hotul cu 1 leu ? Mai multe, pe: „Departamenntul Intelligence Romania”.

noiembrie 30th, 2018 at 18:26
S-o ros... spune:

„Trebuie să salvăm vieţile migranţilor şi să îi protejăm. Trebuie să permitem migranţilor să devină membrii cu drepturi depline în societăţile noastre; să scoatem în evidenţă contribuţiile lor pozitive; să promovăm includerea migranţilor şi coeziunea socială.“ Pactul ONU pentru Migraţie (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration, pg. 13) România este invitată de către Organizaţia Naţiunilor Unite ca în zilele de 10-11 Decembrie 2018 să semneze „Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată“ în cadrul conferinţei interguvernamentale pentru adoptarea acestui pact în Maroc. Din nefericire, atât Organizaţia Naţiunilor Unite cât şi Guvernul României au omis să informeze cetăţenii români despre acest pact pentru migraţie. La o primă citire, „Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată“ este o declaraţie de prietenie şi ajutor reciproc între statele-membre pentru a proteja migranţii indiferent de originea sau scopul lor. Acest pact succede Declaraţiei Euro-Africane de la New York din 03.05.2018, care descria migraţia ca „un fenomen necesar, benefic şi favorabil ce contribuie la dezvoltarea globală“. Această Declaraţie, extrem de controversată în mediile conservatoare din Statele Unite şi Europa, este pe cât de falsă, pe atât de contrazisă de crunta realitate: ţările care au acceptat imigraţia ilegală în masă se confruntă cu grave probleme sociale, creşterea violenţei şi a infracţiunilor. Aceasta pentru că, din aşa-zişii refugiaţi din zonele de război (Siria şi Irak), majoritatea proveneau de fapt din alte zone, inclusiv din ţări africane neafectate de război. Ei sunt bărbaţi tineri, analfabeţi sau semi-analfabeţi, fără acte şi, fapt care trebuie subliniat răspicat, covârşitor de religie musulmană. Astfel, realitatea este în flagrantă contradicţie cu afirmaţia stupefiantă a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care susţinea următoarele: „Fără milioanele de imigranţi africani, Europa va fi pierdută“! De fapt, în opinia mea, fără ei Europa va fi salvată! Pactul încearcă, pentru prima dată la nivel oficial şi global, să pună semnul egal între categoria de refugiat şi cea de migrant: „Refugiaţii şi migranţii sunt îndreptăţiţi aceloraşi drepturi universale ale omului şi libertăţi fundamentale, care trebuie întotdeauna respectate, protejate şi îndeplinite.“ (Introducere, alin. 4). Această abordare produce mari şi nefaste implicaţii legale şi socio-economice deoarece refugiaţii au un statut special, pentru că ei de fapt se retrag temporar din faţa unui conflict iminent sau a unui război, din acest motiv statele fiind obligate, prin legislaţia internaţională la care sunt parte, să-i accepte şi să-i întreţină. Dacă li se dau aceleaşi drepturi şi imigranţilor ilegali, nicio ţară nu va mai putea să-i refuze, nicicând şi pentru niciun motiv. Astfel, se dă undă verde tuturor imigranţilor ilegali, indiferent de motive, să se mute oriunde şi oricând vor. Conform Pactului, statele sunt obligate nu numai să-şi deschidă graniţele pentru imigranţii lumii, dar să şi depună eforturi pentru a-i ajuta să selecteze şi să aleagă ţara de destinaţie prin informaţii cuprinzătoare despre fiecare din ţările în care aceştia ar dori să se stabilească! (Obiectivul nr. 3 din Tratat). În acest fel, prin acest pact, migraţia ilegală ar fi practic legalizată. Pactul Global pentru Migraţie, în proporţie covârşitoare, cuprinde prevederi care contravin total şi absolut Constituţiei României. Semnarea acestui document de către reprezentanţii României, în numele României ar reprezenta un act de înaltă trădare faţă de interesul naţional şi valorile fundamentale ale neamului românesc, iar pe cale de consecinţă, ar urma ca ţara noastră să fie supuse unei ocupări şi transformări fără precedent în istorie. Totul desfăşurându-se sub egida falsă a dreptului la migraţie şi a Drepturilor omului. Semnarea Pactului Global pentru Migraţie, încalcă în mod flagrant Constituţia României. În temeiul dispoziţiilor art. 2 şi art. 3, punctele 1 şi 4 din Constituţia României, suveranitatea naţională aparţine poporului român şi nimeni altcineva nu o poate exercita în numele său. Semnarea Pactului de către România înseamnă obligarea românilor de a-şi asuma obligaţii contrare Constituţiei, aceasta reprezentând un grav atac la suveranitatea şi interesul naţional, precum şi un abuz. Constituţia României prevede clar: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine“. (Art. 3, alin. 4). Un alt aspect este acela că, prin întreg conţinutul său, Pactul Global pentru Migraţie, încalcă în mod grav inclusiv prevederile Cartei ONU, pacea şi securitatea fiecărei naţiuni în parte fiind indubitabil ameninţate. Pactul pretinde că ceea ce propune este în conformitate cu Drepturile omului. În realitate, se încearcă redefinirea migraţiei ilegale ca un drept al omului! Aceasta ar însemna că statele nu se mai pot opune în niciun fel venirii imigranţilor, ei având tot dreptul s-o facă! Dacă migraţia ar fi un Drept al Omului, dreptul firesc al naţiunilor ce vieţuiesc în propriul lor teritoriu se anulează. Migranţii economici, de orice altă rasă, religie, cultură sau grad de civilizaţie vor avea dreptul să se stabilească la noi acasă iar noi, deşi suntem cetăţeni cu drepturi depline ai României, nu ne vom putea opune.Pentru prima dată într-un document oficial, migraţia ilegală este statuată ca fiind un Drept al Omului. Astfel, Obiectivul nr. 17 pretinde că popoarele europene şi locuitorii nativi ai statelor nu ar mai avea dreptul de a se opune primirii şi integrării în societate a imigranţilor. Opoziţia la astfel de pretenţii nefireşti şi divergente cu dreptul internaţional a venit instantaneu. Iată ce declară domnul Sebastian Kurz, cancelarul federal al Austriei, cu care m-am întâlnit zilele trecute: „Din acest Pact nu rezultă sau nu poate rezulta niciun drept al omului la migraţie. Dreptul la migraţie nu există“. În consecinţă, Austria a anunţat că se retrage din acest acord. Pactul Global pentru Migraţie insistă – evident părtinitor – pe beneficiile migraţiei dar nu spune nimic despre problemele pe care ea le generează! Şi dacă tot suntem o democraţie, întrebăm: Poporul Român a fost consultat? Ne-a întrebat cineva dacă dorim „beneficiile“ migraţiei ilegale în masă la noi în ţară? Dacă nu vrem să primim pe cineva la noi acasă, de ce să fim forţaţi s-o facem? În acest caz mai este democraţie sau e dictatură? Situaţia socială deosebit de gravă apărută în Europa ca urmare a strămutării populaţiilor provenite din alte zone ale globului, cu altă cultură, nivel de civilizaţie şi valori spirituale a devenit de notorietate negativă. A se vedea situaţiile terifiante pentru populaţia nativă din Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Italia, Franţa, Italia, Grecia, Anglia etc. Multitudinea de violuri, crime, violenţe şi nesupuneri civice, precum şi agresarea forţelor de ordine din diverse ţări, precum şi intenţia de a impune Sharia (legea islamică) în metropole europene, demonstrează clar că multiculturalismul invocat de acest pact este imposibil de implementat şi profund dăunător pentru societăţile care îl experimentează. Explozia infracţiunilor cu violenţă – mai ales violuri, crime şi tâlhării, înmulţirea aşa-numitelor zone „no-go“ în marile oraşe europene, în care nici poliţia nu mai are curajul să pătrundă, precum şi atentatele teroriste, comise în număr covârşitor de atacatori de religie musulmană, soldate cu zeci de morţi din rândul populaţiilor civile, a arătat că mult-trâmbiţatele avantaje ale multiculturalismului lipsesc cu desăvârşire. Astfel, directivele acestui Pact Global pentru Migraţie creează o inginerie socială globală ce poate duce la disoluţia popoarelor europene şi inclusiv a României. Astfel de experimente cu strămutări de populaţii au creat un amestec social şi religios s-au dovedit a fi explozive de-a lungul timpului. Practic, prin acest Pact se încearcă ca toată migraţia să devină legală, legitimând astfel intenţiile Germaniei de a impune altor ţări din UE cote de preluare a imigranţilor ilegali. Mai mult de atât statele membre ale ONU vor să semneze o înţelegere prin care să declare că instituţiile media din ţara lor care nu vor agrea politica guvernamentală de acceptare a migraţiei ilegale să nu mai fie eligibile pentru fonduri publice. Presa nu va mai fi atât de liberă în exprimare pentru că va fi şi ea supusă, conform ONU, „rugăminţii“ de a nu comite acte de discriminare, rasism sau xenofobie împotriva imigranţilor ilegali. Astfel, obiectivul 17, lit. C spune: „[…] prin sensibilizarea şi educarea profesioniştilor din media cu privire la problemele şi terminologia legate de migraţie, investind în standarde etice de redare şi reclamă şi prin oprirea alocării fondurilor publice sau a sprijinului material către instituţii media care promovează sistematic intoleranţa, xenofobia, rasismul şi alte forme de discriminare legate de migranţi,…“ Mergând mai departe şi la aspectul economic, economiile ţărilor în care sunt strămutaţi mulţi imigranţi ilegali au de suferit din cauza facilităţilor financiare acordate migranţilor şi plătite din banii contribuabililor din ţările gazdă. În ceea ce ne priveşte, alocaţiile pentru imigranţi acordate de stat, comparabile cu cele pentru copii sau pentru pensii, sunt o sfidare la adresa poporului român. România nu poate să accepte mai mulţi imigranţi ilegali decât are şi trebuie să aibă ca prioritate reîntoarcerea în ţară a forţei de muncă autohtone, înainte de a se gândi la preţul mai mic (dar mai costisitor din alte puncte de vedere), al forţei de muncă alogene! România trebuie să se alăture statelor responsabile ca Israel, SUA, Austria, Australia, Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia sau Ungaria şi să se retragă complet şi definitiv din acest Pact! Iar dacă guvernul Dăncilă doreşte să semneze acest Pact, prim-ministrul României trebuie să răspundă întâi la şapte întrebări: 1) Înainte de a semna acest acord s-a făcut o analiză de constituţionalitate a Pactului Global privind Migraţia? 2) S-a analizat experienţa negativă din celelalte ţări care au primit masiv imigranţi ilegali şi ce concluzii aţi tras? 3) S-au analizat motivele pentru care tot mai multe ţări ca Israel, SUA, Austria, Australia, Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Estonia refuză să semneze acest Pact? 4) A avut loc o informare publică despre „Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată“ în care cetăţenii români să fie înştiinţaţi despre scopul acestui pact? 5) Care este capacitatea României de a integra aceşti imigranţi ilegali în sistemul economic, social şi cultural? 6) La ce costuri se ridică implementarea tuturor procedurilor cerute de ONU pentru securitatea, monitorizarea şi integrarea imigranţilor? 7) Cine va administra procesul de integrare a imigranţilor pentru România în relaţie cu ONU?

decembrie 2nd, 2018 at 13:26
Gica spune:

Dubla masura ! In Romania, se ancheteaza actiunea de „domnisoare” a jandarmilor, de catre Sorosisti ! Cata nesimtire, in Franta, Belgia (vor urma si altele) ! Nu lasa in pace protestantii care nu vor altceva decat un trai mai bun, dupa introducerea si la ei a „Reformelor lui Base si Merkel” !
Reuniune de urgenţă la Elysée după scenele de război civil de la protestul „vestelor galbene“. Instaurarea stării de urgenţă, o posibilitate
2 decembrie 2018, deViorica MarinDevino.
Vestele galbene au devastat Parisul sambat[ Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat, duminică dimineaţă, o reuniune de urgenţă la Elysée, la care vor fi prezenţi premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne, Christophe Castaner, şi „serviciile competente”, pentru a găsi o soluţie după violenţele extreme din ultimele zile de la protestele „vestelor galbene”, care sâmbătă seara au dus la devastarea centrului Parisului şi arestarea a peste 100 de persoane. Reuniunea va avea loc imediat ce preşedintele francez va sosi de la summit-ul G20 din Argentina, transmite AFP. Ciocniri violente între forţele de ordine şi sute de protestatari au izbucnit sâmbătă pe bulevardul Champs Elysees din Paris, pe marginea celui de-al treilea protest naţional al ”vestelor galbene”, francezi modeşti care se revoltă împotriva politicii fiscale şi sociale a guvernului, în special faţă de creşterea preţurilor la carburanţi, relatează AFP. Maşini incendiate, bariere rupte, bucăţi de caldarâm aruncate: scene de o „violenţă rar întâlnită” au avut loc în capitala franceză, a denunţat prim-ministrul Edouard Philippe, care s-a declarat „şocat”. Ministrul de interne Christophe Castaner a denunţat într-un tweet prezenţa a „1.500 de perturbatori” veniţi să se confrunte cu poliţia, mobilizată în număr mare. La capătul unuia dintre cele mai turistice bulevarde din lume, Arcul de Triumf era înecat într-un nor de ceaţă, în timp ce poliţia încerca să evacueze zona cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Într-o atmosferă foarte tensionată, protestatari cu cagule şi mascaţi s-au adunat în cursul dimineţii sub Arcul de Triumf şi au cântat o Marsilieză lângă flacăra Soldatului Necunoscut. Pe monumentul napoleonian au fost pictate cuvintele „vestele galbene vor triumfa”, au constatat reporterii AFP. Sâmbătă seara, când în centrul Parisului maşinile erau incendiate, Emmanuel Macron a declarat de la Buenos Aires că ”nu va mai accepta violenţa”. În opinia sa, aceasta ”nu are nimic de-a face cu exprimarea unei supărări legitime”, a ”vestelor galbene” care au protestat faţă de creşterea accizei la carburanţi şi a puterii de cumpărare scăzute. Amploarea violenţelor, în urma cărora o sută de persoane au fost rănite, a determinat anularea vizitei premierului Edouard în Polonia, unde urma să participe la un summit pe tema schimbărilor climatice. „Vinovaţii de aceste violenţe nu vor o schimbare, nu vor nicio îmbunătăţire, ei vor haos. Aceştia vor fi identificaţi şi vor răspunde pentru actele lor în justiţie”, a susţine preşedintele Macron, în timp ce ministrul de Interne, Christophe Castaner, a vorbit despre posibilitatea instaurării stării de urgenţă.