De ce a fost asasinat Nicolae Ceaușescu?   decembrie 26th, 2018

srs_edit2-90x90Cum ar fi ieri, în ziua de Crăciun a anului 1989, președintele României a fost asasinat. Cadavrul lui a fost înfășurat într-un covor, azvârlit într-un elicopter aparținând Armatei, descărcat pe stadionul Steaua, pierdut, regăsit apoi și îngropat în cimitirul Ghencea. Într-un coșciug pe capacul interior al căruia Gelu Voican Voiculescu a scrijelit semne cabalistice. De ce a fost asasinat? Care e motivul real?

Înainte de a identifica o explicație, este cât se poate de normal să remarcăm faptul că în acel an, 1989, s-au prăbușit practic ca la comandă toate regimurile din Europa Centrală și de Est, fiind măturați de la conducere, fără excepție, toți liderii Partidului Comunist. Singurul asasinat în tot acest spactacol concertat a fost Nicolae Ceaușescu. La începulul deceniului următor, s-a destrămat Uniunea Sovietică și o serie de foste republici s-au separat de Moscova, în cele mai multe dintre acestea producându-se și schimbări semnificative la vârf. Dar niciunul dintre conducători nu a fost asasinat. De ce doar în România am asistat la un asemenea eveniment sângeros, și încă în ziua de Crăciun? Pentru a identifica motivul, una dintre soluții este să încercăm să eliminăm diverse scenarii.

Semnele cabalistice făcute pe coșciug de către Gelu Voican Voiculescu și asasinarea lui Ceaușescu sub forma unui simulacru de proces și a unei execuții sumare, vezi Doamne în numele poporului, care a avut loc fix în ziua de Crăciun, ne-ar putea conduce la presupunerea că am avut de-a face cu o jertfă rituală. Așezată la temelia unei noi zidiri. O jertfă menită să asigure trăinicia unui nou tip de stat. Atunci poate așa părea. Acum, din perspectiva celor 29 de ani care au urmat, știm cu certitudine că explicația nu trebuie căutată în acest tip de mistică. E clar că echipa care a preluat conducerea statului nu a dorit să o rupă în mod radical cu trecutul. Ci doar să preia conducerea și să cosmetizeze regimul comunist. De aceea, cei mai mulți componenți erau comuniști. Și încă dintre cei mai înrăiți. Școliți la Moscova. Și documentați într-o măsură mai mică sau mai mare de legături vinovate, trădătoare, cu servicile secrete sovietice. Deci, prin prisma rezultatelor și a modului în care, treptat, s-a produs o schimbare, putem elimina acest scenariu al sacrificiului ritual.

O altă marotă intens vehculată, în special de reprezentanți de frunte ai fostei Securități și împărtășită asiăzi și de adepții noi Securități, este că Ceaușescu a fost asasinat, pentru că trebuia pedepsit. Trebuia pedepsit de Moscova, pentru că a fost copilul rebel al lagărului socialist, nemaiacceptând ca România să participe la manevrele militare ale Tratatului de la Varșovia, condamnând invazia în Cehoslovacia din 1968 și întreținând relații mult prea apropiate cu guvernele lumii libere. Dar și cu China, care se opunea din ce în ce mai tranșant hegemoniei Uniunii Sovietice. Un argument suplimentar ar putea fi și faptul că cei mai mulți membrii ai echipei care preluau puterea în decembrie 1989 erau agenți ai unor servicii secrete sovietice, care fuseseră eliminați cu brutalitate de Ceaușescu din conducerea statului comunist. Nici această explicație nu ține. Într-o situație asemănătoare s-a aflat, ca să dau doar un singur exemplu, și primul comunist al Albaniei. Iar acesta nu a fost asasinat. Ce ar fi câștigat Moscova, printr-o decizie de a-l elimina pe Ceaușescu printr-o crimă evidentă? Nu avea ea oricum posibilitatea, manevrându-și numeroșii agenți implantați la București, să găsească un succesor convenabil al lui Ceaușescu, fără ca acesta să fi fost în prealabil împroșcat de gloanțe? Nu exista deja un asemenea succesor în persoana lui Ion Iliescu? Pentru mine, cel puțin, cade în mod evident și acest scenariu.

Un al treilea scenariu, nu neapărat în ordinea importanței, este că Ceaușescu trebuia executat în mod exemplar chiar din perspectiva Occidentului, întrucât refuza să se mai îndatoreze la Fondul Monetar Internațional și intenționa, în parteneriat cu alte state, în special nealiniate, să întemeieze la concurență un nou fond internațional, mai accesibil statelor în curs de dezvoltare. Nu rezistă nici această explicație, întrucât, odată Ceaușescu îndepărtat, încă de la mijlocul zilei de 22 decembrie 1989, el nu mai avea posibilitatea, indiferent în ce peșteri s-ar fi ascuns, dacă s-ar fi ascuns, să pună piatra de temelie a unui nou și mare fond internațional, care să lipsească Statele Unite de posibilitatea de a manevra guvernele țărilor mai puțin dezvoltate ale lumii.

Există și scenariul cel mai des invocat de către „emanații Revoluției”, potrivit căruia Ceaușescu, deși a fugit în mod rușinos cu un elicopter de pe clădirea Comitetului Central, părăsind practic pupitrul de comandă al puterii, și în ciuda faptului că a fost capurat două-trei ore mai târziu, era încă suficient de puternic pentru a răsturna situația. Prin intermediul cui? S-a spus că prin intermediul teroriștilor de orgine română. Fără ca vreun terorist să fie vreodată prins și deferit Justiției. Sau a teroriștilor altor state, în special din lumea arabă, care au fost antrenați pe teritoriul României și s-ar fi aflat într-un parteneriat direct cu dictatorul. Dar nici urmă de acești teroriști nu a existat. În schimb, au fost identificați mii de „turiști” sovietici, exclusiv bărbați, traversând în lung și în lat România în autoturisme Lada. Dacă aceștia s-ar fi aflat cumva în parteneriat cu Ceaușescu, cu certitudine el ar fi fost smuls din ghearele consipiratorilor și reinstalat la putere. Dar comandourile sovietice nu au schițat nici cel mai mic gest în acest sens. Și, în plus, au rămas pe teritoriul României până în august 1990, când, în fine, cedând unor insistențe, Ion Iliescu a contactat prin firul roșu Moscova, solicitând rechemarea comandourilor la vatră.

A existat și un alt scenariu intens vehiculat și care a condus până la urmă la arestarea și încarcerarea capilor Securității și Armatei. Și anume că, de fapt, Securitatea, prin Iulian Vlad, făcea un joc dublu, ea rămânând de fapt fidelă lui Nicolae Ceaușescu. Sau Armata, dacă ne gândim la faptul că, înainte de a fi fost asasinat, dictatorul comunist a fost captiv într-o unitate militară. Sau și Securitatea și Armata, pentru că altfel cum s-ar explica – nu-i așa? – faptul că ambii reprezentanți au fost arestați și încarcerați la sfârșitul anului 1989? Acest scenariu nu rezistă nici celei mai rudimentare analize. Securitatea sau Armata și, evident, împreună, amândouă, dacă ar fi dorit, i-ar fi putut mătura în câteva minute pe conspiratori din sediile Comitetului Central, Televizunii Române și MApN și în niciun caz nu ar fi pactizat cu demonstranții.

Să mai notăm, pentru a completa acest tablou, că în România nu a avut loc o revoluție anticeaușistă și anticomunistă, pentru că, dacă așa ceva s-ar fi întâmplat, în fruntea statului nu ar fi putut veni atât de mulți reprezentanți de seamă ai fostului regim comunist. Dacă ar fi fost revoluție, revoluționarii nu ar fi permis așa ceva. Dar un val revoluționar cu certitudine a existat. La Timișoara, la București și în alte orașe au fost mii de cetățeni, care au crezut în mod sincer că pot răsturna cu pieptul gol prin simpla lor voință, prin curajul de care au dat dovadă, un regim mizerabil.

Și tocmai aici trebuie căutată explicația asasinatului. O lovitură de stat s-a suprapus peste o stare revoluționară. Cine trebuia să câștige? Dacă ar fi fost anunțată în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989 capturarea lui Ceaușescu, atunci altul ar fi fost rezultatul evenimentelor din acele zile. La putere s-ar fi instalat reprezentanți autentici ai cetățenilor, care, din capul locului, ar fi instaurat instituții cu adevărat democratice și ar fi lăsat cu adevărat liber diversele segmente cetățenești să-și alcătuiască partide politice democratice, acestea urmând să intre între ele într-o competiție liberă. Cursul evenimentelor însă a fost deturnat de o mână de vechi comuniști, care, transformându-se aproape ad-hoc într-o conspirație, au decis să pună ei înșiși mâna pe putere. Pentru a reuși însă, trebuia ascuns faptul că Ceaușescu a fost capurat încă de la bun început, și au mai trebuit să moară peste o mie de oameni în așa-zisele bătălii cu „teroriștii”.

Iar Nicolae Ceaușescu, cu certitudine afirm acest lucru, a fost asasinat atunci când conspiratorii au ajuns la concluzia că stăpânesc pârghiile puterii. Decizia fatală a fost luată tot în ziua de Crăciun, în toaleta aferentă cabinetului ministrului Apărării Naționale. În timp ce unul dinte conspiratori, de teama de a nu exista veodată o înregistare, trăgea de zor apa la closet. Ceaușescu a fost asasinat pentru că, dacă ar fi fost lăsat în libertate sau supus unui proces, așa cum scrie la carte, ar fi vorbit. Și i-ar fi arătat rând pe rând cu degetul pe conspiratori. Având în vedere faptul că avea o memorie fenomenală, el ar fi putut oferi opiniei publice interne și externe toate informațiile și dovezile necesare, pentru a nu mai exista niciun dubiu asupra faptului că se producea pentru început o restaurație de esență comunistă și extrem de convenabilă Moscovei.

 

Sursa: CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

3 comentarii

decembrie 26th, 2018 at 13:56
ninu spune:

…Analiza actului revolutionar din decembrie 1989,exhaustiv facuta de domnul S.R.Stanescu,poate sta la baza formularii considerentelor dintr-o ipotetica hotarare a unei ideale instante care s-ar ocupa in mod serios de mult asteptatul si taraganatul Proces al evenimentelor de acum 29 de ani.Poate chiar si procesul lui Ceausescu,rejudecandu-se,ar primi o incadrare juridica modificata si mai judicios motivata…Poate acest deziderat,in al 30-lea an!..

decembrie 26th, 2018 at 23:50
ANONIMUS spune:

Evident ca cei care au pus mana pe putere se temeau de Ceausescu si nu au riscat sa fie lasat in viata .Doar ca aceasta miscare a fost inutila caci acestia nu si-au putut face planul de a reforma un comunism mort pentruca populatia a interveni de fiecare data cand au incercat asa ceva .Asa ca dl .Iliescu si camarila lui au devenit democrati de voie de nevoie .Culmea este ca agentii rusi din masinile Lada treceau prin Romania intrand in Serbia unde faceau afaceri acolo .Dupa ce ne-am dus la Sarbi , imediat dupa „revolutie ” am intalnit ‘agentii rusi ” care faceau ce faceam si noi acum .Am vorbit cu ei si ne-au declarat ca au trecut in Sarbia sau au incercat , exact pe timpul revolutiei .De aia securisti nu au gasit picior de agent strain imediat dupa revolutie dupa declaratiile celor care erau arestati si judecati .Dupa ce le-a venit inima inapoi din pantaloni au descoperit agentii straini care au facut revolutia .Tampitii nu realizau ca daca cineva vorbea cu accent rusesc erau spanzurati de felinare ……”Revolutionarii comunisti” l-au omorat de frica , nu de alt ceva…..Sa fim seriosi , acestia au meritat ce au patit fara nici un regret .

decembrie 27th, 2018 at 00:12
Birladeanu Valentin spune:

Va rog sa imi permiteti sa ma dau mare „dashtept” pe blogul Dvs.
Scenariile acestea sunt vehiculate de 29 de ani, si evident ca fiecare dintre ele contine cate un sambure de adevar.

Ptr a intelege corect realitatea acelor vremuri trebuie sa analizam VREMURILE ACTUALE si sa analizam calea pe care merge Europa in ultimii 30 de ani, si aceasta cale ne arata ca directia este Globalizarea, adica COMUNISMUL, dar nu cel patriotic-national pe care-l visa ceausescu, ci comunismul privatizat cel impus de cei mai mari miliardari ai planetei de mafia sionistilor kazari,care sunt nepoti si stranepotii bancsterilor care au finantat revolutia bolsevica din Rusia tarista si ambele razboaie mondiale, cu scopul globalizarii.
Asa ca ceausescu trebuia ucis din urmatoarele motive:
1 – Ptr ca Gorbi s-a inteles cu Reagen ca ambele imperii sa cada la pace pentru ca lupta ptr acelasi tel comun numit COMUNSMUL si astfel URSS a devenit desueta si inutila ptr ca trebuia sa se absoarba in Casa Comuna Europeana, care trebuia sa inceapa la Lisabona si sa se termine la Vladivostock, plan rasturnat de Putin care a devenit peste noapte Putler!
2 – Din cauza ca Romania continua sa mearga pe calea national-socialismului care este cel mai mare dusman al Comunismului.

3 – Ptr ca era singura tara din lumea care si-a platit datoriile si nu mai putea fi mulsa de institutiile mafiei finaciare ale bancsterilor care duc prin politica neo-liberala de tip „Fiat Money” o operatiune de spoliere prin datorii urmate de dobanzi a tarilor datornice care imprumuta cantitati urioase de hartie tiparita fara nicio acoperire, ca sa primeasca inapoi bani adevarati acoperiti cu valorile economice ale muncii harnice si competente. Ceausescu a reusit sa scape din acest vartej, ba chiar dorea sa dea si ea bani imprumut, bani adevarati si nu hartie tiparita!
4 – Din cauza ca securitatea a TRADAT, mai eles cei din SIE, care aveau legaturi bune cu Moscova si prin alianta intru comunism formata dintre Rusia si SUA, s-au dezvoltat legaturile cu Bancsterii sionisti care conducea NATO si UE si finantau globalismul (cu hartie tiparita), iar tradatorii se temeau de puterea politica a lui ceausescu asupra tuturor institutiilor statului, asa ca trebuia lichidat rapid ptr ca numai asa se elimina pericolul iminent!
5 – din cauza ca distrugerea si faRramitarea Romaniei era un plan vechi nu numai al unor tari vecine care au fost pagubite de istorie in contul Romaniei, cat mai ales din cauza Mafiei Kazare sioniste din Deep Statet-ul american care dupa cum vedem si astazi nu mai vor sa accepte existenta statelor nationale, pe simplul motiv ca ele au fost inventate de stramosii lor marii bancheri kazaro-sionisti, ptr ca imprumutand bani regilor ptr razboaie, se intampla des ca acestia sa moara, iar sumnele imense date imprumut erau definitiv pierdute, asa ca le.a venit ideea ca impruturile sa nu se mai dea regilor si imparatilor, cí Statelor mai ales nationale, ptr ca acestea aveau la origine legatura apartenentei la o limba, cultura si obiceiuri, si astfel daca acestea erau unite intr-un stat national, puteau fi emise pretentii de la statul national care s-a imprumutat cu bani. Acum cand aproape toata lumea apartine lor, adica mafiei financiare kazaro-sioniste din Deep State-ul american, evident ca nici statele nationale nu isi mai au rostul care a fost dat lor de strabunicii mari bancheri, asa ca statele nationale sunt total anacronice cu stapanirea globaLISTA Aa mafiei finaciare kazaro – sionista. deci implicit si patriotismul infocat pe care ceausescu l-a sadit in inimile romanilor, motiv ptr care si acest popor de patrioti trebuie sa dispara exact ca si „conducatorul” o parte raspanditi in lume, cei ramasi acasa intr-un razboi impotriva Rusiei, iar supravietuitorii trebuie sa dispara prin metisare si islamizare conform Pactului de Migratie Globala.

Mai sunt si alte motive, dar acelea sunt nesemnificative!